Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>BÖLGE
17 Eylül 2017 Pazar - 02:38

Kurtuluş Günleri Coşkusu!

Alaçatı ve Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşu düzenlenen etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı.

Kurtuluş Günleri Coşkusu!

15 Eylül Alaçatı’nın 95. kurtuluş günü etkinlikleri, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın eski Alaçatı Belediye hizmet binasında tebriklerin  kabulü ile başladı.

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Bnb. Derviş Akova, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin,  Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri’nin katıldığı tören  Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Çelenk sunumu  ardından bir konuşma gerçekleştiren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, anlamlı bir günde birarada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ Bize bu günleriyaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ile anıyoruz. Kurtuluşlar sadece ülke topraklarımızın değil, varlığımızın, namusumuzun ve hürriyetimizin işgalden kurtulduğu gündür. Ama kurtuluş, bir destandır. Emperyalizme karşı çıkıştır. Kurtuluş, inançtır, güvendir. Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun mayasıdır” dedi.

Kendilerinin Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmaya devam edeceklerine vurgu yaparak, “ Bizler Atatürkçüyüz. Bizler mert insanlarız. İlkelerimiz için gözümüzükırpmadan ne gerekiyorsa yaparız. Aynı ölçüde barışa, aynı ölçüde özgürlüğe, aynı ölçüe adalete, aynı ölçüde hukuka düşkünüz. Bizler aydın insanlarız. Bizler demokratız. Burada batının en ucundan sesleniyorum; Mustafa Kemal Atatürk, tam bağımsızlığımızın varlık sebebidir. Özgürlüğümüzün teminatıdır. Modernleşmenin, çağdaş bir toplum olmanın en büyük dayanağıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’tir. Herkes bunu iyi bilmeli ve iyi anlamalıdır” diye konuştu.

Alaçatı’da düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri kortej eşliğinde yürüyerek şehitliğe karanfil bıraktılar. Alaçatı’da düzenlenen kurtuluş günü etkinlikleri, Ali-Aysun Kocaepe konseri ile tamamlandı.

-ÇEŞME’DE GÖRSEL SHOW-

Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümünde de coşku hakimdi.

 Sabah, Sıdıka-Kelami Ertan Lisesi önünde başlayan kortej bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç gerçekleştirdi.

Sözlerine, “16 Eylül güzel Çeşme’mizin kurtuluş günü kutlu olsun!” diye başlayan Dalgıç, “Ülkemizin en aydın ve güzel insanları Çeşmeli vatandaşlarımızın kurtuluş gününü kutluyorum. Yaşadığımız coğrafyanın güzellikleri ile ülke turizminde adından en fazla söz edilen ilçe olmanın haklı gururunu hep beraber yaşıyoruz. Korunan mimarisi, coğrafyası, plajları ve denizi ile bu ülkenin en önemliturizm destinasyonlarından birisidir Çeşme. 16 Ylül sadece Çeşme’nin kurtuluş günü değildir. 16 Eylül, Liak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı günün bir dönüm noktasıdır. Kurtuluş günleri aynı zamanda varlığımızın, namusumuzun ve hürriyetimizin işgalden kurtulduğu bir gündür. Bu günler sadece kurtuluş değil, aynı zamanda kuruluş ve emperyalizme çıkış günleridir. Küllerinden yeniden doğuşun günleridir. Çeşmeli’ler olarak ATA’mıza sahip çıkmayı bir yurttaşlık görevi olarak görmekteyiz. Bizler herşeyden önce Atatürk’çüyüz. Bununla da gurur duyuyoruz. Biz Çeşmeli’ler herşeyden önce  mertiz, efeyiz. Kimsenin olmadığı kadar demokratız. Mustafa KemalAtatürk, halk iradesinin bir teminatıdır. Buduygularla birlikte sizleri çalışma arkadaşlarım ile selamlıyor ve kurtuluşgününüzü kutluyorum” diyerek duygularını dile getirdi.Çeşme’de düzenlenen kurtuluş günü etkinlikleri akşam  Nilüfer konseri ve havai fişek gösterileri ile tamamlandı.

  

 
ADD, "Irak'taki referandum, bütünlüğümüzü tehdit eder"
 
Aynur Aydan'a soygun şoku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Metronun kredi onayı neden verilmez?"
İzmir'de yayın yapan üç yerel radyonun ortak yayınına canlı yayın konuğu ...
Urla Kaymakamı Demiryürek Üsküdar'a atandı
2014 yılında Urla’ya gelerek üç yılı aşkın görev yapan ve Üsküdar’a atanan ...
1500 yıl sonra yeniden
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Antik Smyrna Agorası'nda toplandı
 
Yaralar sarıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, son 8 ayda 39 farklı türde ...
Çeşme'den Sakız'a kaçacaklardı
Çeşme’de FETÖ zanlıları, sığınmacılarla birlikte Yunanistan’ın Sakız Adası’na kaçarken yakalandı.
Dolandırıcılar Çeşme Emniyeti'nden kaçamadı
Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, bir kadının ziynet eşyalarını ...
 
Emekçiler’den Akan’a destek
Eğitim Sen 1 Nolu Şube 9. Dönem Şube Başkanı M. Bahri Akan Milli Eğitim ...
Urla'nın Kurtuluş Günü Coşkuyla Kutlandı
12 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtarılan Urla, kurtuluşunun 95. Yıldönümünü ...
EÇEV, yeni eğitim yılını ‘Zirve’de kutluyor
Ege Çağdaş Eğitim Vakfı(EÇEV), iki hafta sürecek ‘EÇEV Zirvesi’ ile yeni ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Okan Yüksel
Okan Yüksel
DENİZ BUGÜNE BAKIYOR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri