İstanbul'da çıkan gazetelerin, 2. Meşrutiyet'in ilan edildiği 24 Temmuz 1908 yılında, gazetelerini sansüre yollamadan basmalarının yıldönümü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1948’de “Basın Bayramı” ilan edilmişti. Ancak 1971 yılından itibaren bu özel gün, “Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü” olarak anılmaya başlandı. Bu anlamlı günde, kısa süre önce kurulan Çeşme Yerel Gazeteciler Platformu, geleceğin okurları ve belki de gazetecileriyle buluşmayı tercih etti.
Platform Başkanı Gamze Karadede ile üyeler Selma Artar, İsa Atagöz ve Denizhan Şaşmaz, Çeşme Belediyesi tarafından kurulan Ovacık ve Reisdere Çocuk Etkinlik Yuvaları’nı ziyaret etti. Sevgiyle karşılanan gazeteciler, miniklerin elleriyle hazırladıkları çiçekleri hediye olarak aldı. Sürprizler bununla da sınırlı değildi.
Küçük gazeteciler röportaj yaptı
Etkinlik kapsamında, minikler ellerine mikrofon ve fotoğraf makineleri alarak Platform Başkanı Karadede ile röportaj yaptı. Çocukların neşeli sorularını yanıtlayan Karadede, şu sözlerle onlara gazeteciliği anlattı:
“Bugün Gazeteciler Bayramı! Ama bu günü sizlerle kutlamak istedik, çünkü sizin gülüşünüz, bizim için en güzel haber. Gazeteciler sadece kötü olayları değil, iyilikleri de yazar. Tıpkı bir çocuğun kütüphane kurması ya da bir okul bahçesine çiçek dikmesi gibi. Siz de büyüdüğünüzde ne olursanız olun; iyilikten, doğruluktan ve sevgiden yana olun. Merak edin, sorun, öğrenin ve paylaşın. Çünkü iyi bir gazeteci önce meraklı, sonra cesur, sonra da dürüst olur.”
Etkinliğin sonunda çocuklarla toplu hatıra fotoğrafı çektiren gazeteciler, bu özel günü unutulmaz bir anıya dönüştürdü. Miniklerin ellerinden çıkan çiçekler ve içten gülüşler, 24 Temmuz’a en güzel anlamı kattı.