Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
23 Haziran 2017 Cuma - 09:56

Çeşme'de 'GelGit' dönemi başladı!

Türk mühendisleri tarafından oluşturulan ve tek tuşla araç çağırma imkanı sunan GelGit, İzmir'in Çeşme ilçesinde kullanılmaya başlandı. Sistemi kullanabilmek için uygulamayı Apple Store ve Google Play'lerden indirmek yeterli.

Çeşme de  GelGit  dönemi başladı!

Cep telefonuna indirilen mobil uygulamayla tek tuşla hızlı, güvenli, uygun fiyatlı araç çağırma imkanı sunan GelGit, İzmir'de hizmet vermeye başladı. Çeşme, çevresi ve havaalanı güzergahlarında başlayan yerli ulaşım uygulamasının, ilerleyen dönemde İzmir'in genelinde hizmet vermesi hedefleniyor.

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan GelGit'in Alsancak House Cafe'de gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan GelGit CEO'su Austin Kim, "Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve uygulamaya alınan GelGit'i bu yaz ilk kez İzmir Çeşme'de kullanıcılarla buluşturuyoruz. Uygun fiyatlı, güvenli, konforlu ve hızlı bir ulaşım deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz. Yüzde yüz Türk sermayeli bir şirketiz ve tüm müşterilerimize hizmet sonrası e-fatura gönderiyoruz. Amacımız Çeşme'de başlayan organizasyonumuzu önümüzdeki dönem İzmir şehir merkezini de içine alacak şekilde genişletmek" dedi.

Çeşme'deki ulaşım olanaklarını inceleyip analiz ettiklerini belirten Kim, "Çeşme'de 59 küsur sarı taksi var, 300'den fazla korsan taksi var. Ayrıca D2 belgesi alıp turizm hizmeti veren firmalar olduğunu gördük. Turizm yapan firmalarla görüştük. Boş olduğunuzda size ek gelir getiren bir sistem getirdik, size randevulu, ileri rezervasyonlu iş ayarlayacağız, bunlarla siz uğraşmayın biz uğraşacağız dedik. Mobil aktivasyonla birlikte tek marka altında hizmet sağlıyoruz. UBER'i de zamanında ben kurdum. O yüzden böyle bir mobil aktivasyonun sağlayacağı katkıyı biliyorum. Bu daha başlangıç noktası. İlerleyen dönemde daha çok yerli ulaşım sistemiyle çevreye entegre olmak istiyoruz" diye konuştu.

Sisteme katılım sağlayan araçlar ve şoförlerin seçimiyle ilgili de bilgi veren Kim şunları söyledi:

"Araç kullanımı için SRC 2 belge gerekiyor. Şoförlerin sabıka kaydını kontrol ediyoruz. Psiko teknik belge zorunlu. Ayrıca araçlarımızda 3 tane farklı sigorta mevcut. Eğitim ve mülakattan sonra sisteme katılabiliyorlar. Sürücüler Çeşme’nin yerlisi, dışarıdan çalışan olmuyor. Bu sayede Çeşme’de istihdam sağlanıyor. Araçlar 9+1 koltuk sayılı, deri koltuklu klimalı wifi özellikli oluyor. Yolcu sistemden aracın olduğu yeri de görebiliyor. Yolculuk sonrasında yolculuğa puan veriyorsunuz 1 ila 5 puan arasında. Böylelikle kaliteyi sağlamış oluyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için ön planda” dedi. Kazancın yüzde 80'ini araç sahibinin aldığını, kendilerinin sadece yüzde 20 komisyon aldığını dile getiren Kim, “Her zaman en uygun fiyatın oluşabilmesi ve en kısa sürede ulaşımın sağlanabilmesi için sisteme en yakın araç yönlendiriliyor. Bu projenin İzmir'in projesi olarak görülmesini istiyorum" diye konuştu.

"PARA ALIŞVERİŞİ YOK"

Sistemi Türkiye'ye uygun şekilde geliştirdiklerini ifade eden Gel-Git İzmir Genel Müdürü Varol Hıdır ise, "Mobil uygulama üzerinden araç çağırmayı sağlayan bir hizmet. Minivan sınıfı araçlar sistemden bulunduğunuz yeri konumla alıyor, siz 20 dakika sonra bulunduğunuz yerde dışarı çıkıyorsunuz ve şoförle buluşup istediğiniz yere gidiyorsunuz. İndiğiniz zaman hiçbir para alışverişi yapmıyorsunuz, sisteme kartınızı bir kere tanımladığınız zaman kredi kartı ödemeyi otomatik olarak yapıyor. Bir de büyün işlemlerimiz kayıtlı. Fatura mail adresinize e-fatura olarak gönderiliyor" şeklinde konuştu. İşin sosyal sorumluluk boyutu da olduğunu söyleyen Hıdır, "Yeni araç kullanmaya başlayan gençler kaza yapabiliyor. Onlar için daha rahat, daha ulaşılabilir bir hizmet sunuyoruz. Tüm Türkiye'ye dokunabilmek için de Çeşme'de hizmet veriyoruz. Çeşmeden başlayarak yerel olarak büyümek istiyoruz" dedi.

APPLE STORE VE GOOGLE PLAY'DE

Telefonun türüne göre Apple Store ya da GooglePlay'den uygulamayı indirip, kısa bir kayıttan sonra GelGit'i kullanmaya başlamak mümkün. Anlık araç çağırmak için uygulamayı açıp çağır tuşuna basmak yeterli, en yakın aracı size yönlendiren uygulama yolculuk sonrası ulaşım bedelini kredi kartınızdan çekiyor ve e-faturanızı adresinize gönderiyor. (Mustafa Oğuz/DHA)

 
Bayram öncesi huzur operasyonu
 
Aman Sıcaklara Dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversiteliler, projelerini sergilediler
TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ...
Çeşme’de ‘Duman-1’ Operasyonu!
Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele ...
Çeşme'de Bayram Temizliği
Çeşme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaklaşan Bayram öncesinde ilçede ...
 
Yine Sallandık!
İzmir'in Karaburun açıklarında saat 05.48'de Richter ölçeğine göre 5.0 ...
İzmir Barosu’ndan çevreci duruş
İzmir Barosu gelecek kuşaklara daha yaşanır bir dünya bırakmak için rüzgar ...
Çeşme’de Bayram öncesi büyük darbe!
Çeşme Emniyet Müdürlüğü ve Çeşme K.O.M Grup Amirliği ekiplerinin bayram ...
 
Kocaoğlu da katılma kararı aldı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ...
Türkiye’nin 1 numarası yine Çeşme!
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, yaklaşan ...
Bayram hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 21 bin 332 ailenin banka hesabına ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri