Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>EKONOMİ
11 Nisan 2018 Çarşamba - 17:26

Engellilerin iş engelini kaldırmak için buluştular

Çeşme Kent Koneyi ve İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü, engellilerin iş engelini kaldırmak ve kendilerine iş bulabilmek için, engellilerle, çoğunluğu turistik otel olmak üzere firma temsilcilerini buluşturdu.

Engellilerin iş engelini kaldırmak için buluştular

Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İŞKUR İzmir İl Müdür Vekili Nesrin Makbule Dank, İŞKUR Konak Hizmet Merkezi Müdürü İbrahim Ay, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Pınar Foral, Çeşme Kent Konseyi Mahalle ve Muhtarlar Meclisi Başkanı Rasim Özgül, Seferihisar ve Urla Kent Konseyleri Engelliler Meclisleri Başkanları, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Belediyesi'nin tahsis ettiği özel araçla evlerinden taşınan engelliler ve engelli yakınları, firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

"Engellilerimize bir okul yapmayı planlıyoruz"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, toplantının sonucunun iyi olacağından hiçbir şüphesi olmadığını vurgulayarak, "Önemli olan, katılımcıların, buradaki söyleşilerde yetkililerin anlatacaklarını dikkatle dinlemeleri ve kendi haklarını öğrenmeleri. Günümüzde yasallaşan ve işveren için kolaylaştırıcı, ama engelli arkadaşlarımızın da  bilgisinin olmadığı konular var. Bunlar anlatılacak. Bu toplantıyı organize eden Çeşme Kent Konseyi Başkanımıza, katkılarından dolayı çok değerli İŞKUR İl Müdür Vekilimize ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Belediye olarak üzerinde çalıştığımız bir proje var. Engellilerimize bir okul yapmayı planlıyoruz. Onu hayata geçirdiğimiz zaman, engellilerimize önemli bir katkı sağlamış olacağız. Bu tür toplantıları arttırmak, geliştirmek gerekir. Yasalarda devamlı değişiklikler oluyor. Yetişebilmek mümkün olmuyor. Çeşme Kent Konseyi Başkanımızdan rica ediyorum, bu tür toplantıları geliştirerek yapalım" diyerek çağrıda bulundu.

"4 bin 914 engelli, iş için İŞKUR'a başvurdu"

İŞKUR İzmir İl Müdür Vekili Nesrin Makbule Dank da yaptığı konuşmada, sadece İzmir'de 4 bin 914 engelli vatandaşımızın iş aramak üzere İŞKUR'a başvurduğunu açıklayarak, "2 bin 207 kişisi gerçekten işsiz. 5 bin 272 kişinin de engelli kadrolarında, özel sektörde ve kamu sektöründe çalıştığını ifade edebilirim. 2018 yılında da, özel sektör işverenlerimizin, yüzde 3 oranında, engelli kadrolarını doldurmaları yönünde tüm tedbirlerimizi aldık. İl düzeyinde, 5 hizmet merkezimizde 'Engelli toplu görüşmeleri' adını verdiğimiz operasyonlarımızla, çalışmak isteyen, sosyal hayata dahil olmak isteyen engelli vatandaşlarımızla işverenlerimizi buluşturuyoruz. Bu tür etkinliklerde de engelli vatandaşlarımızın işveren camiasıyla buluşmasını sağlıyoruz. 2018 yılında, ilave istihdam ile ilgili teşviklerin hayata geçtiğini, özel sektör işverenlerimizin ve çalışmak isteyen herkesin bu teşviklerden haberdar olmasını özellikle istiyoruz" diye konuştu. 

"Değişik projelerle çalışmalarımız devam edecek"

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal da, tüm engellilerin engellerini ortadan kaldırmaya çalışmayı görev bildiklerini vurgulayarak, "Dayanışma içinde olursak, hem kendimiz mutlu oluruz, hem de onların hayatını güzelleştiririz. İşte bu yüzden bizler Çeşme Kent Konseyi ve Konak İŞKUR Müdürlüğünce, Belediyemizin destekleri ile böyle bir kariyer günü yapmayı planladık. Sizler için yapacağımız çalışmaların ilki ve öncüsü olarak gördüğümüz çalışmamız, önümüzdeki günlerde değişik projelerle artarak devam edecektir. Hem çalışabilir durumdaki engellilerimize, hem de engelli yakınlarına sigortalı ve en az asgari ücret maaşlı iş imkanları sunulacaktır.Engelsiz insanlar, engelli insanlarla empati kurmalıyız. Engellileri anlamak için engelli olmaya gerek yok. Yalnızca anlamak istemek yeterlidir. Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile" diyerek sözlerini tamamladı. 

Duyma engelli vatandaşlar için işaret dili ile anlatım yapıldığı açılış konuşmalarının ardından, İŞKUR İzmir Konak Hizmet Merkezi Müdürü İbrahim Ay, İŞKUR İzmir Konak Hizmet Merkezi Şefi Cengiz Özer ve Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, yasalardaki değişiklikler ve engellilerin hakları hakkında birer sunum gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından da, Çeşme Belediyesi'nin özel olarak tahsis ettiği araçlarla evlerinden alınarak toplantıya katılan engelliler, büyük çoğunluğu turistik otel temsilcileri olmak üzere firma temsilcileri ile iş görüşmeleri yaptılar. 

 
Genç Turizmciler'in yaratıcılık yarışması başladı
 
ÇYDD üyeleri dayanışma kahvaltısında buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’den ‘Demokrasi’ ve ‘Değişim’ dersi
İzmir Ticaret Odası (İZTO) meslek komiteleri ve meclis üyelikleri seçiminde ...
“Benim için yine zor olmayan bir seçim olacak”
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Sonuçların ...
İTB meclis üyeleri ve meslek komitelerini belirledi
İzmir Ticaret Borsası üyeleri meclis üyeleri ve meslek komitelerini belirlemek ...
 
Demirtaş: “İnşaat Ruhsatları Çözüm Masası kuracağız”
İzmir Ticaret Odası seçimlerinde 67. İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu’ndan ...
İzmir'e geliyor!
Suudi Arabistan Havayolları’ndan sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nin Air ...
"Fuar için iddialıyız "
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Türkiye’deki döküm ...
 
Doğal taşın binbir rengi MARBLE’da
Dünya doğal taş rezervinin yaklaşık yüzde 40’ına sahip Türkiye’nin her ...
“İzmirli KOBİ’leri ihracatçı yapacağız”
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, kentteki KOBİ’lerin ...
İTO seçimlerinde 41 bin 604 seçmen oy kullanabilecek
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Oda seçimleri ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri