Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
4 Temmuz 2017 Salı - 10:15

Dalgıç'tan deniz kirliliği ve su kesintisi açıklaması

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, son günlerde gündeme gelen deniz kirliliği tartışmaları ve su kesintileri konusunda açıklamalarda bulundu.

Dalgıç tan deniz kirliliği ve su kesintisi açıklaması

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Temmuz ayı Belediye Meclisi toplantısında Çeşme denizlerinin temizliğinin resmi raporlarla belgelendiğini açıkladı. Dalgıç, son günlerde gündeme gelen su kesintileri ile ilgili açıklamada bulunarak yaptığı görüşmelerde kesintilerin son bulacağının kendisine bildirildiğini söyledi.

Belediye Meclis toplantısında gündem dışı açıklamalarda bulunan Başkan Dalgıç, 18 Aralık tarihinde talihsiz bir gemi kazası yaşandığını hatırlatarak, "Ne olursa olsun, Çeşme bir markadır. Ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından birisidir. İki sezondur sıkıntılı geçen turizm sezonunda en az etkilenen bölgelerden bir tanesidir. Doğal olarak da yarıştığımız turizm bölgeleri var. Yaşanan talihsiz gemi kazasından sonra ortaya çıkan deniz kirliliği konusu son günlerde sosyal medyada şişirilerek gündeme getirilmeye çalışılıyor. Mayıs ayı sonunda 16 noktada, 20 metre derinlik ve deniz suyu yüzeyinden örnekler aldırarak ciddi bir araştırma yaptırdık. Bu araştırmada, Mavi Bayrak'a referans veren laboratuvar tahlillerinde, hiçbir şekilde petrol ile ilgili yasal limitlerin üzerinde bir şey çıkmadı" diye açıkladı.

"Denizimizin temizliği resmi olarak belgelendi"

İzmir Valiliği Sağlık birimleri tarafından rutin olarak her hafta ölçümler yapıldığına da dikkat çeken Başkan Dalgıç, "Çeşme yarımadasının değişik noktalarından alınan deniz suyu örneklerinde hiçbir olumsuzluğa rastlanmadı. Çeşme plajları geçmişte neyse, aynı kalitedeki sudur. Yapılan hem petrol türevleri içerip içermediği araştırmasında hem de bakteriyel araştırmalarda, halk sağlığını tehdit eden hiçbir unsur olmadığı tespit edilmiştir. O nedenle bütün vatandaşlarımız, dünyanın en güzel Çeşme plajlarında, en temiz sularda gönül rahatlığı içerisinde denize girebilir. Ne yazık ki, son zamanlarda denizin kirli olduğuna dair adeta bir kampanya yürütülüyor. Şu anda elimizdeki bütün bilimsel veriler, denizimizin ne kadar temiz olduğunu gösteriyor" diye konuştu. 

"Bayram tatilinde 600 bin kişi Çeşme'ye geldi"

Ramazan Bayramı'nda otoyol gişelerinden yapılan giriş rakamlarını da açıklayan Dalgıç, "Bayram tatilinde, sadece otoyol gişelerinden Çeşme'ye 126 bin araç girdi. Eski yoldan gelenleri de katarsak yaklaşık 150 bin araç girişi oldu. Bu ne demek? Otobüs ile gelenleri bir kenara bırakarak, gelen araç sayısını 4'le çarparsak ortalama olarak 600 bin civarında insan bayram tatilinde Çeşme'ye geldi. Bu süreç içerisinde İlçemizden araç çıkış rakamları ise 32-33 bin civarındadır. Bu da Çeşme'ye gelen kişilerin Çeşme'de konakladığını gösteriyor. Sezonun başlaması ile birlikte birçok yazlıkçının da geldiğini düşünürsek 900 binleri geçen bir nüfus var. Söylediklerim abartı değil. Karayollarından aldığımız resmi rakamlara göre bu sonuca ulaşıyoruz" diye belirtti.

"Aldığım bilgiye göre sular rutine dönmüş olacak"

Nüfusun birden artışı ile yüksek kesimlerde su sıkıntısı yaşandığını ifade eden Başkan Dalgıç, "Bu sorun suyun olmamasından kaynaklanmıyor. Bayramdan önce hem baraj hem de Ildır'daki kuyularla ilgili bilgileri aldım. 24 saat boyunca hiç kesintisiz su basılıyor. Ama nüfusun artışı ile inanılmaz bir tüketim var. Bu tüketimle birlikte doğal olarak, birleşik kaplar örneğinde olduğu gibi depodan inen su alt kesimlere gidiyor. Yüksek kesimlerde su sıkıntısı doğuyor. İZSU'dan aldığım bilgilere göre bugün akşama kadar sular rutine dönmüş olacak. İZSU, yakın zamanda 200 kilometre civarında su borusunun döşenmesi işlemi yapacak. Çalışmalar Ildır'dan başlayacak. Hatta İZSU'ya 'yaz döneminde de çalışmaya başlayabilirsiniz' dedim. Bu hatların yenilenmesi Çeşme'ye ciddi katkı sağlayacaktır. Hatların eski olmasından kaynaklanan su kayıpları var. İsale hatlarında sıkıntımız var. Onu kabul ediyoruz. Artan nüfus ve artan talebi taşıyamıyor. Yatırım yapılması gerekir. Kabul ediyoruz. Ama yatırım da bir süreç gerektiriyor. Yatırımın projelendirilmesi zaman alıyor. Su sorununu iki bayramdır yaşadık. Kötü bir şey. Bunu algılıyorum. Ben de Çeşme'de yaşıyorum. Elektrikte de benzer sorunlar yaşamaya başladık. Gediz Elektrik'in trafo yatırımları ile bu sorun da ortadan kalkacak" diye açıkladı.

 

 
Sahil Güvenlik'e batmayan bot
 
İzmir uçuşlarını mekik seferine dönüştürüyor…
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik'e batmayan bot
Sahil Güvenlik, özel yapım, her türlü hava şartına dayanıklı, batmayan ...
Yaz Okulu spor malzemeleri dağıtıldı
Çeşme Belediyespor'un düzenlediği Yaz Spor Okulları'na kayıt yaptıran ...
Okulun taşınma söylentisi tepki yarattı
Çeşme Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi'nin Reisdere TOKİ'ye taşınacağı ...
 
Ilıca Ata’sını Selamlıyor
Çeşme Belediyesi’nin “9 Durak 9 Deneyim” etkinlikleri kapsamında bu yıl ...
Tatilcileri Çeşme denizi serinletti
Bayram tatilinde, Türkiye'nin turizm cenneti Çeşme'yi dolduran tatilciler, ...
Denetimler huzurlu tatil için
Ramazan Bayramı tatilinin başlaması ile binlerce tatilci, turizmin gözde ...
 
Yine Dost'a yakalandılar
Çeşme'den Sakız adasına yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan Afgan uyruklu ...
Dost'tan kaçamadılar
Yasa dışı yollarla Çeşme'den Sakız adasına kaçmaya çalışan göçmenler, ...
Dalgıç'tan bayram mesajında "Adalet" vurgusu
Ramazan Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muhittin ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri