Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
17 Şubat 2018 Cumartesi - 11:21

Çeşmeli yazarlar, ''1. Öykü Günleri''nde okurlarıyla buluştu

Çeşme Belediyesi'nin desteğiyle, Çeşmeli yazarları çeşitli toplantılarla bir araya getirmeyi başaran Çeşme Kent Konseyi, bir ilki daha gerçekleştirerek "1. Çeşme Öykü Günleri"ni başlattı.

Çeşmeli yazarlar,  1. Öykü Günleri nde okurlarıyla buluştu

Çeşme Kent Konseyi'nin kültürel etkinlikleri, "1. Çeşme Öykü Günleri" adı altında, Çeşmeli yazarlarla okurlarının buluşmasıyla yeni bir boyut kazandı. Daha önce gerçekleşen iki toplantıyla Çeşmeli yazarları birbirleriyle tanıştıran Çeşme Kent Konseyi, 4 ay sürecek "Egeli Kadın Yazarlar" söyleşileri ile de Çeşme'de edebi söyleşileri başlatmıştı.

Çeşme Kent Konseyi, Çeşme Belediyesi'nin desteğiyle, 14 Şubat Dünya Öykü Günü nedeniyle Çeşme'de ilk kez "1. Çeşme Öykü Günleri" etkinliği düzenledi. Sunumunu Çeşmeli Öykü Yazarı Hande Baba'nın gerçekleştirdiği etkinliğin, 16 Şubat tarihindeki  ilk gününde, Çeşmeli yazarlar Saadettin Öztürk, Ali Ellikçi, Hamit Kalfa ve Ahmet Akgül, kendileri ve kitapları hakkında bilgi verdiler. Etkinlikte, Çeşmeli şairlerden Dinmez Er de, Orhan Kemal'in "Elli Kuruş" adlı öyküsünü okudu. 

"Çeşme'nin adı edebiyatla da anılmalı"

Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Çeşmeli yazarlarla "Çeşme 1. Öykü Günleri"ni başlatmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Çeşme Kent Konseyi olarak yeni kültürel etkinliklere de imza atmaya devam edeceğiz. Üzerinde çalıştığımız yeni bir etkinlik, 'Küçük Kara Balık' ve 'Martı' kitaplarını, eğer Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçerse, okullarımızda çocuklarımıza, Çeşme Belediyemizin desteği ile dağıtacağız. Çocuklarımızdan, bu kitapları okuduktan sonra yazarlara mektup yazmalarını isteyeceğiz. Daha sonra da bu mektupları bir araya getirip, yine Çeşme Belediyemizin desteği ile, 23 Nisan'a kadar kitap haline getirmeye çalışacağız. Mektuplarını kitaplaştıracağımız çocuklarımızla, imza günleri düzenlemeyi de tasarlıyoruz. Bu imza günlerinde de çocuklarımızla Çeşmeli yazarlarımızı bir araya getirebilirsek, 'Çeşme'de edebiyat günleri de olur' anlayışının adımlarını atmış olacağız" diyerek Çeşme'nin adının edebiyatta da duyulması için yapacakları çalışmaları anlattı. 

"Bu ilk adımlar, önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek"

"1. Çeşme Öykü Günleri'nin tanıtımında geç kalınması nedeni ile katılımın düşük olduğunu belirten Çeşme Kent Konseyi Başkanı Önal, "Alaçatı Ot Festivali'nin başlangıcı da 20 tane stant ve Alaçatı merkezi'ndeki caminin avlusunda kurulan küçük platformların üzerinde yapılan yarışmalarla olmuştu. Ama sonrasında gelen yıllarda Alaçatı Ot Festivali bir marka haline gelerek, dünyaca tanındı. Umuyorum ki, edebiyat alanında attığımız bu ilk adımlar da böyle olacak. Önümüzdeki yıllarda, bu adımların çok daha büyüyerek, Türkiye'de ses getirecek bir edebiyat etkinliği olacağı düşüncesindeyim. Bu da elbette, Çeşmeli yazarlarımızın ve Çeşme halkının desteği ile olacak. Çeşme artık sadece Beach Clup'larla, denizi, kumu, güneşi ile değil, kültürel, edebi etkinlikleri ve tarihi ile de bir yerlere gelmelidir" diye konuştu. 

"Eleştirilmeyi göze alarak ilk adımı attık"

Etkinliğin sunumunu üstlenen, öykü dalında birçok kez ödül almış Çeşmeli Yazar Hande Baba da yaptığı sunumda, Çeşme'nin bugün edebiyata kucak açmanın ilk adımını attığını belirterek, "Sayımız az gibi görülse de, ben oldukça kalabalık olduğumuzu hissediyorum. İlk adımlar, az sayıyla başlar. Bilindiği gibi, Dünya Öykü Günü 14 Şubat'tadır. Ancak Sevgililer Günü ile aynı güne denk geldiği için, Dünya Öykü Günü, gününde kutlanamamakta, takip eden hafta sonunda okur-yazar buluşmaları ile kutlanabilmektedir. Bu, sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde ne yazık ki böyle. Çeşme'de ilkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte, karşınıza istediğimiz gibi hazırlanarak çıkamadık. Zamanımız çok kısıtlıydı. Ya bu hafta sonunda Çeşme Öykü Günleri'ni başlatacak, ya da önümüzdeki yıla erteleyecektik. Bizler, eleştirilmeyi göze alarak, yapmayı seçtik. Çok eksiğimiz, çok hatamız olabilir. Ama bir şekilde, bir yerlerden başlayalım dedik. İlkini, Çeşmeli ve Çeşme sevdalısı yazarlarımızın okurlarıyla buluşması olarak planladık. Ancak, önümüzdeki yıl, belirleyeceğimiz bir tema ışığında, Çeşme dışından gelecek konuklarımızla, çok önceden hazırlayacağımız bir programla sizlerle olacağımız sözünü vererek, eksiklerimizi, hatalarımızı görmezden gelmenizi rica ederek, 'hoş geldiniz' diyoruz" şeklinde konuştu. 

Onur Konuğu Cavit Kürnek

Onur konuğu olarak Çeşmeli usta fotoğrafçı ve yazar Cavit Kürnek'in belirlendiği " Çeşme 1. Öykü Günleri"nin bugün gerçekleştirilecek ikinci gün etkinliği, saat 17.00'de, Çakabey Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Etkinliğin ilk saatinde, Egeli Kadın Yazarlar Platformu Üyeleri, Filiz Gülmez, Gönül Çatalcalı, Gülseren Mungan ve Buket Başaran Akkaya, "Kadın ve Şiddet" ana temalı birer söyleşi gerçekleştirecekler. 

Toplantının ikinci bölümünde ise, "1. Çeşme Öykü Günleri"nin onur konuğu fotoğrafçı-yazar Cavit Kürnek ve Çeşme'nin ilk edebiyat dergisi "Günizi"nin yaratıcıları Salih Korkmaz ve Murteza Albayrak birer söyleşi gerçekleştirecekler. 

Saadettin Öztürk

Ali Ellikçi

Hamit Kalfa

Ahmet Akgül

 
İzmir Tek Kişilik Oyunlar Festivali başlıyor
 
Vergi İndiriminde İlk Uygulama Bu Ay Başlıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halit. Şahin 17 Şubat 2018 Cumartesi 15:36

DEGERLI. KALEM. ÜSDATLARIMIZA. TEŞEKKÜRLER. EDIYOR UZ. SAYGILARIMIZI. ILETIYORUM.. O. KADAR. ŞANSLIYIMKİ. YAZLARI. ÇEŞMEDE. ARALARINDA. BULUNMAKTAN. IHYA. OLMAKTAYIM....SAYGI DEGER. HOCALARIMIZA. GADİR. BILEN. ÇEŞMELILERE. SELAMLAR. OLSUN. PARİSTEN...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Tek Kişilik Oyunlar Festivali başlıyor
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan, İzmir Tek Kişilik Oyunlar Festivali ...
Çeşmeli Yazarlar Okurları ile Buluşuyor
Çeşme Kent Konseyi etkinliğinde okurlar ilçede yaşayan yazarlarla ‘1. ...
İzmir’de aşk başkadır
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kentin 5 farklı ...
 
Kemanın dansı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, yaşayan ...
Dizelerin Renkleri Ankara'da
Türk edebiyatına önemli eserler kazandırmış şairlerin şiirlerinin farklı ...
İzmir'de "Çin gecesi"
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Çinlilerin "Bahar Bayramı" kutlamalarına ev sahipliği yapacak.
 
Heyecanla Beklenen Konser 11 Şubat’ta
Çeşmeli sanatseverlerin büyük bir heyecanla beklediği ‘Kış Konseri’ 11 ...
İki Yaka, Yarım Aşk
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, mübadele ...
Alaçatı "Yeni !f²" sinema şölenine hazırlanıyor
Dünyada ilk kez 9 yıl önce !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali tarafından ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri