Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
10 Kasım 2023 Cuma - 12:53

Çeşme'de 10 Kasım Hüznü

Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. Yıldönümünde Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle anıldı.

Çeşme de 10 Kasım Hüznü

Düzenlenen resmi törene Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcı Vekili  Kamil Tekdemir, İlçe Baro Temsilcisi Nadire Erol, Çeşme Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, İlçe Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan, Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Siyasi Parti Temsilcileri, Çeşme Belediyesi Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, Oda Başkanları, Kurum/ Kuruluş Amirleri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Çeşme Kaymakamlığı makamı ve Çeşme Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk sunulmasıyla  ile başlayan anma töreni, saat 09.05’te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Resmi Tören sonrası Çakabey Kültür Merkezi’nde Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu anma programı saat: 10.00’da başladı. Saygı duruşu  ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih öğretmeni Onur Karagöz yaptı.

Onur Karagöz Konuşmasında; 

“Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü 85. ölüm yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız.

Demokratik, laik ve çağdaş değerlerle oluşturulmuş en büyük eseri olan Cumhuriyet başta olmak üzere elde ettiği başarılarının tamamını Aziz Türk Milleti'ne mal eden Atatürk, mücadeleci kişiliği, düşünceleri ve ardında bıraktığı yıkılmaz eserleriyle düşmanlarının  bile takdir ve saygısını kazanmış, Milletimizin refahı için ömrünün son demlerine kadar durmaksızın çalışmış ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır.

Atatürk "Egemenlik kayıtsız ve şartsız Milletindir" derken, 100. yılını  büyük bir gururla kutladığımız Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanet etmiş ve bu yolda  Milletinin azmine, cesaretine, inancına ve kararlığına güvenmişti. Türk Milleti de o eşsiz insanı  unutmadığını  ilke ve inkılaplarına sonsuz bağlılık göstererek, dün Milli Mücadele'de ortaya koyduğu anlayışla bugün Cumhuriyet’e ve Milli iradeye sahip çıkarak tüm dünyaya ilan etmiştir.

Ne mutlu ki bugün Türk Milleti O'nun fikir, öngörü ve eserlerinden aldığı ilham ile çağdaş Cumhuriyeti barış, huzur ve refah içerisinde yaşatmak ve yüceltmek için engel tanımaksızın  yoluna devam etmektedir. 100 yıllık Cumhuriyet serüveninde ülkemiz hemen her alanda büyük gelisimler ve dönüşümler yasamış bulunduğu bölgede ve dünyada her geçen gün saygınlığı artarak, muassır medeniyet istikametinde ilerlemeye devam etmiştir.

Atatürk'ü anmak, aynı zamanda onun ilkeleriyle aydınlattığı, 

yolda kararlılıkla yürümek, kurduğu Cumhuriyete, ilke ve inkilaplarına, tam bağımsızlığa , Mili sınırlarımız içerisinde bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmakla  daha da fala anlam kazanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Baş Öğretmen, Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına  saygıyla yad ediyorum,” sözlerine yer verdi.

Konuşmanın ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası nedeniyle düzenlenen Resim, Şiir ve Afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve Çeşme Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kamil Tekdemir tarafından verildi. 

Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Atatürk neredesin?’’ adlı oratoryo izleyenlere duygusal anlar yaşatırken, Müzik Öğretmeni Mustafa Boran Durgun’un yönetiminde Çeşme’de ilk kez kurulan orkestra, Atatürk’ün sevdiği türküleri söyledi. Türküler dinleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Çakabey’deki anma programı toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

 

Etiketler:
 
Çeşme Barosu’dan Yargıtay'ın AYM kararına tepki!
 
Michelin Yıldızları Urla'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Barosu’dan Yargıtay'ın AYM kararına tepki!
İzmir Barosu’nun çağrısı ile bugün saat 12.30’da İzmir Adliyesi ve Tüm ...
Çeşme’de 10 Kasım programı belli oldu!
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının ...
Çeşme'de kat karşılığı ihaleye çıktı!
Kahramanmaraş depremleri sonrası çadır satışı ile gündemden düşmeyen Kızılay, ...
 
İzmir Valisi Elban'da Çeşme ziyareti
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı'yı makamında ziyaret etti.
Çeşmekart'a Medicana müjdesi!
Çeşme Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çeşmekart uygulaması ile ...
Çeşme Kent Belleği Müzesi açıldı.
Cumhuriyet kutlamaları kapsamında Çeşme Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ...
 
Çeşme, Cumhuriyet’in 100. Yaşını Coşkusu
Çeşme’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyet'in ...
Çeşme Belediye Başkanı Oran'dan 100.Yıl açıklaması
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Cumhuriyet'in 100. yILI nedeniyle ...
"En büyük eserin emanetimizdir!"
Çeşme’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyet'in ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EL CORDEBES GİBİ KAZANDIN ŞAMPİYON GÖZTEPE
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri