Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
29 Ocak 2020 Çarşamba - 14:02

Dünya kenti İzmir için ortaklık vurgusu

İzmir Ticaret Odası'nın Ocak ayı olağan meclis toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dünya kenti İzmi r” hedefi için güçbirliği çağrısı yaptı.

Dünya kenti İzmir için ortaklık vurgusu

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ocak ayı olağan meclis toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmasına Elazığ depreminin yarattığı derin üzüntüye dikkat çekerek başladı. Vatandaşların duyarlılığı ve Meyve Sebze Hali esnafının da katkısıyla ihtiyaç malzemelerinin toplanıp bölgeye gönderildiğini söyleyen Tunç Soyer, kışlık çadırların da yakı nda yola çıkacağını söyledi. 

İzmir için yeni bir ekosistem 

İzmir’in 1800’lerin başından itibaren Akdeniz’in en büyük, dünyanın en önemli ticaret kentlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Ticaret İzmir’i İzmir yapan, bugün yaşadığımız bu şehri özel kılan en önemli değerlerin başında geliyor. İzmir Ticaret Odası işte bu önemli mirasa belediyemiz gibi sahip çıkıp, İzmir’i bir dünya kenti yapmak i&cc edil;in çaba gösteren en önemli paydaşlarımızdan biri” dedi. 

İzmir’de yeni bir ekosistem yaratmaya çalıştıklarına vurgu yapan, şehrin tüm kurum ve yapılarıyla birlikte çalışmasının önemine değinen Başkan Soyer “Bu şehir siyasi ayrıştırmalarla sığlaştırılamayacak kadar büyük bir potansiyele sahip. Daha çok proje geliştirmeliyiz. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, organize sanayi bölgeleri ve meslek odalarının yetkilileriyle her ay düzenli olarak buluşuyoruz. Büyümenin yolu birbirimizin gücüne güç katmaktan geçiyor. İzmir’in dünya kenti olması için böylesi bir birlikteliğe ihtiyaç var” dedi.  

“Tek yapmamız gereken şey, el ele vermek” 

İnovasyon ve girişimciliğin İzmir için hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, yatırımcı aktörleri ve yaratıcıları bu şehre & ccedil;ekecek çalışmalar yürüttüklerine vurgu yaptı.   

Turizm sektöründe çok önemli adımlar attıklarını söyleyen Soyer, “İzmir Enternasyonel Fuarı’nın bu sene Akdeniz temasıyla, mavi kıta buluşması şeklinde düzenleneceğini söyledi. Dünyanın en ünlü gastronomi fuarı Terra Madre’nin ilk kez İtalya dışında bir ülkede 2021 yılında İzmir’de yapılacağını hatırlatan Başkan Soyer, “2021’de Dünya Kültür Zirvesi İzmir’de olacak. İzmir’in Avrupa Gençlik Başkenti olması için de uğraşıyoruz. 2026’da bu kentte Botanik EXPO’nundüzenlenmesi, 2030’da Dünya EXPO’nun yapılması için çalışıyoruz. İzmir bir ucunda Efes, bir ucunda Bergama, flamingoları ve gastronomisi ile dünya kenti olmak için muazzam bir potansiyele sahip ama bunu dünyaya anlatamazsak anlamı yok. Tek yapmamız gereken şey el ele vermek. Elbette İzmir’in böyle bir yükü kaldırabilmesi için altyapı ve ulaşım projelerine ağırlık veriyoruz. Buca Metrosu bunun en somut örneği. Buca Metrosu bir metrodan ibaret değil. Buca Metrosu ile Buca’da yaşam kalitesi artacak. Hafif raylı sistemlerin kent içindeartırılması, alt geçit lerin yapılması ve deniz ulaşımının güçlendirilmesiyle beraber İzmir’de yaşam kalitesinin yükseldiğine tanıklık edeceğiz” şeklinde konuştu. 

“Yoğun mesaiye hazırız” 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise Elazığ’daki deprem için İzmir Ticaret Borsası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası ile birlikte bölgeye ihtiyaç malzemeleri gönderdiklerini söyleyerek sözlerine başladı. İzmir’in ortak hedefleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmanın gururunu yaşıyoruz” diyen Özgener sözlerine şöyle devam etti: “İzmir Vakfı ve TARKEM gibi pek çok platformda Büyükşehir Belediyesi ile kentimiz için ortak projeler geliştiriyoruz. Kente yeni yatırımların çekilmesi, uluslararası organizasyonların çeşitlendirilmesi öncelikli hedefimiz. Her ayın ilk Perşembe günü Başkan Tunç Soyer ile bir araya geliyor, komitelerimizden bize gelen sorunları aktarıyoruz. Bu sayede pek çok sorunumuz hızla çözülüyor” dedi. Uluslararası İzmir Fuarı ile ilgili iş birliği yapmanın önemine de değinenÖzgener, “Bu konuda yoğun mesai harcamaya hazırız” dedi. 

 

Etiketler:
 
Gizemli Virüs Corona Hakkında Bilinmeyenler
 
Basın Kartlarını Gazeteciler vermeli"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beko: Saray’dan hukuksuz işgal!
Beko: İşçilerin Urla’daki 45 yıllık arazisine hukuksuz bir biçimde Saray tarafından el koyuldu!
Çeşme Kaymakamlığı’ndan yardım çağrısı
İzmir Valiliği bünyesinde Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem sonrası ...
Büyükşehir okulları gribe karşı ilaçlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi özellikle kış aylarında artan grip hastalığına ...
 
İzmir’den yardım yağıyor
Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem sonrasında İzmir’de bulunan ...
Çeşme'de yüzlerce parsel turizm tahsisine açılıyor
İzmir’in Çeşme ve Urla ilçelerinde bulunan yüzlerce parsel arazi turizm ...
İzmir İtfaiyesi’nin arama kurtarma ekipleri Manisa’da
Manisa’nın Akhisar ilçesinde dün akşam meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki ...
 
Korkutan deprem!
AFAd'ın açıklamasına göre Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 ...
İzmir’in yeni arabalı feribotu suya indirildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımının geliştirilmesi hedefi kapsamında ...
EÜ Gözlemevi, kapılarını ilk ve ortaokul öğrencilerine açtı
Ege üniversitesi (EÜ) Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri