Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>BÖLGE
18 Eylül 2017 Pazartesi - 23:47

Denizci nesil için ilk adım atıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile TED İzmir Koleji, Türk eğitim sistemine çok önemli katkılarda bulunacak örnek bir işbirliğine imza attı.

Denizci nesil için ilk adım atıldı

Her iki kurumun işbirliği ile hayata geçirilecek “Denizci Öğrenci Yetiştirme Eğitim Projesi (DÖYEP)” İşbirliği Protokolü, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Erdoğan Yılmaz Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı. İşbirliği protokolüne İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Argun Gündüç ile TED İzmir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eda Manav imza attı.

Proje ile bu eğitim döneminden başlayarak TED İzmir Koleji’nde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için eğitim programı hazırlanacak. Denizcilik sektöründe konusunda uzman eğitmenler tarafından öğrencilere eğitim verilecek. Projede teorik ve uygulamalı denizcilik eğitimlerinin yanı sıra kamp eğitimleri, okul gezileri, denizcilik/çevre projeleri, tiyatro faaliyetleri, deniz temizliği faaliyetleri yer alacak. Projenin daha sonraki etabında ise su sporlarının öğrencilere sevdirilmesi ve profesyonel sporcuların yetiştirilmesi için bir su sporları kulübü kurulması hedefleniyor.

Hayalimiz denizci nesil yetiştirmek”

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Argun Gündüç, “Biz yıllarca eğitim müfredatında denizciliğin çocuklarımıza öğretilmesini, üç yanı denizlerimizle çevrili bu cennet vatanda çocukların ana sınıfından itibaren deniz sevgisiyle büyümesini hayal ettik. Denizi seven ve koruyan bir nesil yetiştirmenin yolunun küçük yaşta denizcilikle tanışmaktan geçtiğine inandık. İşimiz deniz ticareti fakat hayalimiz denizci bir nesil yetiştirmek. Sorumluluğumuz büyük. Piri Reis Üniversitemiz ile sektörü muazzam bir eğitim desteği sunuyoruz. Çocuklara rehber kitap olan “Ben Denizciyim” kitapçığını binlerce bastırıp dağıtıyoruz. Denizci Öğrenci Yetiştirme Eğitim Projesi ile eğitime desteği şimdi bir adım daha ileri götürüyoruz” dedi.

Geleceğin dünyasında standart eğitim alanlar değil, zevkleri, dikkat çekici ve farklı ilgileri, heyecanları olan çocukların başarılı olacağına dikkat çeken Gündüç, “İyi yelkenci, iyi sporcu, iyi denizci olmak çocuklarımızın yeni ufuklara yelken açmasını sağlayacaktır. Eğer sporcu ve denizci çocuklar yetiştirirsek, onlara iyi eğitimi ve başarılı geleceği bir arada verebiliriz. İzmir yüzyıllardan beri hep öncü şehir oldu. Denizci çocuklar yetiştirecek bu proje de ilk defa TED İzmir Koleji’nde gerçekleştirilecek. Sonrasında projenin başta TED okulları olmak üzere Türkiye’deki tüm okullarda hayata geçmesini arzu ediyoruz. İleride en azından deniz temizliği konusunun ders olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatında yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Projeye IC Çeşme Marina’nın verdiği destek de bu işbirliğini daha anlamlı kılıyor. Bu projenin yaratacağı halkalar sayesinde Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği denizci ülke olma hedefine doğru koşar adım gideceğiz” şeklinde konuştu.

“Denizci öğrenci denizci millet”

TED İzmir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eda Manav, hedeflerinin denizi seven, denizi koruyan ve denizciliği bilen bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Manav, “İmzaladığımız  protokolün gereğini ve hedefini Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 1937 yılında yaptığı konuşmada “En güzel coğrafî vaziyette ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifadeyi bilmeliyiz; denizciliği, Türkün büyük millî ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” diyerek net şekilde vurgulamıştır. TED İzmir Koleji ve İMEAK DTO İzmir Şubesi, Büyük Önderimizin bu vizyonu altında, “Denizci Öğrenci, Denizci Millet” hedefini gerçekleştirmek için işbirliği  kararı aldı” dedi.

Manav, şöyle konuştu: “1905’ten itibaren  İngiltere'de oluşturulan  “Deniz İzcisi” müfredatından yola çıkarak, büyük kısmının uygulamaya dayandığı ve her yaş grubuna göre farklılaştırılmış ve sürdürülebilir olan TED İzmir Koleji Denizci Öğrenci Yetiştirme Programı’nı hazırlamak ve ilk defa okulumuzda uygulamaya koymak için çalışmalara başladık.  Hedefimiz en geç kasım ayından itibaren çocuklarımızın TED İzmir Koleji Denizci Öğrenci Yetiştirme Programı altında denizi seven, koruyan ve denizciliği bilen bir birey olarak yetiştirmeye başlamaktır”.

 
Kardeş kentlerin gençleri İzmir’de buluştu
 
Aziz Sancar geldi, filo tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kardeş kentlerin gençleri İzmir’de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Nice to Meet You” ...
Bangladeş'in Atatürk sevgisi
Bangladeş’in İstanbul Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam, İzmir Büyükşehir ...
Kurtuluş Günleri Coşkusu!
Alaçatı ve Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşu düzenlenen etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı.
 
"Metronun kredi onayı neden verilmez?"
İzmir'de yayın yapan üç yerel radyonun ortak yayınına canlı yayın konuğu ...
Urla Kaymakamı Demiryürek Üsküdar'a atandı
2014 yılında Urla’ya gelerek üç yılı aşkın görev yapan ve Üsküdar’a atanan ...
1500 yıl sonra yeniden
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Antik Smyrna Agorası'nda toplandı
 
Yaralar sarıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, son 8 ayda 39 farklı türde ...
Çeşme'den Sakız'a kaçacaklardı
Çeşme’de FETÖ zanlıları, sığınmacılarla birlikte Yunanistan’ın Sakız Adası’na kaçarken yakalandı.
Dolandırıcılar Çeşme Emniyeti'nden kaçamadı
Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, bir kadının ziynet eşyalarını ...
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
BİZ KİMİZ?
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri