Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>YEREL
4 Ağustos 2023 Cuma - 15:10

Çeşme'de Aşure Günü Etkinliği

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi, tarafından Çeşme Cem Evi’nde düzenlenen Aşure Günü etkinliğinde Çeşmeli vatandaşlar bir araya geldi.

Çeşme de Aşure Günü Etkinliği

Cem Evi’nin bahçesinde gerçekleştirilen Aşure Etkinliğine Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Belediye Başkan Yardımcısı Faika Tütüncüoğlu Öner, Çeşme Belediyesi Meclis Üyeleri, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Oda başkanları, Alevi Dedesi Özdoğan Sağlam, Pirsultan Abdal Kültür Derneği Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunumunu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Sedat Mutlu’nun yaptığı aşure etkinliğinde Çeşme Şube  Başkanı Elif Demirelli bir konuşma yaptı.

Demirelli konuşmasında; “ Pir Sultan Abdal Derneği örgütlülüğü olarak halkımızla birlikte, bir arada olmaya devam edeceğiz. Ayrıştıran değil, birleştiren olacağız, hak ve hakikat mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz, yolumuza devam edeceğiz. Dünün Yezid’lerine boyun eğmedik, bugünün Yezid’lerine boyun eğmeyeceğiz. 

Gericiliğe, ırkçılığa, faşizme ve şeriata karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Devletin Alevi’si olmayacağız, 72 millete bir nazarla bakmayanları kendimizden saymayacağız. Asla ikrarımızdan dönmeyeceğiz, ikrarımıza bağlıyız. Değerli canlar, hepinizi pirim Pirsultan’ın inancı ve Şah Hüseyin’in direnci selamlıyorum. 

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan.  Dini sevgiden geçen cümle canlara ve bize mihman olan sizlere aşkı niyazlarımı sunuyorum. 

Aşk ile…”

 

Pirsultan Abdal Kültür Derneği Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız Yılmaz ise; 

“Merhaba dostlar

Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış olan Muharrem ayının hayırlara vesile olması temennisiyle hepiniz tekrardan hoş geldiniz. Aşure herkesten gücü oranında alınıp, herkese ihtiyacı kadar dağıtılan toplumsal bir dayanışmadır. Alevilerin 72 millete bir gözle bakmasının en güzel örneklerinden biridir. Tüm renkleriyle kendisi olarak kalıp, yan yana geldiğinde nasıl da güzel ve lezzetli olabildiğinin kanıtıdır. Pişiren, katkı koyan, emeği geçen tüm dostlara teşekkürler. Hak emeklerini kabul etsin. 

Güzel ülkemiz yanıyor, ormanlarımız yok ediliyor, derelerimiz kurutuluyor, sermayeye peşkeş çekiliyor, ne yazık ki ülkemizde. Gerici, ırkçı eğitim yaşamın her alanında girmiş durumda. Halkımız yoksullukla savaşıyor.

Yaşam alanlarımız sermayeye peşkeş çekiliyor, bugün Akbelen hepimizin gözümüzün önünde darma duman ediliyor. Oraya her gün giden arkadaşlarımız ya tazyikli su ya da biber gazı yiyor, vatandaşla jandarma karşı karşıya getiriliyorlar.

Biliyorsunuz, Sivas Katliamı davasının duruşması 14 Eylül’de, son duruşma olacağını düşünüyoruz, biz hepimiz Alevi Dernekleri olarak orada olacağız, Çeşme şubemizde orada olacak. 16 Eylül’de de İzmir’de büyük bir miting düzenleyeceğiz, ÇEDES Projesi’ne hayır! diyeceğiz.

Bugün burada Çeşme Şubesi’ne emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum, Hak Kabul Etsin. Afiyet Olsun hepinize.” sözlerine yer verdi.

Aşure etkinliği Yılmaz Kormaz’ın saz ve deyişleriyle devam etti.

Deyişlerin ardından Alevi Dedesi Özdoğuş Sağlam”

“ Pirimiz, hünkarımız Hacı Bektaş-i Veli insanlara şunu söylemiştir;  ‘ iç savaşlar bitmedikçe, dış savaşların sonu gelmez. 

Sevgi muhabbet kaynar, yanan ocağımızda,

Bülbüller şevke gelir, gül açar bağımızda.

Hırslar, kinler yok olur, aşkla meydanımızda,

Aslanlarla ceylanlar, dosttur kucağımızda.’ diyerek insanları barışa davet etmiştir. Aşk ile. Hak Kabul Etsin” diyerek  aşure kazanının başında çocuklarla dua okudu.  Aşure etkinliği sonunda konuklara aşure ikramında bulunuldu.

 

 
Ovacık'a yeni meydan!
 
Çeşme'de Çevre eylemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ovacık'a yeni meydan!
Cumhuriyet Meydanı’nı yenileyerek kentte devrim yapan Çeşme Belediye Başkanı ...
Çiftlikköy’e yeni sahil düzenlemesi geliyor.
Kentlerin meydanlarıyla var olduklarına inanan, Çeşme Belediye Başkanı ...
Çeşme CHP'de kongre tarihi belli oldu.
Çeşme'nin 25 Mahallesinde delege seçimlerini tamamlayan CHP Çeşme İlçe ...
 
Çeşme Belediyesi’nde E-Ruhsat dönemi başlıyor!
Oran; Çağımızın gerektirdiği teknoloji destekli hizmet anlayışımız doğrultusunda ...
Ildır'da korkutan yangın!
Çeşme Ildır'da orman yangınına havadan ve karadan müdahale edilerek sndürüldü.
Başkan Oran, Ilıca Plajı'nda çöp topladı.
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, temizlik çalışanları ile birlikte, ...
 
Çeşme’de atıklar eğlenceye dönüşüyor
Çeşme Belediyesi hem plastik atık kullanımını azaltıp hem de çocukların ...
“Ilıca’dan Ata’ya Selam” var
Çeşme Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün Ilıca’ya gelişinin ...
Çeşme yangınındaki kundakçı tutuklandı
Çeşme'de Karadağ bölgesinde çamlık alanda çıkan yangında kundaklama iddiası ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Sedat Kaya
Sedat Kaya
CELAL
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri