Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
18 Şubat 2019 Pazartesi - 18:42

Çeşme'ye yapılacak Eğitim Köyü tanıtıldı

Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün uzun süredir üzerinde çalıştığı, ÇİZGİ (Çeşme Eğitiminde İzleme, Geliştirme ve İnovasyon) Projesi kapsamında yapılması planlanan "Eğitim Köyü" tanıtım toplantısı, Altın Yunus Otel’de gerçekleştirildi.

Çeşme ye yapılacak Eğitim Köyü tanıtıldı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker başta olmak üzere çok sayıda önemli ismin katıldığı toplantı eğitim ve turizm camiasını buluşturdu.

“Mutlu bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz”

Toplantı, Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker’in konuşması ile başladı. ÇİZGİ Projesi’nin hazırlık aşamasında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi. ÇİZGİ Projesi’nin; Akademik Çalışmalar, Sosyal, Sportif ve Kültürel Faaliyetler, Değerler Eğitimi ve Okul-Toplum İlişkileri olmak üzere dört ana başlık altında toplandığını ifade eden Çöker, projenin 4 kurum, 37 okul, 74 yönetici, 433 öğretmen, 6317 öğrenci, 12500 veli ve tüm Çeşme halkıyla yürütüldüğünü belirtti. “Çeşme’de Yeniçağ becerilerini sergileyebilen; bilgi ve iletişim teknolojilerini üst seviyelerde kullanan, sorgulayan ve üreten, fiziksel ve duygusal güveni tam, kendisine yeten, milli ve manevi değerline bağlı, ülkesini, anne-babasını, doğayı seven mutlu bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diyen Çöker, proje kapsamında yapılması planlanan "Eğitim Köyü" hakkında da bilgi verdi. “52 bin metrekare alan üzerinde kurulması planlanan "Eğitim Köyü”, sınıfsız, programsız, ihtiyaca göre hızla kendini değiştirip güncelleyebilen gelecek yüzyılın okulu olmaya aday” diyen Çeşme İlçe Milli eğitim Müdürü Şahan Çöker, “Bilim, spor, sanat ve doğayı buluşturan eğitim köyümüzde gelecek yüzyılın dersliksiz eğitim konsepti hayat bulacak. Pek çok beceri kazandırdığımız eğitim köyümüzde, Çeşme’deki öğretmenler ve öğrenciler başta olmak üzere ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından çocuklara da hizmet vereceğiz” dedi. Bu proje sayesinde Türkiye’nin pek çok yerinden Çeşme’ye öğrenci geleceğinin altını çizen Çöker, “Bu köy Çeşme’nin yeni bir yüzü olacak. Çeşme artık üç aylık turizm sezonu ve magazin dışında, eğitimde de ciddi bir hareket sağlamış olacak. Biz bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

“Çeşme’deki bu ses bizleri heyecanlandırıyor”

Çeşme Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker’in ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi söz aldı. Protokol üyelerini selamlayarak konuşmasına başlayan Yahşi, “Bugün hep birlikte güzel bir projenin tanıtımına tanıklık ediyoruz. Ben özellikle 850 bin öğrencisi, yaklaşık 60 bin öğretmeni olan güzel İzmirimiz’in eğitim politikaları yön vermeye çalışırken bazı ilçelerimizin dezavantajı yaşadığını görürken bazı ilçelerimizin de fersah fersah ileride olduğunu görüyoruz. Şunun altını çizmek isterim ki, dünya müthiş bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Son 30 yılda eğitim reformlarını yaparak değişimi yakalamış ülkelerin bile hala müthiş bir şekilde yeniden değişimin içinde koştuklarını görüyoruz. Dünya artık bilgiyi aktaran öğretmen istemiyor. Bundan sonrası için gerekli olan duyguyu vermek. Çocuklarla mutlaka yüz yüze gelmek gerek” dedi. ÇİZGİ Projesi’ne değinerek “Çeşme’deki bu ses bizleri heyecanlandırıyor” diyen Yahşi, “Bütün eğitim sıkıntılarının minimize edildiği ve geleceğe yönelik iyi bir çizginin yakalandığını ben burada gördüm ve gerçekten bu anlamda sevindiğimi söylemek isterim” diyerek duygularını dile getirdi.

“Çeşme’ye yeni bir değer katacağız”

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara da toplantıda kısa bir konuşma yaparak, “Eğitim bir tek okulun, bir tek öğretmenin sorumluluğunda değildir. Eğitim anne-babalar olarak, eğitimciler olarak, idareciler olarak hepimizin birlik ve beraberlik içinde, gönül gönüle yapmış olduğumuz bir faaliyet. Eğitim artık anne karnında başlıyor. Anne karnında müzik dinleyen çocuk müziğe daha yatkın, şiddeti duyarak anne karnında büyüyen çocuk şiddete eğilimli oluyor. Bunlara baktığımızda artık doğumdan önce, doğumda, doğum sonrasında, okul hayatının her aşamasında eğitimin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bundan 5 yıl sonra, 10 yıl sonra belki bizler şu an bulunduğumuz konumlarda olmayacağız ama bugün burada tanıtımı yapılan ÇİZGİ Projesi hayata geçtiği takdirde çoktan meyvelerini topluyor olacak. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu proje sayesinde sizlerle birlikte Çeşme’ye yeni bir değer katacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kurumlar arası protokol imzalandı

Yapılan konuşmaların ardından ÇİZGİ Projesi ile ilgili olarak kurumlar arası protokol imzalandı. Protokole; Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Çeşme Belediyesi Başkan Vekili Banu Ayhan, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Çeşme İlçe Müftüsü Halil Kara, Çeşme Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nuri Büyükateş, Çeşme İlçe Sağlık Müdürü Nezih Berber, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ümit Alkoç, Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Cemil Derici imzalarını attı. Gerçekleştirilen imza töreninin ardından toplu fotoğraf çekimi yapılarak tanıtım toplantısı sona erdi.

 
İlk Cemre yarın düşüyor
 
İzmir'e 4 ödül birden
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarih parmaklarınızın ucunda
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi kent merkezinde yürütülen ...
Mehmet Bilgiç ADD Başkanlığı'na seçildi
Veysel Ayhan'ın istifasıyla boşalan Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi ...
Anneleri hamur işi yapmayı öğretti
Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencileri, ...
 
Düşerek yaralanan gemiciye yardım eli uzattılar
Kargo gemisinde çalışan bir gemici düşerek yaralanınca, Sahil Güvenlik ...
“Bir İnsanı Sevmekle Başlayacak her şey…”
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle ...
Fast Food alışkanlığına karşı çorba kampanyası
Çeşme'deki 16 Eylül İlkokulu 2-A sınıfı, fast food alışkanlığına karşı ...
 
Oran'dan fotoğraflı Sevgililer Günü mesajı
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, sosyal medya sayfasında 4 ...
Parmak izinden yakalandılar
Bir grup sığınmacı ile yurt dışına kaçmaya çalışan ve yalan beyanda bulunan ...
Çeşme'de yakalanan 4 insan taciri zanlısı tutuklandı
Çeşme'nin Dalyan Mahallesi'nde, şişme botla kaçmaya çalışan 16 sığınmacı ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri