Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>BÖLGE
23 Mart 2017 Perşembe - 18:17

Girişimcilikte kadının yerini konuştular

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, “Ülkemizin, ülke ekonomisinin fark yaratan kadınlara ihtiyacı var” dedi.

Girişimcilikte kadının yerini konuştular

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu, İzmir Ticaret Borsası, Amway Türkiye ve Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen, “Amway Küresel Girişimcilik Raporu sunumu ve Girişimcilikte Kadın Gücünün Çekici Etkisi-Farkını Yarat” paneli Dokuz Eylül Üniversitesi 75. Yıl Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasında söz alan, TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, “TOBB Kadın Girişimciler Kurulları, kadınların girişimci fikirlerini hayata geçirmeleri konusunda yol göstermeyi ve girişimci kadınlarımızı daha güçlü kılmayı hedefleyen kurullar. Ülkemizin, ülke ekonomisinin fark yaratan kadınlara ihtiyacı var. Toplumun yarısını oluşturan, toplumun tamamını yetiştiren kadınlarımız fark yarattıkça, inanın bu farkı fark edeceğiz” dedi.

Kadınlar ailelerine harcıyor

Kadınların kazançlarını ailelerine harcadıklarını belirten Öztezel, bu konuyla ilgili yapılan araştırmalardan örnek vererek, “18 Mart 2017 tarihinde, basında, kadınlara yönelik olarak 34 ilde yapılan bir araştırmanın sonuçları paylaşıldı. Bu araştırmaya göre, Türkiye’de kadınların, en büyük hayalinin çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak ve kendi işini kurmak olduğu ortaya çıktı. Araştırmada, kadınlar, ilave gelirleri olduğu zaman bunun yüzde 41'ini ailesine, yüzde 30'unu kendisine harcayacağını söyledi. Kadınlar, eline para geçince, evine ve çocuklarının eğitimine harcıyor. Diğer bir ifade ile kazanan kadınlar, kazanan nesiller ve kazanan bir ülke demek” diye konuştu.

“Fark yaratan kadın sayısı arttı”

Başarılı kadın hikayelerini anlatan Öztesel şunları söyledi: “Coco Chanel, fark yarattı, şapkadan bir marka yarattı, dünyanın en çok bilinen markalarından birine sahip oldu, kadınlara sadece kıyafet satmadı onlara yeni bir yaşam tarzı sundu. Stephanie Kwole fark yarattı, kurşungeçirmez yeleklerin yapımında kullanılan materyali keşfetti, canlar kurtuldu. Ümmiye Koçak fark yarattı, köyünde Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nu kurdu, Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı ödülünü aldı, son günlerde reklamlarda da görüyoruz, Ronaldo ile hem oynadığı hem de yönettiği reklam filminde yer aldı. ‘Nar Anne’, Nardane Kuşçu, fark yarattı, Narköy organik tarım çiftliğini kurdu, toprağımıza, tohumunuza sahip çıktı, çocuklarımız için sağlıklı gıdalar üretmeye devam ediyor. Geleneksel rollerle sınırlı kalmayan, hayalleri ve hedefleri olan, yeteneklerini ortaya çıkaran ve onun hakkını veren kadınlar fark yaratmaya devam ediyor. Ben yaptıysam, siz de yaparsınız diyerek cesaret aşılıyor, diğer kadınlara istihdam yaratıyor. Ege’mizin, İzmir’imizin ve ülkemizin yürekli kadınlarının, daha güzel yarınlar için, fark yaratarak bir adım öne çıkmalarını bekliyorum.”

Kadının istihdama katılması önemli

Amway Avrupa Dış İlişkiler Kıdemli Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, ise, “Kadın erkek istihdamı konusunda gittikçe açılan değerleri ortaya koymaktadır. Bu rakam her geçen günde artmaktadır. Yapılan çalışmalar aynı hızda devam ederken istihdam konusunda kadın erkek arasındaki fark ancak 170 yıl sonra kapanacak. Dolayısıyla kadının istihdama katılması için çok önemli adımlar gerekiyor. Biz Amway olarak kadının iş hayatında gücünü artırmanın ekonomiye yaptığı katkı kadar sosyal hayata da artı değer getireceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Destek vermeye devam

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Yasemin Arbak, ise açılış konuşmasında şunları söyledi:  “Fark yaratan bir etkinlikte birlikteyiz. Bu tarz etkinlikler gelecekle ilgili daha umutlu olmamızı sağlıyor. Toplumu ileriye taşıyacak her türlü çalışmayı destekleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

Foto altı: Açılış konuşmalarından sonra başarı hikayelerinin anlatıldığı moderatörlüğünü Hürriyet Gazetesi Ege Yazarı Ayçe Bükülmeyen yaptığı panel gerçekleştirildi.

 

 

 
Çarşıda, sokakta "Hayır"ı anlattılar
 
Germiyan taş ocakları Meclis gündeminde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de “doğaltaş şöleni” başladı
Fuar İzmir, yılın en büyük fuarına evsahipliği yapıyor.
Türkiye’nin ilk Çocuk Müzesi Karşıyaka’da yapılıyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, vizyon projeleri arasında ...
Roket Savaşı için Referandum ayarlaması!
16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek referandum oylamasının roket savaşlarının ...
 
Kordon’da “tente” ödülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon Yönetmeliği'ne uygun olarak tentelerini ...
Unutulmuş çalgılar tekrar yaşam buluyor
MÜZİKSEV’in unutulmuş tarihi çalgıların tekrar yaşama döndürülmesi projesinin ...
Asfalt mevsimi
Başkan Kocaoğlu, yıl sonuna kadar kentte 6 milyon metrekare sathi kaplama ...
 
Baro’dan hak ihlalleri paneli
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, "Kuvvetler ayrılığını bir ...
Haydi kadınlar, eğitime!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bilgiye ve hizmete ulaşmada sorun yaşayan ...
Gözyaşlarıyla uğurlandı!
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 80. yaş gününde aile yemeğinde ...
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
BİZ KİMİZ?
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri