Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
8 Mart 2018 Perşembe - 20:16

Dalgıç, "Erkekliğimden utanıyorum"

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Kadınların bugün içinde bulunduğu durum, hepimizin içini acıtıyor. İnanın, erkekliğimden utanıyorum" dedi.

Dalgıç,  Erkekliğimden utanıyorum

Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Çeşme çarşısında, Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren bir yürüyüş gerçekleştirildi. Çeşme çarşısının girişinde başlayan yürüyüşe, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, CHP Kadınlar Kolu Başkanı Şeniz İridere, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Çeşme Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Berna Güler, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, ÇYDD Çeşme Şubesi Başkanı Hamide Bal, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu ve çok sayıda kadın katıldı. 

Yürüyüş sırasında, Çeşme çarşısı boyunca çeşitli sloganlar atılırken, çarşıdaki esnaf kadınlara ve çarşıda dolaşan kadınlara karanfil ve içinde mor fular bulunan ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın mesajını taşıyan keseler dağıtıldı.

Yürüyüşün Cumhuriyet Meydanı'nda sona ermesinin ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü nedeniyle, CHP Çeşme İlçe Başkanlığı, Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi, ÇEŞKA ve Pisr Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

"Haklarınıza sahip çıkın"

Törende bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, kadınlara 365 gün gösterilmesi gereken saygının bir güne sıkıştırıldığına dikkat çekerek, "Her 8 Mart'ta, aynı ifadeleri kullanmaya çalışıyorum; kadınlara bir hak verildi. Bu hakkı korumak,  öncelikle siz kadınlarımızın görevidir. Mücadelenizi yükseltmeniz gerekir. Dünyada örneği olmayan, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına verdiği seçme ve seçilme hakkı, Anayasamıza konulan eşitlik hakkı, maalesef bugüne kadar tam anlamıyla kullanılamadı. Lütfen, bu haklarınızın mücadelesini verin. 2018'lerde daha araba kullandırılmayan kadınların olduğu bir dünyada, seçme ve seçilme hakkı, Türkiye'de 1934'de kadınlara verildi. Kadınlar, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde en önemli haklarından birisine kavuştu" diye konuştu. 

"Şiddet ve istismara sessiz kalınması nedeniyle erkekliğimden utanıyorum"

Kadınların bugün içinde bulunduğu durumun, herkesin içini acıttığını vurgulayan Başkan Dalgıç, "İnanın, erkekliğimden utanıyorum. Kadına yapılan şiddetten, okula göndererek devlete emanet ettiğimiz çocuğa yapılan cinsel istismarlardan, kadınlarımızın sokaklarda yürüyemeyeceği bir duruma gelmekten utanç duyuyorum. İstatistiklere bakıldığında; 'şu kadar kadın cinayete kurban gitti', 'bu kadar kadın şiddete maruz kaldı' diye görüyoruz. Bunların artık 21. yüzyılda konuşulmaması, yaşanmaması gerekiyor. Bunun için hepimizin, özellikle kadınlarımızın, kazanılmış hakları için, çok daha fazla mücadeleye, çok daha fazla birlikteliğe ihtiyacımız var. Kelimenin altını çizerek 'Erkekliğimden utanıyorum' dememin nedeni, bir çocuğa, bir kızımıza, bir kadınımıza yapılan şiddetin ve istismarın bu kadar artmasında sessiz kalınmasının, samimi olarak beni çok rahatsız ettiği için. Bu duygularla tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

"Olumsuz ne varsa görmüyor, görmek istemiyorlar"

CHP Çeşme Kadınlar Kolu Başkanı Şeniz İridere de bir konuşma yaparak, kadınların kaygı dolu günler geçirdiğine dikkat çekerek, "Çözümleri bulacağımız günlerin yakın olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle gelecekten umutluyuz. Çünkü gelecek zaferler için çok çalışıyoruz, çalışacağız ve kazanacağız. Ne yazık ki, bugün konuşmamda, sorunlara açık açık değinemiyorum. Ülkemiz hiç olmadığı kadar sorunlarla dolu. Atamıza ve bize emanet ettiği Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin kazanımlarını bir bir yok eden hükümet, doğayla, vatandaşlarımızla, komşularımızla, hatta tüm dünya ülkeleriyle kavgalı durumda. Bir türlü anlaşılmayan eğitim sistemi, kadın cinayetleri, genç kızlarımıza yapılan taciz ve tecavüzler, çocuk gelinler, son günlerde artan çocuk istismarları, adaletsizlikler, yolsuzluklar, kısaca olumsuz ne varsa görmüyorlar, görmek istemiyorlar" diye konuştu. 

"Kadın isterse olur"

Kötü gidişe "Dur" deyip, ülkeye sahip çıkacaklarını ifade eden İridere, "Kadınız, anayız, haklıyız, kazanacağız. 'Kadın isterse olur' diyen büyük önderimiz Atamız, biz kadınlara olan inancını ve güvenini ne kadar kısa ve öz anlatmış. Kadının bir gününün kutlandığı gün değil, kadının her gününün sevildiği, anıldığı günler olması dileğimle, hak, hukuk ve adaletin hakim olduğu yaşanır bir ülkeyi biz kadınların inşa edeceğini düşünüyor, etkinliğimize katılıp, bize güç verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Hak ve özgürlük uğruna hayatını kaybetmiş tüm emekçi kadınları saygıyla anıyor ve vatanı uğruna şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Konuşmaların ardından, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Kırındı, "Ben Cumhuriyet Kadınıyım" başlıklı bir şiir okudu. Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde, Seda Gezgen Yanar, CHP'li kadınların da katıldığı "Kadına şiddete hayır" adlı bir pandomim gösterisi sundu. Etkinlik, Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

 
Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz ziyaret
 
Çeşmeli sanatçıdan Çeşmeli kadınlara özel konser
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın eli
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin farklı birimlerinde görev yapan kadınlar, ...
Çeşme'de Kesintisi!
Çeşme ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları Çeşme'de yapılacak su kesintisi konusunda uyardı.
Şehide son görev
Şehit polis Mehmet Çelik için İzmir Valiliği önünde düzenlenen törende hüzün ve gözyaşı vardı.
 
Dalgıç’tan Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
İzmir için ‘tek yürek’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP, MHP ve İyi Parti ...
Özgener: İzmir’in sinerjisini artıracağız
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, üniversiteler ...
 
Yılmazer’e Veda Yemeği
İzmir Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine atanan Çeşme eski İlçe Emniyet ...
“Milletin şekeri ile oynamayın”
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, şeker fabrikasının ...
Özgener: Dünya çapında ses getirecek projeleri konuşalım
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, İzmir’de uluslararası ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri