Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
17 Mayıs 2018 Perşembe - 09:23

İlk iftarda buruk buluşma

Başkan Aziz Kocaoğlu, Gazze katliamından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Emperyalist güçlerin oyunlarına karşı durmanın bir tek yolu var. O da hepimizin mezhebine, etnik kökenine, nereden geldiğine bakmadan 81 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının birlik beraberlik içinde olmasıdır" dedi.

İlk iftarda buruk buluşma

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale gelen iftar buluşmalarının ilki Tarihi Havagazı'nda Fabrikası'nda yapıldı. Bu dönem görev yapanlarla birlikte eski meclis üyeleri ve kentin Güney aksındaki ilçelerin muhtarlarını ağırlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, Gazze katliamından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Emperyalist güçlerin oyunlarına karşı durmanın bir tek yolu var. O da hepimizin mezhebine, etnik kökenine, nereden geldiğine bakmadan 81 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının birlik beraberlik içinde olmasıdır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ramazan ayının ilk iftarında eski ve yeni belediye meclis üyeleri, aralarında Çeşme'nin de yer aldığı kentin güney bölgesi muhtarlarını ve ailelerini ağırladı. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki buluşmaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de katıldı.

Ramazan ilk günündeki buluşmaya Gazze kentindeki gösteriler sırasında İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu 62 Filistinlinin öldürülmesi nedeniyle yaşanan üzüntü damga vurdu. İftarın sonrası tüm davetliler Gazze şehitleri için bir dakika saygı duruşundu bulundu. Davetlilere seslenen Başkan Kocaoğlu'nun gündeminde de Gazze vardı. İnsanlık adına çok üzücü günler yaşandığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Filistin'de yapılan saldırıda 62 Müslüman'ın katledilmesi ve bunun Ramazan arifesinde yapılması son derece manidardır ve hepimizi düşünceye sevk etmesi gerekir. Bu emperyalist güçler Ortadoğu ve civarındaki doğalgaz ve petrol yatakları için gözlerini kırpmadan kargaşa çıkarabiliyorlar, katliam yapabiliyorlar. Buna karşı durmanın bir tek yolu var. O da hepimizin mezhebine, etnik kökenine, nereden geldiğine bakmadan 81 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının birlik ve beraberlik içinde olmasıdır. Bunu sağlarsak ülkemizin üzerine çöken kara bulutları ve kötü niyetlileri kovabiliriz."

Muhtarlara düşen görev

Ramazan ayının küskünlüklerin, dargınlıkların bitirildiği, dayanışmanın en yükseğe çıkarıldığı günler olduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "Her şeyden önemlisi birlik beraberliğimizi Ramazan'dan sonra da devam etmemiz gerekir. Sevgili muhtarlarımıza burada büyük görev düşmektedir. Mahallelerindeki insanları isim isim, ev ev tanıyorlar, biliyorlar. Tek söyleyeceğim söz birlik olmak. İzmir'de biz bunu uzun yıllardan beri başardık. Burada kimse kimsenin nereden geldiğine, nereli olduğuna bakmıyor. Bunu sizlere, 4 milyon 300 bin İzmirliye borçluyuz. İzmir gibi güzel, huzurlu bir kentte yaşamak hepimiz için büyük bir onur. Filistin şehitlerine bir kez daha Alllah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah bir daha böyle 'Kara Pazartesiler' yaşamayız" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cuma günü yapılacak ikinci Ramazan buluşmasında ise Kuzey aksındaki muhtarları ağırlayacak. 

 
Çeşmeli kadınlar tarihle buluşuyor
 
Türkiye'de 6 yılda doğan Suriyeli bebek sayısı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
80 Çuval Midye bakın ne oldu!
IC Çeşme Marina deniz suyu kalitesini arttırmak için Türkiye ve Avrupa’da ...
Hasan Tahsin unutulmayacak
İzmir’in işgali sırasında direnişi ve Milli Mücadele’yi başlatan Şehit ...
Yeni rota Güzelbahçe
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dış körfezde başlattığı Foça ve Mordoğan ...
 
Hoşgeldin Ramazan
Ramazan ayı öncesinde 40 bin ihtiyaç sahibi aileye erzak yardımı yapan ...
Başkan Kocaoğlu: İzmir'in önü açık
Sağladığı gelişmeyle kabuğunu kıran İzmir'in artık önünün açık olduğunu ...
Annelere Başkan sürprizi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılış töreni için gittiği ...
 
Ata’dan Annesi’ne karanfil götürecekler
Anneler Günü’nü anlamlı etkinliklerle kutlamaya hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, ...
"Milat olsun"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her seçim döneminde gündeme ...
Bir haftada 165 kaçak göçmen yakalandı
Çeşme'de, üç ayrı operasyonda, yasa dışı yollarla Sakız adasına geçmeye ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri