Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
26 Mayıs 2018 Cumartesi - 08:26

Dalgıç, 312 tapu dağıttı

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, başkanlığını da yaptığı Alaçatı Halk Sosyal Konut Yapı Kooperatifi'nin üyelerinden 312'sine tapularını dağıttı.

Dalgıç, 312 tapu dağıttı

1994 yılında kurulan, "Petek Evler" olarak bilinen 612 ortaklı Alaçatı Halk Sosyal Konut Yapı Kooperatifi üyelerinden 312'si tapularına kavuştu. Eski Alaçatı Belediyesi ile Hazine arasında devam eden dava nedeniyle 300 kooperatif üyesi tapularını henüz alamazken, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Temmuz ayında görülecek olan davada yürütmeyi durdurma kararı kalkarsa, 300 tapuyu da çok kısa sürede dağıtacaklarını açıkladı. 

Alaçatı Halk Sosyal Konut Yapı Kooperatifi Olağan Genel Kurul toplantısında gerçekleştirilen tapu dağıtımı, kooperatif üyeleri arasında sevinç yarattı. Aynı zamanda kooperatifin de başkanlığını yürüten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, tapuların 312'sinin işlemlerinin bittiğini, geriye kalan 300 konutun tapularının da yürütmeyi durdurma kararının kalkması halinde çok kısa süre içerisinde dağıtılmasıyla, kooperatifin işlevinin tamamlanacağını ve Genel Kurul'un alacağı karar ile tasfiye sürecinin başlayacağını açıkladı. 

Genel Kurul'da tasfiye kararı alındı

Kooperatif üyelerinin büyük bölümünün katıldığı Olağan Genel Kurul toplantısında, Yönetim Kurulu Çalışma Raporu, Deneyim Kurulu Raporu, Bilanço ve Kesin Hesap Raporları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Genel Kurul toplantısında tasfiye kararı da oy birliği ile kabul edilirken, tasfiye işlemlerini yürütecek olan Yönetim Kurulu'nun Başkanlığı'na Muhittin Dalgıç, üyeliklere de Zeki Dağdeviren ve Nedim Gümüş seçildiler. Denetim Kurulu üyeliklerine ise Mustafa Alkan ve Emir Poyraz getirildi. 2018 yılı bütçe taslağının da görüşülerek kabul edildiği Genel Kurul toplantısında, dilek ve temenniler bölümünde sorulan soruları yanıtladı.

"Dava kalkar kalkmaz 300 tapu daha dağıtacağız"

Kooperatif ortaklarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Dalgıç, "Şu ana kadar 312 konutun tapusunu bitirdik. Aslında bütün tapuların işleminin bitmesi gerekiyordu. Daha önceki Genel Kurul'da anlattığım gibi, Hazine Avukatlığı yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Dava halen devam ediyor. Umuyorum ki, Temmuz ayında bu sorunu da aşmış olacağız. Artık kooperatifi tasfiye etmemiz gerekiyor. Tapuların tamamı dağıtılmadan kooperatifin tamamen tasfiyesi mümkün değil. Genel Kurul'da tasfiye kararı alınmasıyla, kooperatifimiz "tasfiye halinde" sıfatı kazanacak. Bu süreç içerisinde, tapuların tamamı dağıtılmış olacak ve yasanın öngörmüş olduğu tasfiye işlemi gerçekleşecek. Davası devam eden bölümdeki yürütmeyi durdurma kararı Temmuz ayında kalkarsa, bir hafta on gün içinde geri kalan 300 tapuyu da hazırlayıp, dağıtacağız" diye açıkladı.

"İmarla ilgili sorunumuz yok"

Kooperatifin yeni çıkarılan imar barışından yararlanıp yararlanamayacağı sorusu üzerine açıklama yapan Başkan Dalgıç, "Kooperatifin imarla ilgili bir sorunu yok. Alaçatı Halk Sosyal Konut Yapı Kooperatifi'nin sıkıntısı, mülkiyetle ilgili. Eski Alaçatı Belediyesi ile Hazine arasındaki davadan kaynaklanan sıkıntı var. Bilginiz olması için söylüyorum; imar barışı ile ilgili olarak yönetmelik ve genelge hazırlanmadan hiçbir şey yapılamaz. İmarla ilgili sıkıntımız olsaydı, bu imar barışından faydalanmak için elbette başvuruda bulunurduk" diye belirtti. 

"Tapuları biz bize dağıtalım istedim"

Kooperatifin 1994 yılından bu yana devam ettiğini hatırlatan Dalgıç, "Kooperatif ortaklarımız, henüz tapularını almadan evlerini kiraya da verebildiler, devredebildiler de. Sadece 2017 yılında 38 arkadaşımız kooperatif üyeliğini devretmiş. Sadece tapular dağıtılamamıştı. Yoksa mülkiyet üzerindeki haklardan faydalanılabiliyor. Devretmek isteyen yönetim kurulumuza başvuruyor ve alınan kararla üyeliğini devredebiliyor. Sadece eksiğimiz tapuydu. 312 ortağımız bugün o tapularına kavuşuyor. 300 ortağımız da, yürütmeyi durdurma kararı kalkar kalkmaz tapularına kavuşacak. Benim siyasal kimliğim de var. Bu 312 tapuyu dağıtırken büyük bir gösteri de yapabilirdim. En ufak bir açılışı bile siyasal gösteriye dönüştüren bir başka yapı var. Milletvekillerimizle, Genel Başkanımızla, Cumhurbaşkanı adayımızla büyük bir şölen havasında tapuları dağıtabilirdik. Büyük bir sahne kurup, sanatçı da getirebilirdik. Hem eğlenirdik, hem politika yapardım, hem de tapularınızı dağıtırdım. Ama ben böyle şov yapmak istemedim. Biz bize olalım istedim. En baştan beri biz bizeyiz. Tapuları dağıtırken de biz bize olalım istedim. Eğlence de yapacaksak, biz bize yapacağız" diye konuştu. 

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, kooperatif üyelerinin sorularını yanıtladıktan sonra, sağlıklı ve mutlu günlerde oturmaları dilekleri ile, 312 kooperatif ortağına tapularını dağıttı. 

 
CHP’den ADD’ye ziyaret
 
İZSU'dan uyarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den ADD’ye ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme ...
Çeşme'de korsan taşımacılığa geçit yok
Yaz sezonunun huzurlu geçmesi için önlemler alınırken, geçtiğimiz yaz ...
Esnaflar sicil işlemlerini Çeşme'de yaptırabilecek
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası, esnafın işlemlerini kolaylaştırıcı çalışmalar ...
 
Çeşme Emniyet Teşkilatı'nı Güçlendirme Derneği'nde başkan değişikliği
Çeşme Emniyet Teşkilatı'nı Güçlendirme Derneği Olağan Genel Kurulu'nda ...
Ilıca Plajı'nda "yürütmeyi durdurma" kararlarının ikisi kaldırıldı
Çeşme Belediyesi'ne 10 yıllığına kiralanan Ilıca Plajı, plajdaki büfelerin ...
Çocuk felci farkındalığı için çocuklarla danslı etkinlik
Çeşme Rotary Kulübü, çocuk felcinin yeryüzünden silinmesi için farkındalık ...
 
Başkan Dalgıç'tan sosyal konut müjdesi
Arsu Konut Yapı Kooperatifi Genel Kurul toplantısına katılan Çeşme Belediye ...
ADD, "Her 19 Mayıs bir başlangıçtır"
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, 19 Mayıs ...
ADD, yeni üyelere 19 Mayıs'ta rozet taktı
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi'nin başlattığı üye kampanyası hız ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri