Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>YEREL
13 Mayıs 2017 Cumartesi - 15:36

Çeşme rüzgarıyla uçurtmalar dans etti

Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali'nde, rengarenk yüzlerce uçurtma, Çeşme rüzgarıyla gökyüzünde dans ettiler.

Çeşme rüzgarıyla uçurtmalar dans etti

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Belediye'nin 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında gerçekleştirilen Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali bugün başladı. Martı Uçurtma Kulübü'nün de profesyonel uçurtmacılarla destek verdiği festivale, Fransa, Hollanda, İtalya ve İngiltere'den de profesyonel uçurtmacılar katıldılar.

Rreisdere Uluslararası Uçurtma Festivali nedeniyle Reisdere mahalesinin sokakları bayraklarla süslenirken, festival alanına, yöresel yiyecek ve içeceklerle hediyelik eşyaların satıldığı stantlar kuruldu. Çeşme'nin bütün mahallelerinden vatandaşlar festival alanına servis araçlarıyla taşındılar. Çeşme Belediyesi, 2 gün sürecek festival nedeniyle çocuklara ve vatandaşlara bin adet uçurtma dağıttı. 

Profesyonel uçurtmacılar, sabah saatlerinden itibaren birbirinden ilginç uçurtmalarını hazırlayarak gökyüzüne uçurdular. At, köpek balığı, çizgi film kahramanları gibi büyük boy uçurtmalarla gökyüzünde görsel bir şölen yaşanırken, "I Love Çeşme" yazan büyük boy uçurtma festivale damga vurdu. Rüzgarın sert esmesi nedeniyle uçurtmacılar zaman zaman zorluk yaşasalar da, profesyonel uçurtmacı olmanın verdiği avantajla gökyüzünü renklendirmeyi başardılar. Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede ve şarkıcı, söz yazarı Pınar Aylin de profesyonel uçurtmacılarla birlikte bir süre uçurtma uçurdular. 

"Ses getiren festivallerimiz arasında yerini alacak"

Festival nedeniyle bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Belediyesi'nin en önemli projelerinden birisi olan 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında, 1. Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali'nin gerçekleştirildiğini belirterek, "Yurt dışından ve yurt içinden gelen profesyonel uçurtmacılar da festivalimize önemli katkı sağlayarak gökyüzünde görsel şölen yaşatıyorlar. Çoluk çocuk, genç, yaşlı Çeşmeli vatandaşlarımız da kendi yaptıkları ya da belediyemizin dağıttığı uçurtmalarla gökyüzündeki şölene katılıyorlar. Uçurtma festivalimiz, önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edecek. Yöre halkımızın açtığı stantlar da hem festivalimize renk kattı hem de yöre halkımıza ekonomik katkı sağladı. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali çok ses getiren festivallerimiz arasında yerini alacak" diye konuştu. 

Festivale aktif destek vererek profesyonel uçurtmacıların katılmasını sağlayan Martı Uçurtma Kulübü'nün Başkanı Halit Cebeci de yaptığı açıklamada, "Bugün rüzgar biraz fazla ama olsun, umuyorum ki kazasız belasız güzel bir festival keyfi yaşatırız. Uçurtmalarımız büyük olduğu için sert rüzgarlarda bazen tehlike arz ediyor. Biraz fazla rüzgarlı da olsa, güneşli güzel bir gün. Hazırladığımız birbirinden ilginç uçurtmalarımızla gökyüzünü rengarenk yapıyoruz. Çeşmelilerin çok keyif alacağı iki gün yaşatacağımıza inanıyorum. Çeşmelilere de belediyemiz bin adet uçurtma dağıtıyor. Aslında bizler çocukları mutlu etmek istiyoruz. Bizler de uçurtmalarımızı uçurarak mutlu oluyoruz ama, çocukların yaşadığı mutluluğu görmek her şeye bedel. Umuyorum ki, belediyemiz bu festivali geleneksel hale getirir. Reisdere, rüzgarıyla ve bulunduğumuz alan itibariyle uçurtma uçurmak için çok uygun. Reisdere'nin önümüzdeki yıllarda daha büyük görsel şölenler yaşanacağı binlerce insanın buluşma yeri olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. 

Çeşme Belediyesi'nin mahallelerden ücretsiz servislerle taşıdığı her yaştan Çeşmeli, günün geç saatlerine kadar uçurtmalarını uçurarak keyifli bir gün yaşadılar. Festival, yarın akşam saatlerinde sona erecek. 

 
DTO haber ve fotoğraf yarışması sonuçlandı
 
İzmirli de sizi yok sayar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim Fuarı'nda yaratıcılıklarını sergilediler
Mehmet Akpınar Ortaokulu öğrencileri, okul bahçesinde düzenlenen 4006 ...
En renkli festival başlıyor
Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında yapılacak Uluslararası ...
En renkli festival
Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali bu hafta sonu gerçekleştirilecek.
 
Farkına varılmak için yürüdüler
Zihinsel Özürlüler Federasyonu, engelliler haftası nedeniyle Çeşme çarşısında ...
Dalgıç, ''O deniz dolgusu 1975'de de vardı''
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Ardıç mahallesindeki deniz dolgusunun ...
Adres bilgileri, coğrafi koordinatlarla birleştiriliyor
İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Mekansal ...
 
Hıdırellez ateşi huzur dilekleriyle yakıldı
Çeşme ve Alaçatı'da hıdırellez ateşi, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin ...
Kent Konseyi’nden Kaymakamlık ziyareti
Çeşme Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Kaymakam Hacı Mehmet Kara’ya ...
Üniversitede su savaşı çıkacak
Ege Üniversitesi'ne bağlı Çeşme Turizm Otelcilik Yüksek Okulu'nda düzenlenecek ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Okan Yüksel
Okan Yüksel
DENİZ BUGÜNE BAKIYOR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri