Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
12 Mart 2021 Cuma - 13:51

Hijyen sertifikalı uçuşlar İzmir’den başlıyor

İzmir’e turuncu yolculuklar başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Vakfı ortaklığıyla yeme-içme ve konaklama işletmelerine verdiği Turuncu Çember hijyen sertifikasına artık havayolu firmaları da başvurabilecek.

Hijyen sertifikalı uçuşlar İzmir’den başlıyor

Başkan Tunç Soyer, “Böylece İzmir’deki sağlıklı ve güvenilir alanları ifade eden Turuncu Çember hijyen sertifikası, İzmir’e gelenlere yolculuklarının başından itibaren eşlik edebilecek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı yeni karar doğrultusunda, konaklama ve yeme-içme işletmelerine verilen Turuncu Çember sertifikasına artık havayolu firmaları da başvurabilecek. Yapılan yeni düzenleme ile denetim formları arasına havayolu firmaları için uygulanacak yeni hijyen kriterleri formu eklendi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer pandemi sürecinde İzmir turizminin yaşatılması için Turizm Hijyen Kurulu’nu kurduklarını ve İzmir’i sağlıklı ve güvenilir bir destinasyon olarak konumlandıran Turuncu Çember sertifikasını başlattıklarını söyleyerek “Pandeminin yarattığı tüm olumsuzluklara rağmen İzmir’de 2020 turizm sezonunu beklentilerin üzerinde kapatmayı başardık. Konaklama ve yeme-içme işletmelerine verdiğimiz Turuncu Çember’i şimdi herkesin İzmir’e güvenle ulaşabilmesi için havayollarını da kapsayacak şekilde genişletiyoruz. İstiyoruz ki İzmir’e gelen uçuşlar için başlattığımız Turuncu Çember uygulamasıyla Turizm Hijyen Kurulumuz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin denetiminde, firmalarının aldığı önlemler daha da artırılsın. Böylece İzmir’deki sağlıklı ve güvenilir alanları ifade eden Turu ncu Çember hijyen sertifikası, İzmir’e gelenlere yolculuklarının başından itibaren eşlik edebilecek” dedi.

Uluslararası standartlarda denetim
Havayolu firmalarına uygulanacak hijyen kriterleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda çevrim içi olarak toplanan Turizm Hijyen İcra Kurulu onayına sunularak oluşturuldu. 11 ana başlık ve 65 maddeden oluşan havayolu firmaları değerlendirme kriterleri, Uluslararası Havacılık Teşkilatı (ICAO), Uluslararası Hava Taşımacılık Acenteleri Birliği (IATA), Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve ülkemizde uygulanan Sivil Havacılık Otoritesi (SHGM) standartları göz önünde bulundurularak belirlendi.

Havalandırmadan dezenfeksiyona her aşama denetleniyor
Havayolu firmalarının denetimden geçeceği konular arasında; “işletmelerin alması gereken önlemler”, “atık yönetimi”, “uçuş sırasında Covid-19 semptomları gösteren şüpheli yolcu bulunması halinde yapılması gerekenler”, “uçuş sırasında ve uçuş sonrası alınacak önlemler”, “hava aracının havalandırılması, temizlik ve dezenfeksiyonu” ile “konaklamalı uçuşlar” bulunuyor. Gerekli dokümanlar üzerinden yapılacak denetimlerin yanı sıra havayolu firmalarının operasyon alanlarının hijyen standartlarına uygunluğu da yerinde denetlenecek.

Başvurular internetten
Turuncu Çember sertifikası almak isteyen havayolu firmaları, gerekli belgeleri [email protected] adresi üzerinden ulaştırarak ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü’ne şahsen ileterek başvuruda bulunabilecek.

İşletme sayısı artıyor
Turuncu Çember sertifika programı, Covid-19 pandemi sürecinde İzmir’in hijyenik, sağlıklı ve güvenli bir destinasyon olarak öne çıkması amacı ile 2020 yazında uygulamaya kondu. İzmir’de yer alan işletmelerinin ziyaretçilerine hijyenik hizmet sağladığının garanti belgesi olarak verilen Turuncu Çember, kısa sürede yoğun ilgi gördü. İzmir Turizm Hijyen Kurulu’nun denetimlerinden geçen ve belirlenen kriterler üzerinden gerekli puanı alarak Turuncu Çember sertifikası ile ödüllendirilen işletme sayısı her geçen gün artıyor.

Etiketler:
 
CHP'li Beko, ameliyathane teknikerlerinin istihdamını sordu
 
51 Düzensiz göçmen kaçamadan yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belevi yolunda nihayet tarih verildi!
Şimdiye kadar üç Ulaştırma Bakanı gören 4 Eylül 2018 tarihinde biteceği ...
CHP’li Sındır, “, 100 bin esnaf kepenk kapattı”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, yönetilemeyen pandemi, yüksek ...
İzmir'de 86 köy ücretsiz internete kavuşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde uzaktan eğitim alan çocuklar ...
 
Çeşme’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 88 arsayı satıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’nin turizm cenneti İzmir’in Çeşme ...
Büyükşehir larva mücadelesine devam ediyor
Haşere ile mücadeleyi 12 aya yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilere ...
Piri Reisli miniklere NASA’dan teşekkür belgesi
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Özel Güzelbahçe Piri ...
 
Tunç Soyer'den 8 Mart açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 8 Mart Dünya Kadınlar günü ...
İzmir’de Kontrollü Normalleşme nasıl olacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı ...
Vali Köşger açıkladı. “İzmir normalleşmeye hazır!”
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı açıklamada "İzmir neredeyse günde ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri