Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
15 Temmuz 2020 Çarşamba - 22:20

Çeşme’de 15 Temmuz etkinliği

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma etkinlikleri ile gerçekleştirildi. Çeşme Kaymakamlığı ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çeşme’de 15 Temmuz etkinliği

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, İlçe Jandarma Komutanı Yarb. Emin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdür V. Erdem Bekem, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yzb. Önder Bulut, Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Orhan Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, siyasi parti temsilcileri, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluş ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş etkinlikte yer aldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen anma etkinliği saat 20.00’de saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Bayrakların göndere çekilmesi ile başladı.

Program kapsamında 15 Temmuz’da yaşanan süreç, Sinevizyon gösterisi ile izlendi. Bazı vatandaşlar ise gösterim sırasında duygusal anlar yaşadı.

Sinevizyon gösterisi sonrasında İlçe Müftülük personeli tarafından Kur’an-I Kerim  Tilaveti’nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitaben yaptığı konuşma canlı olarak yayınlandı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli Abdulkadir Çay gerçekleştirdi.

Çay, 15 Temmuz’da yaşanan sürece vurgu yaparak şu görüşleri paylaştı;

“Bu vatan kolay kazanılmadı ve kolay da kaybedilmeyecektir. Vatanımız üzerinde oyun kuranların oyunu mutlaka bozulacak ve yüce Allah bu milleti, bu vatanı şer odaklarından ilelebet koruyacaktır. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayarak içimize sızmış maşalar eliyle dakika dakika planlanmış bir işkâl girişimiydi. Her şey hazırdı. Her adımı planlanmış bir tuzaktı, ama onların hesaba katmadıkları şeyler vardı; “Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.” ve “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir. Ne mutlu ki milletimiz o hain darbe girişimini boşa çıkarmış ve ülkemiz üzerinde gerçekleşmeyecek hayaller kuranlara unutulmayacak bir ders vermiştir. Bu gece meydanları dolduran halkımız ölüm kusan silahlara karşı tıpkı atalarımızın yüzyıllardır yaptığı gibi vatan sevgisi ile dolu yürekleriyle karşı gelerek bir destan yazmıştır. Bu destanı hakkıyla yaşatmak, sonraki nesillere aktarmak en büyük görevlerimizden birisidir. Yüce milletimiz 15 Temmuz gecesi evinde oturmaktansa tanklara karşı yürümeği, darbeye ve darbeciye karşı gelmeyi ve gerekirse bu uğurda şehadete ermeği tercih etmiştir. İşte bizler, bugün burada tıpkı 15 Temmuz gecesi yaptığımız gibi bir araya gelerek ülkemizi esaretleri altına almak için yapılan menfur girişime karşı ay yıldızlı bayraklarımızla ve her görüşten insanımızla birlik ve beraberlik ruhu içerisinde meydanları doldurarak darbenin arkasındaki hain odaklara en anlamlı cevabı bir kez daha vermiş oluyoruz. Yitirdiğimiz 251 şehidimize ve 2193 gazimize dualarla, saygıyla, kelimelere sığmayan minnetimizi ifade ediyoruz. Ey aziz şehitlerimiz, sizlere söz veriyoruz. Cesaretinizi, dik duruşunuzu ve yaptığınız fedakârlığınızı asla unutmayacağız. Tarihe dönüp baktığımızda nice badireler atlattığımızı görüyoruz. Ama bütün yaşanan kötü durumların her seferinde küllerimizden yeniden doğmayı başarmış bir millet olarak diyoruz ki “En büyük zaferimiz hiç düşmemek değil, her düştüğümüzde daha güçlü kalkabilmektir.” Bu ülke için sevgi ile atan bütün yüreklere sesleniyorum. Ellerimizde şan ve şerefle tuttuğumuz göndere çektiğimiz masmavi gökyüzünün en güzel süsü olan al bayrağımıza bakın. Onda bu ülke için can verelerin asil kanlarını göreceksiniz. Gerektiğinde çöllerde gerektiğinde dağlarda ve gerektiğinde 15 Temmuz’da olduğu gibi tankların tam karşısında çekinmeden ölüme yürüyenlerin gururunu göreceksiniz. Ay ve yıldızın özgürce dalgalanması için verilen mücadeleyi göreceksiniz. Tıpkı şairin dediği gibi "Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilâl uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor…" 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyoruz. Milli birlik Günü kutlu olsun.”

Konuşmanın ardından ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan slayt gösterisi, marşlar ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Saatler 24.00’ü gösterdiğinde ise Çeşme İlçe Müftülüğü tarafından  15 Temmuz şehitleri için dua okunacak. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gecede ilçede bulunan tüm camilerden sela okunacak.

Demokrasi nöbeti ise şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile İlçede bulunan STK temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştiriliyor.

 

 

 

 

 

 

Etiketler:
 
Onur ödülü Uğur Dündar'a
 
Çeşme’de Maskematik dönemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınkum Plajı'nda üzücü olay!
Çeşme’de Şahin Kaşık, serinlemek için girdiği denizde boğuldu.
Çeşme’de 15 Temmuz etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek ...
Çeşme'de Kokainler Narkotik Polisine takıldı!
Çeşme'de Narkotik ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu araç içerisinde ...
 
Alaçatı'da silahla tehdide Polis gözaltısı
Çeşme Alaçatı’da dün saat:00:30 sıralarında Kemalpaşa Caddesinde silahlı ...
Çeşme’de ‘karakılçık buğdayı’ hasadı başladı
Çeşme Belediyesi 2 bin yıllık ata tohumu karakılçık buğdayını yeniden ...
Çeşme’den Sakız Damlıyor" Projesi 2 yaşında!
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen damla sakızı ...
 
Alaçatı&Cafe sizleri bekliyor!
Alaçatı’nın 30 yıllık kitapçısı şimdi Cafe olarak da hizmet vermeye başladı. ...
Çeşme’de Kabotaj Bayramı töreni
1 Temmuz 2020, Kabotaj hakkının 94. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende ...
Anlamlı günde Emekli-Sen’den çelenk
Emekliler Haftası ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli olduğu ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri