Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2018 Çarşamba - 12:40

Dalgıç, "412 konutluk sosyal konut projemizi hayata geçireceğiz"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Sosyal konut projesi üzerinde çalışıyoruz.. 412 konut yapılacak. Tek katlı yapmaya çalışıyorum. Planlarını yaparken yolunu, kanalını, fiber optik kablosunu, sosyal donatı alanını bitirmeden inşaata başlamayacağız" dedi.

Dalgıç,  412 konutluk sosyal konut projemizi hayata geçireceğiz

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, TV 35 canlı yayınına katılarak, Seçime Doğru programında, Refik Pak’ın sorularını yanıtladı ve projelerini tek tek açıkladı.

Başkan Muhittin Dalgıç, turizm alanı olarak belirlenen Çeşme’nin turizm planları için beş yıldır uğraştığını belirterek, yaz aylarında gelen konukların beklentilerini karşılamak için çalıştıklarını söyledi.

YEREL SEÇİMLER BİR HİZMET YARIŞIDIR

Yerel seçimlerin bir hizmet yarışı olması gerektiğine dikkat çeken Çeşme Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dalgıç, “Üç ay sonra bir seçim var. Demokrasi kuralları içerisinde, yarışın sadece rekabet içinde geçmesini diliyorum. CHP olarak biz tüm ilçelerde zaten başarılı olacağız. Aday adaylığımız devam ediyor ancak 31 Mart’a kadar da belediye başkanıyız. Belirlendikten sonra biz de ciddi bir çalışmayla zaten sahalarda, meydanlarda, sokaklarda olacağız. 31 Mart’a ilçemizi siyasal olarak da hazırlamaya çalışıyoruz. Yerel seçimler bir hizmet yarışıdır aslında” diye konuştu.

BAŞKANLIK İNSANA BİRŞEY KAZANDIRMAZ

Beş yıl  meclis üyeliği ve 15 yıllık belediye başkanlığı görevlerinin kendisi için bir onur olduğunu kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, makam, koltuk derdi olmadığının altını çizerek, “Belediye başkanlığı insanlara bir şey kazandırmaz. Kendim için söylüyorum, başkalarını tenzih ediyorum. Makam arabasına bineceğim diye de yapılmaz. Evimde belediyedekinden çok daha rahat koltuğum var. Büyük onurlar yaşadım meclis üyeliği ve belediye başkanlığı görevlerimle” dedi.

ÖNEMLİ OLAN KENTE VİZYON YÜKLEMEK

Belediyenin temel görevlerini kim gelirse gelsin yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Muhittin Dalgıç, önemli olanın kente vizyon yüklemek olduğunu belirtti. Dalgıç, “Temel görevleri kim gelirse gelsin, yapmalıdır. Asli görevlerdir bunlar. Çöpü de toplayacak, ağaçlandırma da yapılacak, yolunu da yapacak. Önemli olan vizyon yüklemektir kente. İş hiçbir zaman bitmeyecek. Oradaki ekonomik girdiyi hızlandırabilmek önemli. Biz turizm vizyonuna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bunu yapabiliyorsan görevini yapıyorsun demektir. Spor, kültür merkezleri, oyun parklarını zaten yapacaksın. Sizin oraya koyduğunuz vizyon 

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

15 yıl içinde koruma imar planlarını yaptık. Sokak dokusu, mimari olarak ne düşünüyorsak Alaçatı’da da Çeşme’de de bunları yaptık. Beş yıldır Çeşme’nin planlarıyla uğraşıyoruz. Her şekilde devlet tarafından da desteklenmesi gerekiyor. Bölge halkının desteklediği alanlarda önümüzün açılması gerekiyor. Bir turizm planlaması için 5 yıl uğraşmamalıyız. Bütün turizm alanları ülkemizin tanıtım aracıdır aynı zamanda. Çeşme yarımadası turizm olarak belirlenmiş. Sıkıntılar sadece planlama ve alt yapı hakkında değil. 43 bin nüfustan bir anda milyonlara ulaşıyorsun. Alt yapın, sunacağın hizmetler buna göre olmalı. Konuk ağırlıyoruz kentimizde. Beklentilerini karşılamamız gerekiyor.

ÇEŞME’NİN SUYU YETERLİDİR

Büyükşehir belediyemizle birlikte kayıp ve kaçakları engelledik, yer altı barajımızdaki kuyular ve yeni açılan kuyularla desteklenen su oranımız var. İzmir ana entegre suya bağlanarak ihtiyaç giderilecek. Çeşme’nin suyu yeterlidir.

ÇEŞME GİRİŞİNDE 2 BİN ARAÇ KAPASİTELİ OTOPARK YAPACAĞIZ

Problem demiyorum ben. Her yönetim belli bir şekilde birçok problemi taşır. Otopark gelir mesela sorun denince. Ulaşım da aynı sorundur. Otoparkla ilgili ciddi bir problem var tabi. Bunu azaltmaya çalışıyoruz. Biz şu anda Çeşme’nin girişinde, otoparkın orada, 12 bin metre bir yer hazırladık. İnşaatı başlayacak. Üç kat içerisinde 2 bin araç kapasiteli olacak. İki katın üzerinde bina istemiyorum Çeşme’de. Çeşme’nin yol yapısı, ulaşım yapısına baktığınızda, örnek durumdadır.

MAYIS AYINDA 600 ACENTEYİ ÇEŞME’YE GETİRİYORUZ

2004’ten beri kesinti diye görmedim ve hep devam ettim. Bu dönem de niyetimiz o. Bugün Çeşme’de bütün bölgelerle ilgili yapılacaklar hazır. Biz Çeşme’nin tümünü planladık artık. Nerede neyin yapılacağı belli. Ciddi kamulaştırmalar yaptık. Birçok yerde mal satışı yapılırken, Çeşme Belediyesi aksine mal satın alıyor. Ama kamulaştırmayla ama ihalelere girerek. Hedeflerimiz hakikaten büyük. Yatak kapasitesi krizlere rağmen artıyor. Hala yatırım yapılıyor, otel açılıyor, yatağımıza yatak katılıyor. Yeterli mi değil. Biz önce oradaki yaşayan insanlarımızın ekonomik girdisini arttırmaya çalışıyoruz. Tanıtımını en üst noktaya taşımaya uğraşıyoruz. Önümüzdeki mayıs ayında 600 acenteyi Çeşme’ye getireceğiz. Yabancı misafir oranımızı arttırmaya çalışıyoruz. Ekonomik girdi hızlandığında her şey iyi olur. Adaylığımız kesinleştikten sonra söyleyeceğim.

BÜYÜKŞEHİR, BAKANLIK, İLÇE BELEDİYELERİNİN YETKİLERİNİ İYİ BİLMEK GEREKİR

Beş yıllık meclis üyeliği, 15 yıllık belediye başkanlığı deneyimimiz var. adaylar belirlenmeden sokaklarda dolaşmamak lazım. Beklenti her zaman yüksektir, olmalıdır da. Bu bizi kamçılar. Hedeflerimizi büyütmeyi sağlar. Bir yere aday olduğu zaman ilçe belediyenin yetkilerini kesin öğrenmeleri lazım. Daha vakit var. öğrensinler. Büyükşehir yetkilerini kesinlikle öğrensinler, bakanlık yetkilerini iyi öğrensinler ki projeleri yapıp yapamayacaklarını bilsinler. Bir plan yapacaksınız Bakanlığın onaylaması gerekiyor. Kamu mallarını istimlak edeceğiz, orada şunu yapacağız diyenler var. yasalara göre kamulaştırma olmaz, ancak tahsis olur. Mevzuatın ve ülkenin gerçeklerini çok iyi bilmeleri lazım. Yarın öbür gün yanılırlar.

412 KONUTLUK SOSYAL KONUT PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Çeşme’nin önü çok açık. Bütün fuarlara katılıyoruz. Yatırımcının önünü açmaya çalışıyoruz. Yeni imar planları yaparak değil. Koruma imar planları yapıyoruz. O bölgenin yerel malzemesini ve mimari özelliklerini ortaya çıkarıyoruz. İki katın üzerine kesinlikle izin vermiyoruz. Şimdi bir sosyal konut projesiyle uğraşıyoruz şimdi. 412 konut yapmaya çalışıyorum, tek katlı yapmaya çalışıyorum. Planlarını yaparken yolunu, kanalını, fiber optik kablosunu, sosyal donatı alanını bitirmeden inşaata başlamayacağız. Biz kente bu gözle bakıyoruz. Çeşme ciddi bir potansiyel. Birçok yeri SİT alanı zaten. SİT alanlarında koruma imar planlarıyla yapılabilir şeyler var tabi. İnşallah önümüzdeki dönem çok daha fazla turizm hareketinin hızlandığı süreci hızlandıracağız.

ESKİ YÖNETİM KAZANAN ENTEGRE OLUNCAYA KADAR DÖRT BEŞ AY DEVAM ETMELİ ÇÜNKÜ…

31 Mart seçim bitti. Sonuçlar belli oldu. Belediyenin anahtarı kim kazandıysa onda. Bazı ülkelerde o yönetim dört beş ay daha devam eder ki, yeni yönetim entegre olabilsin diye. Bizde de bunun olması lazım. Böyle bir alışkanlık yok bizde. Yarıştan ziyade mücadeleye dönüyor bizde.

EVİMDE BELEDİYEDEKİNDEN ÇOK DAHA RAHAT KOLTUĞUM VAR

Belediye başkanlığı insanlara bir şey kazandırmaz. Kendim için söylüyorum, başkalarını tenzih ediyorum. Makam arabasına bineceğim diye de yapılmaz. Evimde belediyedekinden çok daha rahat koltuğum var. Büyük onurlar yaşadım meclis üyeliği ve belediye başkanlığı görevlerimle.

RUTİN İŞLER ASLİ GÖREVLERDİR ZATEN, ÖNEMLİ OLAN KENTE VİZYON YÜKLEMEK

Belediyenin temel görevi, kim gelirse gelsin, yapmalıdır. Asli görevlerdir bunlar. Çöpü de toplayacak, ağaçlandırma da yapılacak, yolunu da yapacak. Önemli olan vizyon yüklemektir kente. İş hiçbir zaman bitmeyecek. Oradaki ekonomik girdiyi hızlandırabilmek önemli. Biz turizm vizyonuna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bunu yapabiliyorsan görevini yapıyorsun demektir. Spor, kültür merkezleri, oyun parklarını zaten yapacaksın. Sizin oraya koyduğunuz vizyon önemli.

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN YANLIŞ YAPMAMAK YETERLİ

Alaçatı’da  herkesi sokakta istiyorum derken kente ekonomik girdiyi sağlamayı hedeflemiştim. İmar planları yaşayan bir canlıdır aslında. Alaçatı’da yerel mimariyi koruduk. Yerel malzemeyle yerel mimariye uygun yapılar inşa ettik. Biraz makyajımız eksik, onu da tamamlayacağız. Bütün çalışma arkadaşlarıma şunu ifade etmiştim; yapısal ve geri dönüşü olmayan yanlışlar yapmayalım. Geri dönüşü olmayan yanlış yapmayalım. Yanlış bir bina yapmayalım, yanlış bir yol açmayalım. Çok şükür 15 yıldır bunu başardık.

Şifne’de termal turizm ve üniversite için uğraşıyorum. Ocak meclisi gündemine de getirmeye çalışıyorum. Yer tahsisi için özel bir üniversiteyi getirmeye çalışıyorum. Bölge çekim merkezi olacak. 2014 yılında ben Reisdere Mahallesi’nde konuşurken, 3 yıl yerinizi satmayın dedim. Bedeli ne olursa olsun bekleyin dedim. Alaçatı’nın kuzey aksı kesmeyin dedik. Şifne ve Alaçatı birleştiğinde muhteşem bir boğaz var. Çeşme inanılmaz şanslı bir coğrafya. Ildır, 7 İyon kentinden biri ve bana göre dünyanın en güzel yerlerinden biridir. Yapılaşma yapmayalım. Orası bizim tarihimiz. Germiyan’da zeytincilikten kuru ziraatın yapılabileceği en önemli alanlarından biri. Çeşme’nin zenginliği inanılmaz boyutta. Önemli olan doğru planlamalar yapmaktır. Ciddi yatırımlarımız var proje anlamında. Yapamadığımız işler de var. Sahili henüz yapamadık açık dillilikle söylüyorum. Alanla ilgili proje hazır. Kamulaştırma yeni bitti. Belediye vatandaşın cebi gibi, sadece parasal miktarlar değişir.

 
ADD yöneticilerinden İnönü'ye çiçek
 
“İzmir’deki heyecandan mutluluk duyuyoruz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Çeşme, "Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz"
Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Örgütü, İsmet İnönü'nün 45. ölüm yıl ...
Yüksel: Teslim olmayacağız
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, iktidar ...
Beko, ‘Kubilay unutturulmaya çalışılıyor!’
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 8. ve 11. sınıf ‘T.C. İnkılap Tarihi ...
 
Yanıt alamadı kendi açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, mutfaktaki ...
İhanet varsa...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı televizyon ...
CHP'de gündem 'eğilim yoklaması'
CHP Genel Merkezi, İzmir İl Başkanlığı'na genelge göndererek, belediye ...
 
İzmir için tarih belli oldu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
CHP'de ittifak toplantısı
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. ...
CHP Milletvekili Serter: “Hazinemiz nerede?”
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM’de Hazine ile ilgili konuşma ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri