Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
20 Mayıs 2018 Pazar - 17:36

Başkan Dalgıç'tan sosyal konut müjdesi

Arsu Konut Yapı Kooperatifi Genel Kurul toplantısına katılan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 400 sosyal konut müjdesi verdi.

Başkan Dalgıç tan sosyal konut müjdesi

70 ortağı bulunan Arsu Konut Yapı Kooperatifi'nin Genel Kurul toplantısı, Amfi Tiyatro'nun altında bulunan düğün salonunda gerçekleştirildi. Çok sayıda konuğun da katıldığı genel kurul toplantısına yoğun ilgi dikkatleri çekti. 

Genel Kurul toplantısına katılan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, uzun süredir dillerde dolaşan sosyal konut projesine açıklık getirdi. Çeşme Belediyesi'ne ait, TOKİ konutlarının yakınındaki, 200 dönümün üzerindeki araziye 400 sosyal konut yapılacağını açıklayan Belediye Başkanı Dalgıç, sosyal konut için toplam yedi kooperatif kurulacağını ve kooperatiflerden birisinin de Arsu Konut Kooperatifi olacağını söyledi.

"250'şer metrekare arsa paylı 400 konut"

Dört yıl önce yapılan bir toplantıda söz verdiği gibi hiçbir kooperatif ortağının açıkta kalmayacağını vurgulayarak, "O gün söylediğim gibi, Arsu Konut Yapı Kooperatifi'ni, yapacağımız sosyal konutların bünyesine katacağız. Proje üzerinde dört yıldır çalışıyoruz. Planlama bize nasip oldu. Plan birçok kez Bakanlığa gitti geldi, değişikliklere uğradı. Hep söylediğim gibi, ben yere sağlam basmaya çalışıyorum. Çünkü ülkemizde işler doğru işlemiyor. Birileri yapılanları bozmaya çalışıyor. Dört yıldır, sorunları çözmek için uğraşıyoruz. 25 binlik planı onaylattık, 5 binlik ve binlik planlar onaylanırken, itirazlar geldi. Bakanlık da itiraz etti. Planlama onay yetkisi Turizm Bakanlığı'nda olduğu için, biz sadece planları yaptık. Onay için Bakanlığa gönderdik. Nihayet plan bitti. Parselasyon uygulamasını yapıyoruz. Bölümlemeler yapılıyor. 775 sayılı yasaya göre Belediye'ye tahsis edilen alanda, 250'şer metrekarelere böldük. Bölümleme sonucunda 400 civarında konut çıkıyor. Ama şunu belirtmek istiyorum; tapuyu elimize almadan 'her şey bitti' diyemem" şeklinde konuştu.

"Yapacağımız konutlar, birilerine örnek olsun istiyorum"

Sosyal konut alanı için yedi kooperatifin kurulma hazırlıklarının bittiğini belirten Başkan Dalgıç, "Bunlar kurucu ortak olacaklar. Kooperatiflerle ilgili çok dedikodular oldu. Vatandaşlar bize gelip, 'üyeler yazılmış' diyorlar. Benim bilgim olmadan böyle bir şey mümkün değil. Henüz resmiyete giren bir şey yok. Arsa payı ve konutlar ile ilgili şunu söyleyebilirim; 250 metrekare arsa payı içerisinde, 90-95 metrekare civarında, tek katlı konutlar olacak. Özellikle tek katlı olmasını istememin nedeni; Çeşme yarımadasında, yüksek kata gerek olmadan konut yapılabileceğini, babalarımızdan, dedelerimizden gelen toprağa basma alışkanlığını sürdürebilmeyi ve örnek olmayı amaçladık. Biliyorsunuz, oraya yakın yerde de konutlar yapıldı. Bizim yapacağımız sosyal konutlar, birilerine örnek olsun istiyorum" diye konuştu.

"Yılbaşına kadar, hem piknik yaparız, hem de temel atarız"

Çok büyük bir aksilik olmazsa, hazırlıkların birkaç içerisinde biteceğini tahmin ettiğini ifade eden Başkan Dalgıç, "Birileri düğmeye basıyor. İtiraz geliyor. Bizim söylediğimiz havada kalmış oluyor. İstediğiniz kadar kendi mülkiyetiniz olsun, planlamanın onayı sadece belediyeden geçmiyor. Bakanlıklardan da geçiyor. Şu an için planlama ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Alanla ilgili plan notuna; belediyenin onayının yeterli olacağı 16 uygulaması yapılacağını koyduk. Sosyal konutlar için kurulacak yedi kooperatiften birisini Arsu Konut Kooperatifi'ne adapte edeceğiz. 6 kooperatif daha kurulacak. Bu yedi kooperatifin bir üst birliği olacak. Belediye olarak üst birlikte biz olacağız. Çeşme'nin her bölgesinden, herkes bu işin içinde olacak. Umuyorum ki, yılbaşına kadar bütün işleri bitirerek, hem orada piknik yaparız, hem de temeli atmış oluruz" diyerek müjde verdi.

"Üç yılda bitirmeyi planlıyoruz"

İlk yapılan hesaplara göre, sosyal konutların maliyetinin 150 bin lira civarında olacağını tahmin ettiklerini açıklayan Dalgıç, "Belediye özveride bulunacak. 775 sayılı yasadan  kaynaklanan, belediyenin kendi fonları var. Yol ve altyapıyı zaten belediye kendisi yapacak. Bu maliyetler, kooperatif bünyesine yansımayacak. Yasanın tanıdığı imkanları sonuna kadar kullanmaya çalışacağız. Konutları, en geç üç yılda bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

"Hedefim, kimseyi ayırt etmeden herkese belli bir yapılaşma sağlamak"

Bir prensibi olduğunu; bir işi bitirmeden lanse etmek istemediğini vurgulayan Başkan Dalgıç, "Her zaman aksilik olabilir. Ben, parselasyon tapusunu elime almadan,  burasının devrini Belediye Meclisi'me getirmem. Bizim hedefimiz, sadece bu sosyal konutlar değil. Çeşme yarımadasında yaşayan her vatandaşımın, hiç kimseyi ayırt etmeden, herkese belli bir yapılaşmayı sağlamaya çalışacağız. Bu hedef kolay değil. Gün geçtikçe de, Çeşme'de mülkiyet çok ciddi sorun olacak" diyerek hedefini açıkladı.  

 
ADD, "Her 19 Mayıs bir başlangıçtır"
 
CHP'nin İzmir Milletvekili Adayları belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ADD, "Her 19 Mayıs bir başlangıçtır"
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, 19 Mayıs ...
ADD, yeni üyelere 19 Mayıs'ta rozet taktı
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi'nin başlattığı üye kampanyası hız ...
19 Mayıs coşkusu meşaleli yürüyüşle taçlandı
Çeşme Kent Konseyi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ...
 
19 Mayıs coşkuyla kutlandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Çeşme'de resmi törenle kutlandı.
Çeşme satılık yazlık fiyatları ne kadar?
Çeşme’nin en kalabalık mahallesi Alaçatı; cumbalı taş evleri, Arnavut ...
Çeşme, Gençlik Yürüyüşünde buluşuyor!
Çeşme Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenecek Gençlik Yürüyüşü’nde tam bir ...
 
Alaçatı'da sıra dışı buluşma
Sıra dışı olanların, kalıbına sığmayanların, kabullenmeyenlerin, değiştirmek ...
Çeşmeli kadınlar tarihle buluşuyor
Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi, "Çeşme'nin kadınları ilçemizin tarihiyle ...
ADD Çeşme Şubesi, üye kampanyası başlattı
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi, 11 Mart tarihinde gerçekleştirdiği ...
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri