Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
15 Haziran 2022 Çarşamba - 11:13

Esnafa e-fatura desteği…

İESOB’nin yeni çalışması ile esnaf sanatkarlar 2022 yılında e-fatura, e-arşiv fatura ve e-saklamayı ücretsiz kullanabilecekler…

Esnafa e-fatura desteği…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), e-fatura sisteminin ticari hayatta kullanılması zorunluluğu üzerine küçük işletmelere doğru rehberlikler vermek ve maliyetlerini düşürmek için kolları sıvadı. TÜRKBELGE firması ile protokol imzalayan İESOB, esnaf sanatkarlara e-fatura, e-arşiv fatura ile e-saklamayı,  2022 yılı boyunca ücretsiz kullanma imkanı sağladı.

TÜRKBELGE’den hizmet alan işletmeler daha sonraki yıllarda da aynı hizmetleri piyasalara göre daha uygun koşullarda alabilecekler. Esnaf sanatkarlara ayrıca işyerlerinde bilgilendirmeler de yapılacak.

Protokolün içeriği

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile TÜRKBELGE Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Yılmaz arasında imzalanan protokol ile, e-faturaya geçmek zorunda olan sektörlere ilaveten, gayrimenkul, motorlu taşıt, inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile aracılık faaliyetinde bulunan esnaf sanatkarlar,  brüt satış hasılatı 2020 veya 2021 hesap dönemleri için 1 Milyon lira, 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 500 bin lira limitlerindeki e-fatura, e-arşiv fatura, e-saklama hizmetini TÜRKBELGE’den almaları halinde, 2022 yılı sonuna kadar tüm ürünleri ücretsiz kullanabilecekler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerden yatırım veya işletme belgesi almak suretiyle konaklama hizmeti veren otel işletmeleri de protokolden yararlanabilecek.

2022 yılında hizmetlerden ücretsiz yararlanan işletmeler, daha sonraki yıllarda da aynı hizmetleri uygun maliyetlerle kullanabilecek, TÜRKBELGE e-arşiv kullanarak aynı zamanda e-saklama hizmetini de ücretsiz alacaklar.

Eğitim de verilecek

Dijitalleşmenin  artık ticaret hayatında da yer edindiğini hatırlatan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, “Esnaf sanatkarların iş potansiyellerinin azaldığı bir dönemde gider kalemlerinde maliyetleri düşürmek önemli. Çağın yeniliklerine ve rekabet düzenine uyum konusunda üyelerimize destek olmaya özen gösteriyoruz. İmzalanan protokol ile de,  esnaf sanatkarlara önemli gider kalemi oluşturacak bir konuda hem tasarruf sağlanacak, hem de e-fatura konusunda üyelerimize bilgilendirmeler yapılacaktır’ dedi.

İESOB’nin çatısı altında bulunan her esnaf sanatkârın fırsatlardan yararlanabileceğini belirten Mutlu, ‘ Esnaf sanatkârlarımız 0 850 333 0 353 Nolu “Türkbelge Müşteri Hizmetleri Hattını” arayarak e-fatura, arşiv fatura gönderi adetlerini 2022 yılı boyunca nasıl ücretsiz alacakları konusunda ayrıntılı bilgi alabilirler. Ayrıca  E-Dönüşüm danışmanları esnaf  sanatkarları işyerlerinde ziyaret ederek işleyişle ilgili açıklamalarda bulunacaklar. Üyelerimiz çevrelerindeki diğer esnaf sanatkâr dostlarını uyararak onların da maliyetlerini önemli oranda düşürmelerini sağlayabilirler. Büyük sermaye ile rekabet ve çağdaş teknolojiden yararlanma yolunda esnaf sanatkârlar kendilerine güç verecek bu büyük avantajı iyi kullanmalıdırlar” diye konuştu.

İzmir örnek olacak

Türkiye’nin bir çok şehrinde 100’e yakın bayi ve 100’den fazla çalışanıyla faaliyet gösterdiklerini söyleyen TÜRKBELGE Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Yılmaz ise, ‘Türkiye’de e-dönüşüm sektöründe en hızlı büyüme gösteren entegratör şirketlerinden biri olduk.  Başarımızdaki önemli paylardan biri İzmir merkezli kuruluş olmamızdır. İvmemizi üst seviyelere çıkarmak için önemli sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeler yapıyoruz.

TÜRKBELGE olarak İzmir merkezli şirketimizde 6698 sayılı Kişisel Verilerin Koruma Kanunun çeşitli sektöre zorunlu kıldığı KVKK uyumluluğu ile ilgili süreçte uzman ekibimiz ile birlikte Hukuk ve Bilişim danışmanlığı yanı sıra, e-imza ve KEP başta olmak üzere e-dönüşüm alanında tüm ürünleri, servisleri ve çözümleri sunmaktadır.

İESOB ile yaptığımız işbirliği ile hem odalara hem de esnaf sanatkâra fayda sağlamayı hedefliyoruz. Burada sağlayacağımız başarı diğer illerdeki sivil toplum kuruluşlarına da örnek olacaktır.’ dedi.

FOTOALTI: Protokolü İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile TÜRKBELGE Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Yılmaz imzaladı.

 

Etiketler:
 
İşte saat saat İzmir programı...
 
Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e yağmur geliyor
Haziran ayının girmesiyle, sıcak havalardan bunalan vatandaşları serinletecek ...
Uluslararası iki gazetecilik etkinliği İzmir’de
Demokrasinin beşiği İzmir 13-14 Haziran'da Avrupa’nın 45 ülkesinden 110 gazeteciyi ağırlayacak.
Bunaltan geceler başlıyor!
İzmir, yeni haftaya bunaltıcı sıcaklıklarla başlıyor. Hafta ortasında ...
 
Uzay tutkunları Ege Üniversitesi'nde buluşuyor!
Ege Üniversitesi (EÜ) Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ...
EFES-2022 Tatbikatı başlıyor!
Türk Silahlı Kuvvetlerinin planlı tatbikatlarından EFES-2022 Birleşik, ...
Olivtech ve Ekoloji fuarları başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ’ın düzenlediği 10. Olivtech ...
 
Meteorolojiden sıcak hava uyarısı!
Yurdun batı kesimlerinde sıcaklıkların, mevsim normallerinin 4 ila 12 ...
İzmir'e bir ödül daha!
İklim krizine karşı 2030’da sıfır karbon hedefiyle projelerini hayata ...
Yangın söndürme uçakları İzmir’de
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kiralanan ve Türkiye'de yangınların ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri