Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2017 Çarşamba - 10:13

İzmir’e tüp geçit müjdesi

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu temel atma töreninde Kılıçdaroğlu'na 'tünel göndermesi' yapan Başbakan Yıldırım, Alsancak'taki 101 Dev Eser Açılış Töreni'nde İzmir'e tüp geçit müjdesi verdi.

İzmir’e tüp geçit müjdesi

Başbakan Yıldırım 9 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı miting öncesi bir dizi açılış için İzmir’e geldi. 
Son olarak 8 Mart'da seçim bölgesi İzmir'e gelerek bir dizi programa katılan Başbakan Yıldırım, 1 ay aradan sonra yeniden kente geldi. 

Havayoluyla İzmir'e gelen Başbakan Yıldırım direkt olarak Menemen'e geçti. Başbakan burada Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun temelini Menemen'de düzenlenen törenle attı.

"SÖYLEDİĞİ YALANLARI ARKA ARKAYA KOY..." 
Başbakan Yıldırım törende yaptığı konuşmada yatırımlar hakkında detaylı bilgi verirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. 

Başbakan, "Şimdi bakın 2008'den beri dünyada kriz var ama bu krizde Türkiye, dünyanın en büyük projelerini yapıyor, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osmangazi Köprüsü'nü, dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Ankara-Konya, Ankara-İstanbul hızlı trenini yapıyoruz. Süratle Ankara-İzmir hızlı treni yapılıyor. Afyon ve Uşak'tan hızlı trenin sesi geliyor. Yetmedi Çanakkale'ye dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz. Biz bunları yaparken birileri de hasedinden neredeyse çatlayacaklar. Haset etme çalış senin de olsun, kıskanma çalış senin de olsun." dedi. 
Yıldırım, "Biz 14 yılda 350 kilometre tünel yaptık ama şurada Kılıçdaroğlu'nun 1,5 ayda söylediği yalanları arka arkaya koy, bizim 350 kilometrelik tüneli geçer. Kısa sürede büyük işler yaptılar" diye konuştu. 

MİTİNG GİBİ! 
Öte yandan İzmirli AK Partililer otoyol temelinin atılacağı tören için Menemen'e akın etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterlerinin asıldığı alan Türk bayrakları ve 'evet' pankartlarıyla donatıldı.  

CHP’Lİ BAŞKAN ÇİÇEKLE KARŞILADI
Başbakan’ı Menemen’deki ziyaretinde karşılayanlar arasında CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin de vardı. Şahin, Yıldırım’ı Gölpark Tesisleri yanındaki tören alanına gelişinde çiçekle karşıladı.

101 TESİS HİZMETE ALINACAK
Başbakan Yıldırım Menemen'deki temel atma töreninin ardından Alsancak Spor Salonu'na geçti. 

Başbakan Binali Yıldırım, Alsancak Atatürk Voleybol Salonu'nda düzenlenen "101 Dev Eser"in toplu açılış töreninde konuştu.
SEN İZMİR İLE DALGA MI GEÇİYORSUN!
Başbakan Yıldırım, "CHP'li bir densiz milletvekilinin dediği gibi demiyoruz, İzmir vatanseverleri denize dökmez, İzmir PKK'yı, FETÖ'yü denize döker, Türkiye düşmanlarını denize döker. İzmir ile sen dalga mı geçiyorsun? İzmir, istiklalin, zaferin başarıyla kazandırıldığı şehirdir. İzmir, Cumhuriyet'i kuran şehirdir. İzmir, demokrasiyi, çok partili hayatı başlatan şehirdir. İzmir, her zaman Türkiye'nin dünyaya açılan aydınlık yüzüdür. Sizin gibi kin, nefret kusan insanların İzmir'de yeri yok, İzmirlilerin arasında yeri yok." diye konuştu.

TÜP GEÇİT MÜJDESİ
Başbakan İzmir için hayati önem taşıyan yatırımlar hakkında da konuşurken, Körfez Tüp Geçit Projesi müjdesi verdi.
Yıldırım şunları söyledi: 3 stadı engellere rağmen yapıyoruz. Karşıyaka’yı, Göztepe’yi, Alsancak’ı yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ama İzmir için en büyük müjdeyi açıklıyorum. İzmir’in Marmarayı’nı yani tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e bir tüp geçiş ve gerdanlık takacağız. Çiğli’den Narlıdere’ye 6 dakikada geçecek. İzmir’e çok yakışacak, çok güzel olacak. İzmir’den 16 Nisan’da evladı Binali Yıldırım’a sahip çıkmasını istiyorum. Bunu bekliyorum. İzmir eminim ki geleceğine sahip çıkacak. Gereken desteği bu sefer 16 Nisan’da cömertçe verecek. İzmir demokrasiden, değişimden yana olan şehirdi. İzmir kendine yakışanı en iyi şekilde ortaya koyacaktır. 15 yılda İzmir’e 42 milyarlık yatırım yaptık.

'101 DEV ESER'
Devlet Su İşlerini'nin 1 milyar 800 milyon TL'lik yatırımını toplu halde hizmete açıldı. Törende toplam 101 tesis hizmete alınacak. Açılışı yapılan tesislerin arasında 3 içme suyu tesisi, 26 baraj, 40 sulama tesisi, 6 gölet, 24 taşkın koruma tesisi yer alacak. Bu tesislerle yılda 40 milyon metreküp içme suyu temin edilecek. 243 milyon metreküp su biriktirilerek 613 bin dekar zirai alan sulamaya açılacak. 17 ilçe 42 yerleşim yeri ve 43 bin 912 dekar arazi taşkından korunacak.

MİNİ MİTİNG
Başbakan Yıldırım son olarak Karabağlar'da kentsel dönüşüm için TOKİ tarafından yapılacak konutların da temelini atacak. Başbakan burada vatandaşlara da seslenerek mini bir miting gerçekleştirecek.

Başbakan, 9 Nisan Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda saat 15.00'da yapacağı mitinge de katılacak ve konuşma yapacak. (Ege’de Son Söz)

 

 
Çeşmeli Beste Silikon Vadisi'ne gidiyor
 
Alaçatı Turizm Derneği'nden booking.com tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Programı belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 16 Nisan’da ...
Liderlerin İzmir çıkarması
Anayasa değişikliğini içeren referandum çalışmaları kapsamında siyasi ...
Anketimize katıldınız mı?
16 Nisan referandumu anketimize katıldınız mı?
 
Kocaoğlu'na 'İnce' ziyaret!
Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum ...
MHP Çeşme'de Akşener depremi!
MHP Çeşme ilçe Başkanı Volkan Evci’nin Meral Akşener’in düzenlediği mitinge ...
"Yalan rüzgarında savrulan bir yaprak misali...."
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven'in ...
 
'İstifa et' demeyeceğiz!
Çanakkale Savaşı için, “Milletimiz gerdeğe girer gibi cepheye gitmiştir” ...
CHP’li Başkanlara özel görev!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, 16 Nisan’daki anayasa değişikliğinin ...
'' Erkan Yıldırım'ın Hollanda'da yatırımı var mı?''
CHP'li Sertel," Başbakan’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın Hollanda’da yatırımı ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri