Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
1 Mart 2019 Cuma - 20:04

Dalgıç, "Bu bir bayrak yarışıdır"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Bu bir bayrak yarışıdır. Önemli olan Çeşme'dir" dedi.

Dalgıç,  Bu bir bayrak yarışıdır

Çeşme Belediye Meclisi'nin son dönem toplantısında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dalgıç, "Yeni dönem için Belediye Meclisi'ne aday olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Her zaman söylediğim bir şey; hangi siyasal kimlikten olursa olsun, hiçbir aday, Çeşme'yi batırmak için, Çeşme'yi satmak için aday olmaz. Hatırlarsınız, üç dönemimde de ilk meclis toplantısında bir konuşma yaparım. Bunun içeriği de şudur; kendi adıma veya yakınlarım adına bir şeyi meclise getirirsem, lütfen reddedin. Çeşme'nin hayrına olmayan hiçbir şeyi meclise getirdiğimize inanmıyorum. Meclisimizde görev yapan CHP'li ve Ak Partili bütün arkadaşlarıma, uyum içerisinde çalıştığımız için teşekkür ediyorum. Birçok kararımız oy birliği ile alındı" diye konuştu. 

"Çeşme'ye bir şeyler katabildiysek, kendimizi başarılı sayarız"

Konuşmasında, mevkilerin gelip geçici olduğunu belirten Dalgıç, "Yaptığım bütün açıklamalarda şunu söyledim; evde daha rahat bir koltuğum var. Bu bir bayrak yarışıdır. Önemli olan Çeşme'dir. Çeşme'ye bir şeyler katabildiysek, kendimizi başarılı sayarız. Kolay bir süreç değildi. 5 yıllık dönemde 6-7 seçim oldu. Bütünşehir Yasası ile Alaçatı ve Çeşme Belediyeleri birleşti. Sevinerek söyletebilirim ki; Çeşme'de yaptığımız kamuoyu araştırmalarında, yüzde 60'ın üstündeki vatandaşımız, belediyenin görev tanımlarını biliyor. Hangisi yerel belediyenin, hangisi Büyükşehir'in, hangisi hükümetin görevine girdiğini, vatandaşlarımızın önemli bir bölümü biliyor. Bütün araştırmalar, Çeşme'de bilinç seviyesinin yüksek olduğunu gösteriyor" diye açıkladı.

"Çeşme'ye yakışan bir şekilde görev yaptık"

Salı günü bir meclis toplantımız daha olacağını belirten Dalgıç, "Benim için de, sizin içinde bir onur; planlama aşamasında Çeşme'yi çok ciddi bir boyuta getirdik. Uyum içerisinde, insani ilişkiler çerçevesinde, Çeşme'ye yakışan bir şekilde, meclisimiz görev yaptı. Takdir, tabi kamuoyunundur. Bu meclisten, hiçbir zaman Çeşme'yi bozacak, Çeşme'ye zarar verecek bir karar çıkmamıştır. Bu zamana kadar hiçbir şekilde, benim işim, onun işi diye bir talep gelmedi. Bu  onuru Belediye Başkanı olarak ve Çeşme halkı adına yaşıyorum. Kişilerin değil, yasaların emrettiği, belediye yasamızın hükümlü kıldığı şekilde çalıştık. Bunu Sayıştay raporları da belgeliyor. Kamu kurumları şeffaf olmalıdır. Denetlenmelidir" diye ifade etti. 

"Planlar hazır"

Görev yaptıkları dönem içinde Reisdere planları bittiğini açıklayan Başkan Dalgıç, "Bu planlar içerisinde sosyal konut alanı hazırlandı. Daha önce de vardı, ama planlama aşamasındaydı. Parselasyon ile ilgili işlemler bitti. Geçenlerde meclisimizin aldığı iyi niyet kararı ile Üniversite için bir alan ayrıldı. Planları biterse olağanüstü bir meclis yapabiliriz. Çeşme içerisinde yaptığımız kamulaştırmalar, koruma imar planları bitti. Şunu ifade edeyim; yaptığımız kamulaştırmalar, belediyemize kazandırdığımız mallar ortadadır. En çok sevindiğim nokta; bundan sonra ne yapılacağı bellidir. Sahil düzenlemesi, meydan düzenlemesi planları yapıldı. Daha önce de söylemiştim; planlar Belediye Başkanı'nın çantasında olmaz. Planlar, Belediye'nin ilgili birimlerinde vardır. Planları devam ettirmek isteyen arkadaşlar, mutlaka devam ettirecektir. Çeşme'de nerede otopark yapılacak, nerede belediye hizmet binası yapılacak, nerede kültür merkezi yapılacak, nerede okul yapılacak, bunların hepsi planlarda belirlendi" diye kaydetti. 

"Restorasyon planları ve kaynak hazır"

Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, "Görev alacak arkadaşa da öneri olarak söyleyeceğim; Çeşme'ye damga vuracak olan, Marina'dan başlayıp, Ontur Otel'e kadar yapılacak olan düzenlemenin ihale hazırlığı dahi yapıldı. Kullanılacak kaynak bellidir. Çeşmeköy diye çok bahsedildi, oranın da restorasyon projeleri bitti. Yüzde 70 finans kaynağı da sağlandı. Dalyan'daki caminin restore edilmesi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki kamulaştırdığımız binanın restorasyon projeleri hazırlandı. Gelecek başkan, düğmeye basar. Bu bina ile ilgili kamulaştırma veya boşaltma sorunu yok" diyerek sözlerini tamamladı.

"Birlik, beraberlik içinde çalıştık"

Meclis toplantısında söz alan Ak Parti Meclis üyesi Emin Yüce, "Meclisimizde birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Çeşme için güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. Bu koltukların baki olmadığını hepimiz biliyoruz. Seçilerek gelip, gidiyoruz. Önemli olan dışarı çıktığımızda, vatandaşın bize aynı sevgi, saygıyı göstermesi. Bütün meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Beraber çalıştığımız için mutluydum. Size de saygılar sunuyorum" diye konuştu. 

Başkan Dalgıç, meclis toplantısının sona ermesinin ardından, meclis üyelerine, hatıra olarak hediye dağıttı. 

 

 
“Körfez'e son hediyemiz olsun”
 
Uyuşturucu satıcılarına darbe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yangın tatbikatı heyecan yarattı
Yangın tatbikatı için itfaiye aracının siren çalarak okula girmesi heyecan yarattı.
Çeşme'de muhtar adaylığına büyük talep
31 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürerken, Çeşme'deki 25 mahallede ...
Leyla Hicran'ına kavuştu
Çeşme'nin sevilen insanı, fotoğraf sanatçısı, yazar Cavit Kürnek, yüzlerce ...
 
Ovacık Jeotermal'de aynı şirkete yeni ruhsat
Ovacık ovasında açılmak istenen 9 jeotermal kuyu ile ilgili ruhsat alan ...
Çeşme'ye yapılacak Eğitim Köyü tanıtıldı
Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün uzun süredir üzerinde çalıştığı, ...
Tarih parmaklarınızın ucunda
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi kent merkezinde yürütülen ...
 
Mehmet Bilgiç ADD Başkanlığı'na seçildi
Veysel Ayhan'ın istifasıyla boşalan Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi ...
Anneleri hamur işi yapmayı öğretti
Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencileri, ...
Düşerek yaralanan gemiciye yardım eli uzattılar
Kargo gemisinde çalışan bir gemici düşerek yaralanınca, Sahil Güvenlik ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri