Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>EKONOMİ
30 Mart 2018 Cuma - 12:35

Demirtaş: “İnşaat Ruhsatları Çözüm Masası kuracağız”

İzmir Ticaret Odası seçimlerinde 67. İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu’ndan Meclis Üyesi Adayı olan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’a bir destek de Kemalpaşalı inşaatçılardan geldi.

Demirtaş: “İnşaat Ruhsatları Çözüm Masası kuracağız”

Demirtaş, sektörün sorunlarını çok iyi bildiklerini belirterek, “ İnşaat ruhsatları sorunlarının çözümü için bir masa kuracağız” dedi.

İzmir Ticaret Odası’nın 9 Nisa’da yapılacak olan Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçilerinde 67. İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu’ndan meclis üyeliğine aday olan İTO Yönetim Kurulu Başkanı’na sektörden büyük destek gelmeye devam ediyor. Son olarak Kemalpaşa’da Kemalpaşalı inşaatçılar ile biraya gelen Demirtaş’a İTO üyeleri büyük ilgi gösterdi ve seçimlerde desteklerinin tam olduğunu söyledi. Kemalpaşalı inşaatçılara gösterdikleri ilgi ve verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Demirtaş, inşaat sektörünün önümüzdeki 10 yılın yıldız ve lokomotif sektörlerinden birisi olacağını söyledi. Demirtaş, “Son açıklanan büyüme rakamları bu kadar yüksek ise bunda inşaatın büyük rolü var ve aynen böyle devam edecek. Özellikle kentsel dönüşüm ile İzmir’de inşaat sektörü çok daha parlayacak ki kentsel dönüşüm İzmir’de hala daha tam başlamadı” dedi. İzmir’de önümüzdeki 10 yıl boyunca kentsel dönüşüm ile 350 bin konut yapılması gerektiğini belirten Demirtaş, “İzmir’i ancak böyle gecekondulardan kurtarıp, yenideninşa edebiliriz. Biz son 5 yıl içinde kentsel dönüşüm için Oda olarak çok çalıştık, önümüzdeki dönemde de aynen çalışmaya devam edeceğiz. Ama burada kentsel dönüşümün 2-3 bin konutluk bölümler, parseller halinde değil 100 – 150 konutluk bölümler yapılması için çalışacağız. Çünkü ancak o zaman bizim üyelerimiz, İzmirli müteahhitler, inşaatçılar iş alabilir, bu konutları yapabilir, malzeme satıcılarımız malzeme satabilir” diye konuştu.

 

İNŞAAT RUHSATLARI ÇÖZÜM MASASI

Bugüne kadar sektörden gelen bütün sorunların takipçisi olduklarını, gerek yerel yönetimler gerekse hükümet nezinde girişimler yaparak çözülmesi için çalıştıklarına dikkat çeken Demirtaş,  sektörün sorunlarına son derece hakim olduklarını belirtti. Demirtaş, “Üyelerimizin özellikle inşaat ruhsatlarını almada çok sorun yaşadığını görüyoruz. Bu nedenle yeni dönemle birlikte ‘ İnşaat Ruhsatları Çözüm Masası’ kuracağız. Ruhsat almakta sorun yaşayan üyelerimizin sorunlarını bizzat bu masa ile takip edeceğiz” dedi. Toplantıya çok sayıda kadın inşaatçının da katıldığına dikkat çeken Demirtaş, bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Demirtaş, “Sektördeki üyelerin nerede ise yüzde 15’i kadın. Bu kadın inşaatçıları bir birlik çatısı altında toplamak için çalışmalara başladık. Kadın elinin değdiği her şey güzelleşiyor” dedi.

 

EĞİTİMDEN SONRA SIRADA SAĞLIK VAR

Demirtaş, üyelerin en büyük sorunlarının başında eğitim ve sağlığın geldiğini, eğitim sorununun çözümünün için İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kurduklarını söyledi.  İEÜ’de okuyan üyelerin çocuklarının eğitim ücretlerine yüzde 10 indirim yaptıklarını, bu oranı yüzde 25’e çıkartmak için çalıştıklarını  belirten Demirtaş, böylece üyelerin eğitim ücreti için yılda 10 bin liraya yakın az ödeyeceklerini, hedefinin ise bu oranı yüzde 50’ye çıkartmak olduğunu söyledi. Demirtaş, “Eğitimden sonra şimdi sıra hastanede. Halen inşaatı devam eden üniversite hastanemiz ile üyelerimiz kendi hastanemizde tedavi olabilecek. Sağlık Takip Programı ile üyelerimizin tüm sağlık sorunlarını, verilerini de takip edeceğiz” diye konuştu. 

 
Alper Çizgenakat’ın adı yeniden hastaneye verildi
 
Küçük çocuklara uyuşturucu satan 3 şahıs tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e geliyor!
Suudi Arabistan Havayolları’ndan sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nin Air ...
"Fuar için iddialıyız "
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Türkiye’deki döküm ...
Doğal taşın binbir rengi MARBLE’da
Dünya doğal taş rezervinin yaklaşık yüzde 40’ına sahip Türkiye’nin her ...
 
“İzmirli KOBİ’leri ihracatçı yapacağız”
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, kentteki KOBİ’lerin ...
İTO seçimlerinde 41 bin 604 seçmen oy kullanabilecek
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Oda seçimleri ...
Özgener: Kemeraltı sabahlasın
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, gastronomiden ...
 
İzmir zirvedeki yerini korudu
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ...
İzmir-Selanik Seferleri Başlayacak mı?
DTO Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 2016 yılında İzmir'de ...
Vergi İndiriminde İlk Uygulama Bu Ay Başlıyor!
İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Şadi Çetin vergi indirimindeki ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri