Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
30 Haziran 2017 Cuma - 15:21

Okulun taşınma söylentisi tepki yarattı

Çeşme Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi'nin Reisdere TOKİ'ye taşınacağı söylentisi, öğretmen, öğrenci, veli ve eski mezunların tepkisine yol açtı.

Okulun taşınma söylentisi tepki yarattı

290 öğrencinin öğrenim gördüğü Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi, 1948 yılından 1975 yılına kadar ortaokul olarak eğitim hizmeti vermiş ve 1975 yılında Çeşme'nin ilk lisesi olma özelliğini kazanmıştı. 

Günümüze kadar binlerce mezun veren okulun Çeşme'nin 10 kilometre uzağındaki Reisdere TOKİ evlerindeki okula taşınacağı duyumları, eski mezunları ile okulun öğretmenleri, öğrencileri ve velilerini harekete geçirdi. Okulun öğretmenleri geçtiğimiz hafta Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı ziyaret ederek okulun taşınma girişiminin yarattığı sıkıntıyı dile getirmişlerdi. 

Çeşme'nin merkezinde yer alan ve ulaşım sorunu olmayan okulun 10 kilometre uzağa taşınmak istenmesine anlam veremediklerini belirten eski mezunlar, öğretmen, öğrenci ve veliler, Whatsapp grubu kurarak, grupta Çeşme Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilecek dilekçeyi yayınladılar. 

"Bu okulda kimlik kazandık"

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilecek olan dilekçede şu görüşlere yer verildi; 

"Bizler Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi'nde okuyan ve bu okuldan mezun olan öğrencileriz. Okulumuzun ortaokul öğrencilerine yeterli bina olmadığı için TOKİ tarafından Reisdere'de yapılan toplu konutlardaki binaya taşınması kararını hem büyük bir üzüntü, hem de büyük bir şaşkınlıkla öğrenmiş bulunuyoruz. Üzgünüz, çünkü o okul, bizim gençliğimiz, çocukluğumuz, arkadaşlıklarımız, umutlarımız, hayallerimiz, hepsinden öte evimiz... Bizler Ertan Lisesi'ne hep koşarak gittik. Öğretmenlerimizi kızdırdık belki, ama yine de hem onlar bizi çok sevdi, hem de biz onları. Bugün kimimiz üniversiteden mezun olup hayata atıldık. Kimimiz hala üniversite öğrencisiyiz. Kimimiz de hala Ertan Lisesi'nde öğrenime devam etmekteyiz. Çok üzgünüz. Çünkü biz bu okulda kimlik kazanmış gençler olarak yuvamızın dağıtılmasını istemiyoruz. Mübadeleyle yurdunu terk etmiş ailelerin torunlarıyız kimimiz. Anılarını bırakıp göçmek zorunda kalan dedelerimizin, ninelerimizin yazgısını yaşamak istemiyoruz. Biz gurur duyuyoruz okulumuzla ve öğretmenlerimizle. Neden okulumuzun adının silinmek zorunda olduğunu, Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu'na dönüştürülmek zorunda olduğunu anlayamıyoruz. Evet çok şaşkınız. Çünkü yaklaşık elli yıllık bir okulun, Çeşme'nin ilk lisesinin ortaokula dönüştürülerek tarihinin yok edilmesini anlayamıyoruz. Şimdi bizler umut ediyoruz ki, bu kararı alan makamınız, adı üstünde Milli Eğitim Müdürlüğümüz, bizi sonsuz üzüntüye boğan bu kararını yeniden değerlendirecek ve kararından vazgeçecektir. Çünkü hiçbir makam insana rağmen, bir toplumun tarihine, oluşmuş kurum kültürüne rağmen böyle incitici bir karar almaz. Son söz olarak bizim yuvamız olan, umutlarımızı oluşturup, geleceğe yön vermeyi öğrendiğimiz çok kıymetli okulumuzun tarihsel geçmişini ve biz öğrencilerin taleplerini dikkate alarak, okulumuzun yerinde kalması için gereğini yapacağınıza inanıyor, saygılar sunuyoruz."

Kaymakam Kara: "Henüz tasarı halinde"

Öte yandan Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara yaptığı açıklamada, Sıdıka Kelami Ertan Lisesi'nin taşınmasının kesinleşmediğini belirterek, taşınma işleminin tasarı halinde olduğunu söyledi. Kaymakam Kara, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelecek olan müfettişlerin konuyu inceleyeceklerini, inceleme sonucunda karar verileceğini sözlerine ekledi. 

 
Dikkat ceza yiyebilirsiniz !
 
Londra mesaisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ilıca Ata’sını Selamlıyor
Çeşme Belediyesi’nin “9 Durak 9 Deneyim” etkinlikleri kapsamında bu yıl ...
Tatilcileri Çeşme denizi serinletti
Bayram tatilinde, Türkiye'nin turizm cenneti Çeşme'yi dolduran tatilciler, ...
Denetimler huzurlu tatil için
Ramazan Bayramı tatilinin başlaması ile binlerce tatilci, turizmin gözde ...
 
Yine Dost'a yakalandılar
Çeşme'den Sakız adasına yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan Afgan uyruklu ...
Dost'tan kaçamadılar
Yasa dışı yollarla Çeşme'den Sakız adasına kaçmaya çalışan göçmenler, ...
Dalgıç'tan bayram mesajında "Adalet" vurgusu
Ramazan Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muhittin ...
 
Tekke Plaj Kafe açıldı
Çeşme Belediyesi'nin şirketi Çeştur, Tekke Plaj Kafe'yi hizmete açtı.
Milli Eğitimde Mesleki Konferanslar
Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerin eğitim öğretim yılı sonunda ...
Bayram öncesi huzur operasyonu
Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Kaçakçılık ve Organize ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri