Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
2 Haziran 2017 Cuma - 10:22

Gücücek isyanı

Çeşme'nin Çatalazmak bölgesindeki Gücücek Koyu'nda yapımı süren Beach Clup, çevredeki sitelerin ve halkın sert tepkisine neden oldu.

Gücücek isyanı

Göcücek Koyu'nda yapılan çalışmalar üzerine şikayetlerin yoğunlaşması üzerine, geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Çeşme Belediyesi yetkilileri, koyda incelemeler yaparak tutanak tuttular. Tutulan tutanaklara rağmen çalışmaların sürmesi, vatandaşların tepkilerine neden oldu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ihale ile kiraya verilen Gücücek Koyu'ndaki 1975 metrelik sahil şeritinde yapılan çalışmalara tepki gösteren site sakinleri ve vatandaşlar, sabah saatlerinde inşaat alanında bir araya geldiler. Koyun kıyısından geçen yolun yanına yapılan uzun taş duvara, duvarın üzerine konulan demir aksama, denizdeki iskeleye ve sahil bandında demirden yapılan sahneye tepkilerini dile getiren vatandaşlar, koyun çevresinde 8 site ve bu sitelerde 416 hane olduğunu belirterek, kendilerinin denize girebilecekleri bir sahil kalmamasından yakındılar. 

Sitelere ayrılan plaj bölümünün kayalık olduğunu söylediler

Elliyi aşkın vatandaşın inşaat alanında toplanması üzerine önce sert tepki göstererek, inşaat alanının terk edilmesini isteyen inşaat yetkilisi Halil İbrahim Karagöz, tartışmalar uzayınca, uzaklaşarak bir süre uzaktan izledi. Daha sonra vatandaşların yanına tekrar gelen Karagöz, yapılan çalışmalarda yasalar aykırı bir şey olmadığını söyledi. Sitelerdeki vatandaşlar için plajın bitiminde bir halk plajı ayrıldığını söyleyen inşaat yetkilisi İbrahim Karagöz, site yöneticileri ile de görüştüklerini belirterek kimseyi açıkta bırakmak gibi bir niyetleri olmadığını söyledi. Kendi kullanacakları plajdan sonraki 120 metrelik alanı iş makinaları ile plaja çevireceklerini ifade eden Karagöz'e tepki gösteren vatandaşlar söz konusu bölgenin kayalık ve deniz kestaneleri ile dolu olması nedeniyle denize girmeye elverişli olmadığı söylediler. 

Belediye izin belgesini göstermediler

Yolun çökmemesi için belediyeden duvar yapma izni aldıklarını iddia eden Halil İbrahim Karagöz'den izin kağıdının gösterilmesini isteyen vatandaşlar, ısrarlarını uzun süre sürdürmelerine karşın belediye izin kağıdı kendilerine gösterilmemesi üzerine tepkilerini sürdürdüler. Tepkiler üzerine Göcücek Koyu'nu kiralayan Fırat San. Ltd. Şti. yetkilisi olduğunu söyleyen Metin Mutlu, önce belediye izin belgesini WhatSapp üzerinden göndereceğini söylese de daha sonra şirketin yetkilisi olduğunu ve belge göstermek zorunluluğu olmadığını ifade etti. 

Şirket yetkilisi uzlaşma çağrısı yaptı

Şirket yetkilisi Metin Mutlu, Çeşme'ye hizmet vermek için geldiklerini belirterek, "Yasalara uygun, şartlara uygun, iş yapmak için geldik. İzin almadan, devletin ve belediyenin verdiği yetkiler dışında bir şey yapmaya gelmedik. Durun dediler durduk, yapın dediler yaptık. Sitelerdeki vatandaşlara da 'Oturalım, birlikte konuşalım. Uzlaşalım. Biz üstümüze düşeni, yapmamız gereken ne varsa yapalım. Protesto ederek insanları zor duruma düşürmenin bir anlamı yok. Burada komşu olacağız, yüz yüze bakacağız. Sevgi ve saygı çerçevesinde uzlaşmak istiyoruz" çağrısı yaptı. 

"Savcılığa suç duyurusunda bulunuruz"

Tepki eylemi yapan vatandaşlar daha sonra da Çeşme Belediyesi'ne giderek Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile görüştüler. Kendilerine denize girecek sahil kalmadığından yakınan vatandaşlara, Çeşme Belediyesi olarak plajları almak için üç yıldır mücadele ettiğini vurgulayan Başkan Dalgıç, "Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Pırlanta Plajı dahil, tüm plajları kiraya veriyor. Biz Göcücek Koyu'ndaki yerle ilgili, 25 Mayıs tarihinde bütün resmi tutanakları tuttuk. Tutanak, Encümene girecek. Savcılığa suç duyurusu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na suç duyurusu ve bunlara da ceza uygulanacak. Şu anda da mühürlü. Mühürü bozduysa, mühür fekki yaparız ve savcılığa suç duyurusunda bulunuruz" dedi. 

"Dava açın"

Sahillerin kiraya verilmemesi için Bakanlık ve Müsteşarlık ile defalarca konuştuklarını anlatan Başkan Dalgıç, "Ilıca Plajı Milli Emlak'a ait. Onun dışında bütün plajlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait. 'Plajları kiraya vermeyin' dedik. 'Belediye olarak bir bedel ödeyelim, ama Belediye bütçesinin öngördüğü bedelleri ödeyelim' dedik. Amacımız, ob nin tane şezlong alıp, bütün plajları renklendirmekti. Çeşme'de yaşayan lise öğrencisi, üniversite öğrencisini, Haziran ayının 15'inden Eylül ayının 15'ine kadar sigortalı olarak çalıştırarak ekonomik katkıda bulunmak istemiştik. Çok ucuz fiyata şezlongları kiraya verecektik. 3621 sayılı Kıyı Kenar Kanunu'na göre kıyılar halka açık. Ama değil. Bakanlığın kiraya vermesine bireysel dava açın. Kıyıların kiraya verilmesi, Anayasa Mahkemesi kararlarına ve yasalara aykırıdır. Altı metre büfe, 84 metre gölgelik kiraya verilebilir. Göcücek Koyu'nda 1975 metre kiraya verildi. Pırlanta Plajı'nda 7 bin metre kiraya verildi. Harita üzerinde çizim yapıp, kullanım alanı diyorlar. Oralara ben dahil, para vermeden kimse giremez" diye konuştu. 

 
14 Kasa balık ve 43 Kaçak göçmen yakalandı
 
Çeşmeli yazarlar bir araya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
14 Kasa balık ve 43 Kaçak göçmen yakalandı
Sahil Güvenlik ekipleri, kaçak trol avcılığı yapan iki teknedeki 14 kasa ...
Çeşme Marina’da başarılı yangın tatbikatı
IC Çeşme Marina'da, yaz sezonu öncesi, başarılı bir yangın tatbikatı yapıldı.
Muhtar sigorta primleri devletten
690 Sayılı KHK ile, muhtarların sigorta primlerinin 1 Mayıs'tan itibaren ...
 
Ali İridere anısına Uçurtma Şenliği
Yarımada Çeşme Lions Kulübü, üyeleri İridere ailesinin vefat eden oğulları ...
Türkiye'nin ilk su altı sergisi 2 Haziran'da Çeşme'de
Türkiye'de ilk defa bir batıkta açılacak su altı fotoğraf sergisi için geri sayım sürüyor.
KİHEP sertifikalarını aldılar
16 haftalık Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı'nı (KİHEP) tamamlayan ...
 
Dalgıç, "Emlak bedellerinde 4 yıl artış yok"
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme'de emlak bedellerinde ...
Tübitak Bilim Fuarı'nda göz dolduran projeler
2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Çeşme Dalyan Mahallesindeki yeni binasına ...
Ramazan başlıyor
Çeşme'de ilk sahura 27 Mayıs Cumartesi günü, saat 04.03'de kalkılacak.
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri