Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>YEREL
20 Mayıs 2019 Pazartesi - 09:25

100 yıl sonra aynı heyecanla...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da silah arkadaşları ile Samsun'a ayak basarak, kurtuluş ateşini yakmasının 100. yılı kutlamaları Çeşme'de de coşkuyla gerçekleştirilirken, Samsun'a çıkışı da canlandırıldı.

100 yıl sonra aynı heyecanla...

Çeşme'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl kutlamaları sabah saatlerinde yapılan resmi törenin ardından, akşam saatlerinde, binlerce Çeşmeli'nin katılımıyla, Türk Bayrakları ve marşlar eşliğinde gerçekleştirilen fener alayı ile devam etti. 

Çeşme sahilinde de Türk Bayrakları ile süslenerek Cumhuriyet Meydanı sahiline bağlanan bir tekneden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basışı canlandırıldı.

Çeşme Belediyesi'nin desteği ile, Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi, Çeşme Denizciler Derneği ve Sarı Zeybek Dans ve Sahne Sanatları Derneği tarafından hazırlanan canlandırma, heyecan yarattı. 

3 STK'nın hazırladığı mizansen coşku yarattı

Fener Alayı konvoyunun Çeşme çarşısından geçerek Cumhuriyet Meydanı'na ulaşmasının ardından, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları ve kalabalık meşaleli bir grup, "Her şey çok güzel olacak" yazan pankartlarla Cumhuriyet Meydanı sahilinde bağlı olan, mizansenin gerçekleştirileceği yatın önüne geldiler. Atatürk'ü canlandıran, Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Kaan Koçhan, tekneden inerek, Atatürk'ün Samsun'a ayak basarak, kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımını yaktığı anı 100 yıl sonra tekrar canlandırdı. Atatürk'ü canlandıran Kaan Koçhan'ın Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran tarafından karşılanmasının ardından, Cumhuriyet Meydanı'nda 40 kişilik öğrenci grubu tarafından vals gösterisi gerçekleştirildi. Sarı Zeybek Dans ve Sahne Sanatları Derneği Zeybek Grubu gösterisinin ardından da Atatürk'ü canlandıran Kaan Koçhan, Sarı Zeybek oyununu oynadı. İlgi ile izlenen zeybek oyununun ardından da, Atatürk'ü canlandıran öğrenciye Türk Bayrağı verilirken, Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'si okundu. 

Çeşme Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mehmet Bilgiç, etkinlik öncesinde yaptığı açıklamda, “19 Mayıs 1919 tarihinin Türk ulusu ve Cumhuriyet için çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayarak, “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 15 Mayıs 1919’da verdiği kararla Kurtuluş Mücadele’sinin, Anadolu’da başlamasıyla ilgi çok önemli bir kararı uygulamaya koydu. Atatürk bir ulusu yoktan var etti. İnsanların özgürce, demokrasiyle yaşamasını isteyen bir liderdi. Mesajlarında, ‘Gençlere güveniyorum, benim Cumhuriyetime, Cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkacaklar’ diyerek 100 yıl önce ulusumuzun yılmaz mücadelesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman Mehmetçiğimizin azmi ve kararlılığıyla verilen Milli Mücadele’nin başladığı tarih olan 19 Mayıs’ta Atatürkçü Düşünce Derneği ve diğer STK’lar olarak böyle bir etkinliği gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz” şeklinde duygularını ifade etti.

"Benim için büyük şeref"

Çeşme’de faaliyet gösteren 3 sivil toplum kuruluşu tarafından gerçekleştirilen mizansende, Atatürk'ü canlandıran Kaan Koçhan duygularını şöyle dile getirdi; "Atatürk'ü canlandırmak, benim için en büyük şeref. Böyle bir görev bana verildiğinde, yerimde duramadım. Çok heyecanlandım. Hala çok heyecanlıyım. Bu heyecanı anlatmak için kelimeler yetmez, yaşamak gerek."

"O ilk adımın büyüklüğünü Çeşme'de de hissettirmek istedik"

Coşku ve duygulu anlar yaratan mizansenin hazırlayıcılarından Çeşme Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı ve Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İsmail Porsuk da yaptığı açıklamada, "Samsun'daki kurtuluşa giden o ilk adımı, Çeşme'de de canlandırmak istedik. 100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün attığı o ilk adımın büyüklüğünü Çeşme'de de hissetmek ve hissettirmek istedik. Çeşme'de böyle bir mizansen daha önce hiç gerçekleştirilmedi. 100. yılda ilk kez gerçekleşiyor" diye konuştu. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl kutlamaları, Çeşme Meydanı'nda Ferhat Göçer konseri ile sona erdi. 

 

 

Etiketler:
 
Çeşme'de 100. Yıl Coşkusu
 
Çeşmeli Galatasaraylılar çifte bayram yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 100. Yıl Coşkusu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. ...
Yavru kalamarlar görüntülendi
Çeşme Marina'ya ve dalış alanına bırakılan yapay yuvalarda ilk yavru kalamarlar görüntülendi.
100’üncü yılda Çeşme’de 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Çeşme’de düzenlenecek ...
 
5 hırsızlık zanlısından 1'i tutuklandı
Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin 2 LED televizyon ...
Kayıp yaşlı adam hala bulunamadı
11 Mayıs Cumartesi günü, akşam saatlerinde Germiyan Yalı Mahallesi'ndeki ...
Genç Turizmciler İsveç’den Döndü
Erasmus + 2018 projesi kapsamında İsveç'e giden Çeşme Mesleki ve Teknik ...
 
Empati yaparak engelliliğin farkına vardılar
Çeşme Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz İlkokulu öğrencileri ve velileri, ...
Dünya Çiftçiler Günü kutlandı
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Çeşme Ziraat Odası'nın düzenlediği bir törenle kutlandı.
Kaplumbağayı sanayide hayata döndürdüler
Bir aracın üzerinden geçerek kabuğunu kırdığı kaplumbağayı, sanayi sitesindeki ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri