Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
19 Mayıs 2019 Pazar - 13:43

Çeşme'de 100. Yıl Coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yıldönümü, Çeşme'de de coşkuyla kutlandı.

Çeşme de 100. Yıl Coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlamaları, Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi törene, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Nuri Büyükateş, Belediye Meclis Üyeleri, resmi kurum, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldılar. 

Resmi törenin ilk bölümü, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Nuri Büyükateş'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. 

Cumhuriyet Meydanın'daki resmi törenin sona ermesinin ardından, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, Atatürk Anıtı'na çelenk sundular.

Kutlama töreninin ikinci bölümü Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi

Resmi törenin ikinci bölümü ise; öğrencilerin Cumhuriyet Meydanı'ndan Amfi Tiyatro'ya kadar yaptıkları yürüyüşün ardından başladı. Amfi Tiyatro'daki resmi törene; Çeşme Kaymakamı Hacı Murat Kara, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Üsteğmen Önder Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, resmi kurum, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. 

"İlk adım, yolun sonuna gelmiş bir millete yeni ufuklar açtı"

Çeşme Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programın açılış konuşmasını, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Nuri Büyükateş yaptı. Büyükateş, konuşmasında, en uzun yolculukların bile tek bir adımla başladığını vurgulayarak, "İşte o adım, 19 Mayıs 1919'da atıldı Samsun'a ve yolun sonuna gelmiş bir millete yeni ufuklar açtı. O adım ki, 100 yıldır devam eden ve sonsuza kadar devam edecek bir yolculuk başlattı. Bugün sadece Atatürk'ü anmak yeterli değil. Aydınlık ve güçlü bir gelecek inşa etmek isteyen tüm nesillerin O'nu anlaması, fikirlerini, fikirlerinin ışığında yürümesi gerektiğinin bilincinde olması gerekir. Türk gençliği olarak, özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, Cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçilerisiniz. Her zaman, her yerde ve durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağınıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğinize inancımız tamdır" diye konuştu.

 "Cumhuriyet'in yılmaz bekçileriyiz"

Gençlik adına bir konuşma yapan Atahan Gürbüz adlı öğrenci de, 19 Mayıs'ın gençliğe armağan edilmesinin kendileri için büyük bir şeref olduğunu belirterek, "Biz bu bilinçle, Atatürk İlkeleri'nin doğrultusunda, Cumhuriyet İnkılapları'nın ışığında, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin bölünmezliğine inanmış Türk gençleri olarak sesleniyoruz; 'Bize inanın, bize güvenin.' Varlığımızın ve birliğimizin esası olan bağımsızlık ve Cumhuriyet; eğilmeyen başları ve bükülmeyen bilekleriyle buna sahip çıkan onurlu Türk evlatlarının elinde kuşaktan kuşağa aktarılacak, sonsuza dek yaşatılacaktır. Türk gençliği olarak, özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, Cumhuriyet'in yılmaz bekçileriyiz. Atatürk'ün izinde, uygarlık yolunda bize gösterdiği hedeflere, aklın ve bilimin rehberliğinde yürüyeceğimize söz veriyoruz" şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından, Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu.

Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 100. yıl anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından, Atatürk portreli tişörtler giyen öğrencilerin oluşturduğu Türkiye haritası'nda, Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, Sivas ve Erzurum Kongreleri, Ankara'ya gelişi, Kurtuluş Savaşı ve İzmir'de düşmanın yurdu terk etmesiyle zaferin kazanılması, mizansenlerle ve bölgelere göre halk oyunları ile canlandırıldı.

Etkinliğin finalinde ise, çok sayıda öğrenci, dev bir Türk Bayrağı ve "19 Mayıs'ın 100. Yılı Kutlu Olsun" yazılı bir pankart açtılar. Marşlar eşliğinde konfetilerin patlatılması ve gökyüzüne balonların salınması görsel bir şölen oluştururken, protokol üyeleri ve vatandaşlar final gösterisini ayakta alkışladılar. 

Etiketler:
 
Başkan Sengel’den 100. Yıl atlayışı!
 
100 yıl sonra aynı heyecanla...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavru kalamarlar görüntülendi
Çeşme Marina'ya ve dalış alanına bırakılan yapay yuvalarda ilk yavru kalamarlar görüntülendi.
100’üncü yılda Çeşme’de 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Çeşme’de düzenlenecek ...
5 hırsızlık zanlısından 1'i tutuklandı
Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin 2 LED televizyon ...
 
Kayıp yaşlı adam hala bulunamadı
11 Mayıs Cumartesi günü, akşam saatlerinde Germiyan Yalı Mahallesi'ndeki ...
Genç Turizmciler İsveç’den Döndü
Erasmus + 2018 projesi kapsamında İsveç'e giden Çeşme Mesleki ve Teknik ...
Empati yaparak engelliliğin farkına vardılar
Çeşme Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz İlkokulu öğrencileri ve velileri, ...
 
Dünya Çiftçiler Günü kutlandı
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Çeşme Ziraat Odası'nın düzenlediği bir törenle kutlandı.
Kaplumbağayı sanayide hayata döndürdüler
Bir aracın üzerinden geçerek kabuğunu kırdığı kaplumbağayı, sanayi sitesindeki ...
Alaçatı'ya 500 yataklı otel
Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi'nde, 250 oda, 500 yatak kapasiteli turistik bir otel inşa edilecek.
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri