Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2017 Pazar - 18:38

Devletin zirvesi İzmir’de buluştu

Türkiye 16 Nisan’da yapılacak referanduma kilitlenirken, İzmir halk oylamasına 1 hafta kala ‘Devletin Zirvesi’ni ağırladı.

Devletin zirvesi İzmir’de buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ‘Evet Platformu’ tarafından organize edilen ‘İzmir Buluşması’nda Gündoğdu Meydanı’da vatandaşlara seslendi.
Yüksek katılımlı mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘video görüntüleri eşliği’nde eleştirirken, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’u da sert sözlerle eleştirdi. Başbakan Yıldırım'dan da "'Evet' diyenler ne kadar onurluysa 'hayır' diyenler de o kadar onurludur" mesajı geldi. 

SEN KİMİ DENİZE DÖKÜYORSUN!
 

Gündoğdu’da büyük sevgi gösterileri eşliğinde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'nin Konya milletvekili çıkmış, '16 Nisan'da evet verenleri İzmir'den denize dökeceklerini' söylüyor. Bak işte şimdi burada 'evet'çiler. Haydi gel, haydi kimi denize döküyorsun görelim. Eski Genel Başkanı da ondan aşağı kalmamak için olsa gerek 'Hayır çıkarsa, düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceklerini' ifade ediyor. Al birini vur öbürüne. Bu ne terbiyesizliktir ya. Hani demokrasi, hani özgürlük? Benim oyumun kaderini sen mi belirleyeceksin?" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA VİDEO SALVO! 
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında platforma kurulan dev ekranlardan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde merhum gazeteci Savaş Ay tarafından yapılan bir hastane haberinin görüntülerini de izletti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na ithafen, "Sen bu ülkede ne yaptın? Sosyal Sigortalar Kurumunun Genel Müdürlüğünü yaptın. Bu zat, 'Ben olmasam ne anlatacaklar?' diyor. Sen olmasan, CHP rahatlar, ülke rahatlar. Senin ne olduğunu millete anlatalım ki millet 16 Nisan'da sandığa giderken oy zayiatı olmasın." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, “Bu sadece kaset genel başkandır. 7 kez seçim kaybetti şimdi 8’incisini kaybetmeye hazırlanıyor. Örtülü darbe diyor ya… Kardeşlerim bunların oturdukları koltuklar zaten sipariş. Bunlar siyasetin içinde yol ala ala, kazıya kazıya, milletin gönlünü ala ala gelmediler” dedi.

 

'YİNE MUHTEŞEMSİN İZMİR' 
Büyük mitingde AK Parti İzmir Teşkilatı ve İzmir Milletvekilleri partililer selamladıktan sonra kürsüye ilk gelen isim Başbakan Binali Yıldırım oldu. Başbakan alandaki kalabalığı "Yine muhteşemsin İzmir" sözleriyle selamladı. 
Sözlerine hizmet vurgusu yaparak başlayan Başbakan, yaşam tarzı üzerinden yapılan eleştirileri algı operasyonu olarak niteledi. Başbakan ayrıca, “'Evet' diyenler ne kadar bu ülkenin onurlu evladıysa 'hayır' diyenler de o kadar onurludur. Onlar da bu memleketin evladıdır. Biz memleketimizi, vatandaşlarımızı 'evet'çiler diye ayırmadık, asla ayırmayız" mesajını verdi. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “İzmir’de denize dökeriz” sözlerini de eleştiren Yıldırım, “Hiç kimse bu ülkenin evlatlarını 'evet' dediler diye denize dökme densizliğinde, terbiyesizliğinde bulunamaz, tehdit edemez. Bu dil ayrıştırıcı bir dildir, bu dil bölücü bir dildir, bu kutuplaştırıcı bir dildir. Siyasetin dili bu olamaz. İzmir bu edepsiz dili asla kabul etmez” dedi.

ONBİNLER GÜNDOĞDU'YA AKIN ETTİ 
AK Partililer büyük mitingi izlemek için Gündoğdu Meydanı'na akın etti. AK Parti İl Başkanlığı'nın yaklaşık 5 bin araçla ulaşım hizmeti verirken, çevre illerden de büyük katılım olan mitingde alan hınca hınç doldu.  

Kordon'da alana bakan apartmanlar, 10x15 metre ebatlarındaki renkli meç kumaşlardan yapılan 'evet' bayraklarıyla donatıldı. Bayraklarda 'Milletin kararı evet', 'Memleket meselesi, söz konusu vatan', 'İzmir genci efedir, oyu elbette evettir' gibi sloganlar yer aldı. 

DENİZDEN DE DESTEK 
Alan ayrıca zincir ve jumbo balonlarla süslenirken, 70 seyyar WC kuruldu. Mitinge denizden de süslenmiş yaklaşık 300 tekne destek verdi. 
Gündoğdu’da 40 metre genişliğinde 10 metre yüksekliğinde çelik konstrüksiyondan hazırlanan sahne, konuşmacıların yüzü Cumhuriyet Meydanı'na dönük olacak şekilde kuruldu.


 

3500 POLİS GÖREV YAPTI
Yüksek bir katılımın beklendiği miting alanının çevresine araçların park etmelerine izin verilmedi. Gündoğdu Meydanı ile Birinci Kordon bariyerlerle kapatıldı. Miting günü 3 bin 500 polisin güvenliği sağlamak için görev yaptı. 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 
 

Yüksek binalarda Özel Harekat polisleri görev yaparken, polis havadan ve denizden de miting alanı çevresinde önlem aldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botlar da miting alanı açıklarında önlem aldı. Türk Deniz Kuvvetleri'ne MİLGEM Projesi kapsamında inşaa edilen yerli savaş gemisi 'Heybeliada Fırkateyni' de miting alanı açıklarına demirledi.

SADECE TÜRK BAYRAĞI 
Alana girişler Gündoğdu Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki arama noktasından sağlandı. Alana girmek isteyenlerin Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu flamalar dışında her hangi bir partiye ait bayrak, flama ve döviz sokmasına izin verilmedi. Arama noktasından geçenlere, Türk Bayrağı, üzerinde 'Evet' yazılı olan flama ile şapka dağıtıldı. Alanın farklı noktalarında da su dağıtımı yapıldı.

 
Muhteşem festival sona erdi
 
Dikili-Midilli seferleri başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e tüp geçit müjdesi
Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu temel atma töreninde Kılıçdaroğlu'na 'tünel ...
Programı belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 16 Nisan’da ...
Liderlerin İzmir çıkarması
Anayasa değişikliğini içeren referandum çalışmaları kapsamında siyasi ...
 
Anketimize katıldınız mı?
16 Nisan referandumu anketimize katıldınız mı?
Kocaoğlu'na 'İnce' ziyaret!
Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum ...
MHP Çeşme'de Akşener depremi!
MHP Çeşme ilçe Başkanı Volkan Evci’nin Meral Akşener’in düzenlediği mitinge ...
 
"Yalan rüzgarında savrulan bir yaprak misali...."
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven'in ...
'İstifa et' demeyeceğiz!
Çanakkale Savaşı için, “Milletimiz gerdeğe girer gibi cepheye gitmiştir” ...
CHP’li Başkanlara özel görev!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, 16 Nisan’daki anayasa değişikliğinin ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri