Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
23 Haziran 2017 Cuma - 11:05

Aman Sıcaklara Dikkat!

Bayram tatilinde hava sıcaklıklarının artacak olması nedeniyle Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Atıl Birol’dan uyarı geldi.

Aman Sıcaklara Dikkat!

Başta kronik hastalıkları bulunanlar olmak üzere vatandaşlara en sıcak saatlerde dışarı çıkmamaları uyarısında bulunan Birol, sağlık problemleri yaşanmaması için güneşin zararlı ışınlarından korunması gerektiğini vurguladı.
 

Op.Dr Atıl Birol, güneşin belli saatlerde zararlı ışınlarını yeryüzüne daha yoğun bir şekilde aktardığını belirterek, bu ışınlara maruz kalanların cilt kanserine yakalanabileceğine dikkat çekti. Deri kanserinden korunmak için zararlı güneş ışınlarından uzak durmak gerektiğini vurgulayan Birol, “Güneş ısı, ışık, fotosentez ve D vitamini sentezi için çok önemli bir kaynak olmakla birlikte, aşırı maruz kaldığımızda istenmeyen bazı durumlara yol açabiliyor. Ultraviyole ışınları, güneş yanığının yanı sıra deri yaşlanması ve cilt kanserleri gibi pek çok istenmeyen durumun kaynağı olabilir. Bunlara karşı alınabilecek bazı basit önlemler var. Sıkı kıyafetlerle vücudun kapatılması, geniş kenarlı bir şapka ve şemsiye kullanılması gerekir. Güneş ışınlarından korunmak için dışarı çıkmama ve gölgeleri tercih etme, güneş gözlüğü kullanma ve güneşe karşı bariyer görevi gören bazı koruyucu kremlerin kullanılması en temel yöntemlerdendir” dedi.


Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş kremlerinin kullanılabileceğini ifade eden OP. Dr. Atıl Birol, “Kullanılacak kremler suya, terlemeye, ısıya karşı dirençli olmalı, yüksek koruma faktörü içermeli, tahriş edici özelliği olmamalı. Güneş korucuyu kullanırken dikkat etmemiz gereken bir kaç nokta var. Koruyucu krem en az 30 faktör, tercihen 50 faktör olmalı. Güneş gören tüm alanlara dışarı çıkmadan 15-20 dakika önce sürülmeli. En az 2 saatte bir tekrarlanmalı. Yüzme, terleme, yıkama gibi durumlarda tekrar sürülmelidir” diye konuştu.
 

Deri kanserinin her yaşta ve herkeste görülebileceğine de işaret eden OP. Dr. Atıl Birol, şunları kaydetti:
“Deri kanseri 50 yaş üzerinde ve güneşe yoğun maruz kalan kişilerde daha sık görülmektedir. Bu nedenle özellikle risk gruplarında daha sıkı korunması gerekiyor. En riskli gruplar koruyucu kullanımdan güneşe maruz kalan çocuklardır. Çocukların dışarıda oynamalarına izin verilmeli. Ancak kesinlikle güneş koruyucu kullanmadan yanmalarına izin verilmemelidir. Bunun dışında açık tenli ve güneşte yanmaya yatkın bireyler, çocukken güneş yanığı geçirenler, tatil veya iş amaçlı güneş altında yoğun zaman geçirenler, 50’den fazla beni olanlar, ailede deri kanseri olanlar, 50 yaşın üzerinde organ nakli geçirenler risk grubunda olan diğer bireylerdir. Cilt kanseri, en az görülen ancak en tehlikeli kanserdir. Koyu ve düzensiz kenarlı farklı renkler taşıyan hızlı büyüyen leke veya şişlik şeklinde karşımıza çıkar. Cilt kanserinin işaretleri iyi bilinmeli ve şüphe durumunda mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurulmalı. Risk grubunda olalım veya olmayalım. Basit kontrollerle kendimizi ve ailemizi deri kanserinden korumak için yapabileceğimiz çok basit testler var. Deri kanserlerinin belirtilerini öğrenerek ve kendimizi düzenli olarak kontrol ederek şüpheli deri lezyonlarının ciddi bir hastalığa dönüşümünden önüne geçilebilir.”
 

“Bol bol su içilmeli”

Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Atıl Birol, sözlerini şöyle tamamladı;

“Özellikle şeker, tansiyon ve kalp hastalıkları bulunanların güneşe karşı dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Hastaların dikkatli olmaması halinde sıkıntı yaşayabilirler. Günde 15-20 dakika güneşe çıkıp onun özellikle D vitamini üzerindeki etkisinden faydalanıp, kemik üzerinde kemik metabolizması üzerinde faydalanılması gerek,yor. Bunun yanı sıra sıcak havada özellikle kronik hastalıkları bulunan vatandaşlarımız sıkıntı yaşayabilirler. Bu sıcak aylarda özellikle kronik hastalıkları olan vatandaşlar çok ciddi sıkıntılar yaşayabilirler. Özellikle şu anda Ramazan ayında bulunmamız bu sıcaklıkların emniyetini daha da arttırmaktadır. Güneş ışınlarının dik vurduğu öğle vakitlerinde dışarıya çıkmamak çok önem arz ediyor. Şeker hastaları, tansiyon ve kalp rahatsızlığı bulunan hastalarda sıcak saatlerde ve sıcak mevsimlerde büyük sıkıntılı dönem yaşayabilirler. Tavsiyemiz, hastalarımızın özellikle en sıcak saatlerde dışarıya çıkmamalarıdır. Güneş ışınlarının zararı olduğu kadar faydasının da olduğu unutulmamalıdır. O yüzden güneşten tamamen mahrum olmak uygun olmaz. O yüzden güneşin yakıcı olmadığı saatlerde günlük minimum 15-20 dakika güneşe çıkılmalı. Ayrıca bol bol su içmek gerekir. Bu sıcaklığın etkisini azaltmakta faydalı olacaktır.”

 

 
Çeşme'de 'GelGit' dönemi başladı!
 
Milli Eğitimde Mesleki Konferanslar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 'GelGit' dönemi başladı!
Türk mühendisleri tarafından oluşturulan ve tek tuşla araç çağırma imkanı ...
Üniversiteliler, projelerini sergilediler
TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ...
Çeşme’de ‘Duman-1’ Operasyonu!
Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele ...
 
Çeşme'de Bayram Temizliği
Çeşme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaklaşan Bayram öncesinde ilçede ...
Yine Sallandık!
İzmir'in Karaburun açıklarında saat 05.48'de Richter ölçeğine göre 5.0 ...
İzmir Barosu’ndan çevreci duruş
İzmir Barosu gelecek kuşaklara daha yaşanır bir dünya bırakmak için rüzgar ...
 
Çeşme’de Bayram öncesi büyük darbe!
Çeşme Emniyet Müdürlüğü ve Çeşme K.O.M Grup Amirliği ekiplerinin bayram ...
Kocaoğlu da katılma kararı aldı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ...
Türkiye’nin 1 numarası yine Çeşme!
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, yaklaşan ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri