Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
9 Kasım 2023 Perşembe - 17:10

Çeşme Barosu’dan Yargıtay'ın AYM kararına tepki!

İzmir Barosu’nun çağrısı ile bugün saat 12.30’da İzmir Adliyesi ve Tüm İlçe Adiyeleri önünde, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararları uygulamayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri hakkında şikayetçi olunarak, alınan karar baro temsilcileri ve avukatlar tarafından protesto edildi.

Çeşme Barosu’dan Yargıtay ın AYM kararına tepki!

Çeşme Adliyesi önünde toplanan avukatlarla birlikte bir basın açıklaması yapan Çeşme Baro temsilcisi Av. Nadire Erol, açıklamasında  şu sözlere yer verdi;

“SUÇLULARIN CÜRETİ, HAKLILARIN CESARETİ KARŞISINDA YENİLMEYE MAHKÛMDUR!

Bizler hukukçuyuz!

Bizler avukatız!

Bizler, bu ülkede yıllardır, hukuk devletinin gereklerinin yaşama geçirilmesi için, hukukun üstünlüğü için, bağımsız ve tarafsız bir yargı için, bıkmadan, usanmadan mücadele eden İzmir Barosu avukatlarıyız!

Bu mücadele sürecinde bedeller ödedik.Soruşturmalar geçirdik, yargılandık, yılmadık.Adliyelerde, alanlarda saldırıya uğradık; boyun eğmedik. Özgürlüklerin kısıtlandığı, askıya alındığı, hakların ihlal edildiği her gündemde, İzmir Barosu, üyeleriyle beraber direndi; hakların ve özgürlüklerin kararlı bir savunucusu oldu. Bugün yine, çok ağır bir hak ihlaline, bir yargı darbesine karşı, hukuku savunmak için bir aradayız. Anayasal haklarını kullanan yüz binlerce yurttaşın protestolarına, güvenlik güçleri tarafından acımasız ve orantısız bir şiddetle müdahale edildiği, halkın evlatlarının öldürüldüğü, binlerce yurttaşın yaralandığı Gezi Direnişi bahane edilerek açılan ve bugüne kadar devam eden, tüm yargılama sürecinde hukuki birçok garabetin yaşandığı davada arkadaşlarıyla birlikte tutuklanan, hapis cezasına mahkum edilen meslektaşımız, dostumuz Av. Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi tarafından verilen ihlal kararına uyulmamış; bununla da yetinilmemiş; Yargıtayca, kararın altında imzası olan Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir. Anayasa Mahkemesi verdiği kararda hak ihlalini tespit etmiş, dosyayı görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine göndermiş ve Mahkemeye “ Can Atalay’ı yeniden yargıla, cezanın infazını durdur ve tahliye et.” demiştir.

Anayasa’nın 153. maddesi uyarınca, “Anayasa Mahkemesinin kararları kesindir.” ve  “Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazetede hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar.”

Bu açık hükme rağmen, bu karara uymak ve bu karar doğrultusunda karar vermekle görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine göndermiş ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi, dün itibariyle, bugün burada, bir araya gelmemizin gerekçesi olan hukuka aykırı kararları vermiştir.

Anayasa ve Anayasa’nın emredici hükümleri ve bağlayıcı nitelik taşıyan normatif düzenlemeler ve kesin nitelikteki kararlar; istenildiğinde uygulanacak, istenilmediğinde göz ardı edilecek keyfi metinler değildir.

Dün verilen kararlarla; Hukuki güvenlik ve belirlilik ilkesi ihlal edilmiştir. Yaşanan süreç, tam anlamıyla bir yargı darbesidir! Anayasal suç işlenmiştir! Ancak bilinmelidir ki; Suçluların cüreti, haklıların cesareti karşısında yenilmeye mahkumdur. İzmir Barosu ve İzmir Barosu üyesi avukatlar olarak; Yasama organını işlevsiz hale getiren, ülkeyi bir saray rejimi ile yönetmeyi amaçlayan siyasi iktidarın, yargı üzerindeki tahakkümüne geçit vermeyeceğiz. Hakimler ve Savcılar Kurulunun, Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayan ve açık yasa hükümlerine aykırı hareket ederek suç işleyen Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri başta olmak üzere ilgili yargı mensupları hakkında derhal soruşturma başlatmasını ve ivedilikle bu kişilerin görevden uzaklaştırılmasını bekliyoruz. İzmir Barosu olarak biz de Anayasal suç işleyen yargı mensupları hakkında tüm şikayetleri yapacağımızı buradan duyuruyoruz. Bağımsız ve tarafsız bir yargı için, Hukukun üstünlüğü için, Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti için, Mücadele etmekten ve direnmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Biz kazanacağız!”

 
Çeşme’de 10 Kasım programı belli oldu!
 
Çeşme'de 10 Kasım Hüznü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de 10 Kasım programı belli oldu!
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının ...
Çeşme'de kat karşılığı ihaleye çıktı!
Kahramanmaraş depremleri sonrası çadır satışı ile gündemden düşmeyen Kızılay, ...
İzmir Valisi Elban'da Çeşme ziyareti
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı'yı makamında ziyaret etti.
 
Çeşmekart'a Medicana müjdesi!
Çeşme Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çeşmekart uygulaması ile ...
Çeşme Kent Belleği Müzesi açıldı.
Cumhuriyet kutlamaları kapsamında Çeşme Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ...
Çeşme, Cumhuriyet’in 100. Yaşını Coşkusu
Çeşme’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyet'in ...
 
Çeşme Belediye Başkanı Oran'dan 100.Yıl açıklaması
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Cumhuriyet'in 100. yILI nedeniyle ...
"En büyük eserin emanetimizdir!"
Çeşme’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyet'in ...
Çeşme’de Cumhuriyetin 100. Yılına Görkemli Karşılama
Çeşme’de 4 bin öğrenci bir arada Harmandalı zeybeği oynayarak, hem Atatürk ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EL CORDEBES GİBİ KAZANDIN ŞAMPİYON GÖZTEPE
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri