Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>BÖLGE
25 Ocak 2020 Cumartesi - 19:07

İzmir’den yardım yağıyor

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem sonrasında İzmir’de bulunan ilçe belediyelerden ve STK’lardan yardım kamyonları yola çıkmaya başladı.

İzmir’den yardım yağıyor

Elazığ'da merkez üssü Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında İzmir’deki belediye başkanları harekete geçti. En başta Büyükşehir Belediyesi araç ve ekip desteğinde bulunurken Selçuk Belediyesi de resmen seferberlik ilan etti. Selçuk sonrasında destek hareketine Buca Belediyesi de dahil oldu. 

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel sosyal medyadan, “Tüm Efes Selçuk halkına çağrımızdır Elazığ'da meydana gelen depremden dolayı vatandaşlarımızın mağduriyetlerine çare olmak adına kışlık kıyafet ve battaniye desteği sağlayacağız. Bağışlarınızı Efes Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne ulaştırmanızı rica ediyorum” çağrısını yaptı. 

Selçuk Belediyesi'nin ardından Buca Belediyesi de destek hareketine dahil oldu. Belediye Başkanı Erhan Kılıç sosyal medya hesabından, "Elazığ depremin yaralarını sarmak için ilk etapta bot ve gıda yardımımızı yola çıkarıyoruz. Geceden beri ilgili birimlerimizle koordineli bir şekilde ihtiyaçları belirlemek için çalışmalarımız devam ediyor. Yaralarımızı sarmak için yardımlarımızı iletmeye devam edeceğiz. Gözümüz kulağımız enkaz altında yürütülen çalışmalarda. Tekrar yaşanan can kayıplarına Allah’tan rahmet yaralılara acil şifa diliyorum" mesajını paylaştı. 

Balçova Belediyesi de Elazığ ve çevresinde yaşanan depremin ardından zor durumda olan depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın sosyal medya hesaplarından duyurulan yardım kampanyasında bölgeye gönderilmek üzere; battaniye, çadır, çocuk ayakkabısı, kadın pedi, çocuk bezi gibi malzemelerin kabul edileceği duyuruldu. Yardımda bulunacak vatandaşların malzemeleri Balçova Belediyesi’ne ulaştırmaları istendi.  

2011 yılında Van Depremi’nde Balçova Belediyesi’nin benzer bir kampanya yaptığını belirten Başkan Çalkaya “Elazığ ve Malatya’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. Böyle günlerde el ele vererek birbirimize destek olacağız. 2011 yılında Balçova Halkı’nın destekleri ile 1 TIR malzemeyi Van’daki kardeşlerimize göndermiştik. Şimdi de Elazığ’a göndereceğiz” dedi.

BAŞKAN KARAKAYALI’DAN KEMALPAŞA’NIN TÜM KESİMLERİNE ‘ELAZIĞ’ İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI
 

Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerde de etkili olan deprem felaketi ile sarsıldık. Felakette yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Kış mevsiminin en soğuk döneminin yaşandığı şu günlerde, gece saatlerinde hava sıcaklığının -10 derecenin altına düştüğü deprem bölgesindeki vatandaşlarımız destek bekliyor.

Kemalpaşa Belediyesi olarak 28 Ocak Salı günü saat 23.30’a kadar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze (Eski Belediye Binası) kışlık giysi, battaniye, bebek bezi ve maması, elektrikli soba, konserve yiyecek, gıda kolisi gibi yardım malzemelerini iletebilirsiniz.

 Zor günler geçiren yurttaşlarımız için birlik zamanı, onların dertlerine çare bulma zamanıdır.  Felaket nedeniyle büyük acılar çeken vatandaşlarımız için Kemalpaşa’nın bütün siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarını bizimle birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.”

CHP İL BAŞKANLIĞI DA DEVREYE GİRDİ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medya hesabından, “Milletimizin başı sağ olsun. Elazığ’da meydan gele deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. CHP İzmir İl Başkanlığı olarak yerel yönetimlerimizle birlikte koordine halinde Elazığ ve çevre illerle dayanışma halindeyiz. Kalbimiz Sizlerle!” dedi.

CHP Gençlik Kolları İzmir  İl Başkanı Ozan Uyan da, “Haydi İzmir, İlçe başkanlıklarımıza ulaşarak deprem bölgesine elimizden geldiği kadar tüm imkânlarımızla yardımlarımızı ulaştıracağız” mesajını paylaştı.

Etiketler:
 
Göztepe Stadı’nın çevresi yenilendi
 
Ekrem Oran’dan yardım çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de yüzlerce parsel turizm tahsisine açılıyor
İzmir’in Çeşme ve Urla ilçelerinde bulunan yüzlerce parsel arazi turizm ...
İzmir İtfaiyesi’nin arama kurtarma ekipleri Manisa’da
Manisa’nın Akhisar ilçesinde dün akşam meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki ...
Korkutan deprem!
AFAd'ın açıklamasına göre Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 ...
 
İzmir’in yeni arabalı feribotu suya indirildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımının geliştirilmesi hedefi kapsamında ...
EÜ Gözlemevi, kapılarını ilk ve ortaokul öğrencilerine açtı
Ege üniversitesi (EÜ) Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ...
Başkan Soyer Urla’daki çalışmaları denetledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla’da devam eden çalışmaları ...
 
Uğur Mumcu İzmir’de anılacak
Uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur ...
Metroda geliştirilen model 6 milyon lira kazandırdı
İzmir Metrosu, geliştirdiği Tasarruflu ve Etkin Sürüş Tekniği modeli sayesinde ...
Nergisin mis kokusu bu festivalde!…
Karaburun’a özgü ürünlerin markalaşması ve ulusal ölçekte ticari başarı ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri