Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>YEREL
1 Mayıs 2022 Pazar - 15:32

Çeşme'de 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, Çeşme çarşısında gerçekleştirilen yürüyüş ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen coşkulu törenle kutlandı.

Çeşme de 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs kutlamaları, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi belediye işçileri, Emekli-Sen Çeşme Şubesi üyeleri, Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin Çeşme çarşısı girişinde toplanmaları ile başladı.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın, "DİSK Genel-İş" önlüğü giyerek, işçilerle omuz omuza katıldığı yürüyüş, Çeşme Belediye Bandosu eşliğinde, sloganlarla, Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

"Çeşme'mizin aydınlık yarınlarında hepinizin elindeki nasırın, alnındaki terin ışığı var"

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamada bir konuşma yapan ve "Yüzyılda, vatanın her santimetrekaresini emeği ile işlemiş, bu topraklara alınteri ile değer katmış tüm işçilerimize selam olsun.1 Mayıs bayramımız kutlu olsun" .diyerek başlayan Belediye Başkanı Oran, " Yaşadığımız zorlu süreç, emek vermeden yaşamanın mümkün olmadığını, üretmeden özgür olamayacağımızı bir kez daha bizlere gösterdi. İnsanca çalışıp, hakça bölüşemediğimiz takdirde sosyal adaletin terazisi şaştığında, hiçbirimiz ayakta duramayız. O yüzden 'ya hep beraber, ya hiçbirimiz' anlayışıyla, sizlerle yan yana yürümekten, omuz omuza memlekete hizmet etmekten gurur duyuyor, hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz günden bugüne, ülkemizin içinde bulunduğu derin sıkıntılara rağmen, gerek istihdam yaratmakta, gerek toplu sözleşmelerde daima sizlerin yanında yer aldım. Tüm birimlerimiz Çeşme'ye değer katmak, büyük Çeşme ailemizin yüzünü gülümsetmek için insanüstü bir çaba ile çalıştı. Çeşme'mizin aydınlık yarınlarında hepinizin elindeki nasırın, alnındaki terin ışığı var" diye kaydetti. 

"Karanlığı, siz kıymetli emekçilerimizin nasırlı elleri ile boğacağız"

Başkan Oran, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün zorlu bir süreçten geçtiğinizi biliyorum. Ekonomik olarak zorlandığınızı, geleceğe dair umutlarınızın azaldığını biliyorum. Ancak biz yedi düvele karşı kurtuluş mücadelesi verdikten sonra on yılda fabrikalar kuran, yurdu demir ağlarla ören, Anadolu'nun cefakar işçilerinin, çiftçilerinin torunlarıyız. 'Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır' diyen ve 'ben hiçbir zaman umutsuz olmadım' diyen Mustafa Kemal'in neferleriyiz. Hep birlikte çalışacağız. Çok çalışacağız. Karanlığı, siz kıymetli emekçilerimizin nasırlı elleri ile boğacağız. Yarınlar bizim. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın dayanışma!"

"Yönümüz doğru, yarınımız aydınlık olsun"

Sözlerine, "Sizleri konfederasyonum DİSK ve sendikam Genel-İş adına selamlıyorum".diyerek başlayan Genel-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Aydın Tekin, "1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günümüz kutlu olsun. Bugün acılarımızı, coşkularımızı, geleceğimizi ve umutlarımızı ortaklaştırmak, sorunlarımızı haykırmak için alanlardayız. 1 Mayıs, bizim için birlik demek, dayanışma demek, mücadele demek. 1 Mayıs'ın tarihi, dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde, işçi sınıfının ekmek ve hürriyet kavgası ile kazanılmıştır. 1 Mayıs, 19'uncu yüzyılda, uzun çalışma saatlerinin kısaltılması için verilen mücadelenin sonucunda ortaya çıktı. O günlerde 1 Mayıs, 8 saat çalışmak, 8 saat dinlenmek, 8 saat de canımızın istediğini yapmak olarak ifade ediliyordu. Bugün de dünya işçilerinin birlik, mücadele ve dayanışmasının adı oldu. İşimiz verimli, emeğimiz bereketli, duruşumuz güçlü olsun. Yönümüz doğru, yarınımız aydınlık olsun. Yaşasın birlik mücadelemiz! Yaşasın birlik ve dayanışma günümüz! Yaşasın 1 Mayıs!" diye konuştu. 

"Hayat pahalı, emeğimiz, canımız ise ucuz"

Çeşme Belediyesi'nde çalışan, Genel-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Uğur Boztepe de bir konuşma yaparak, "Kapitalist barbarlığın yıkıcı sonuçlarını yaşıyoruz. Pandeminin ardından Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile tüm dünyada hız kazanan savaş politikalarının derinleştişrdiği kriz, gıda krizi, tedarik zincirlerinde yaşanan kriz, ekolojik kriz, tüm yaşamı ve gezegenimizi tehdit eder boyuta ulaştı. Her yere yayılıp, kendi suretinde bir dünya yaratmak isteyen sermaye, sömürü çarklarını, milyonlarca işçinin, emekçinin kanıyla döndürmeye devam ediyor. Sermayenin sınırsız dolaşımına kapılarını açan, srmeye için dikensiz gül bahçesi yaratma vaadiyle iktidarını sürdüren AKP ile her geçen gün bu ülkede yaşamak zorlaşıyor. Hayat pahalı, emeğimiz, canımız ise ucuz. Enflasyon ve işsizlik rekor üstüne rekor kırarken, Türk Lirası'ndaki aşırı değer kaybı, dışa bağımlılık, maliyetlerin artması, reel ücretlerde düşüş, satın alma gücünün azalmasıyla birlikte, en temel ihtiyaç maddelerine, ekmeğe, süte, ete, sebze ve meyveye, elektriğe, doğalgaza gelen zamlarla konut kiralarında yaşanan artış, yoksulluk ve yoksunluğu derinleştiriyor" diye belirtti. 

"Sömürü düzeninden kurtuluş, sadece ve sadece kendi ellerimizdedir" 

Sözlerini, "Günlerin bugün getirdiği sömürü, zam, zulüm, baskı, adaletsizlik ve savaş... Ancak bu böyle gitmez" diyerek sürdüren Boztepe, "Geçinmek, insanca koşullarda çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz. Emeğin sömürülmediği, ekonomik krizlerin, salgınların faturasının halka, emekçilere yıkılmadığı, temel ihtiyaç maddelerine herkesin eşit bir biçimde erişebildiği, taşeron ve güvencesiz çalışmanın son bulduğu, herkesin güvenceli, insanca çalıştığı bir işinin ve gelirinin olduğu, örgütlenme özgürlüğünün olduğu, sendikal haklar önündeki tüm engellerin kaldırıldığı, etnik kökeni, inancı, cinsiyeti nedeniyle kimsenin ayrımcılığa, şiddete uğramadığı, eşitliğin, özgürlüğün, emeğin, demokrasinin, laikliğin ve barışın sağlandığı bir ülke ve dünya için 1 Mayıs'ta, tüm kararlığımızla alanlardayız. Birleşirsek haklarımızı alırız. Dayanışmayla bu düzeni değiştirebiliriz. Çünkü biliyoruz ki; bu sömürü düzeninden kurtuluş, sadece ve sadece kendi ellerimizdedir" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından, Çeşme Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama töreni sona ererken, törene katılanların büyük bir bölümü, İzmir'deki kutlama törenlerine katılmak için otobüslerle hareket ettiler. 

Etiketler:
 
Eşit, adil ve özgür bir Türkiye istiyoruz
 
Çeşme’de sıkı Bayram denetimleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aya Yorgi Planlar yargıya taşınıyor!
Çeşme’nin eşsiz güzellikleri ile dikkat çeken cennet koylarından Aya Yorgi ...
Çeşme Projesi'ne karşı dayanışma büyüyor
Çeşme Dayanışma Ağı’nın “Açıklanan Çeşme Projesi Nedir, Neden Karşı Çıkıyoruz?” ...
Çeşme’de 23 Nisan coşkusu
Çeşme, Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutladı. Çeşme ...
 
Çeşme Kaymakamı Karadağ oldu!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Çeşme ...
Çeşme Jandarma'dan çocuklara eğitim!
Çeşme jandarma Komutanlığı ekipleri, Çeşme Belediyesi tarafından yapılan ...
Çeşme'de 23 Nisan coşkusu!
Çeşme’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlanacak. ...
 
Çeşme’de hırsızlara geçit yok!
Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ,18 Nisaan’da çalınan 9 motorsikletin ...
"Çeşme'yi satmak istiyorlar"
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, " Bizleri yönetenler ...
Çeşme'de Romanlara tahliye operasyonu!
Çeşme’de kendilerine ait olmayan arazide çadır kuran roman vatandaşlar bölgeden tahliye edildi.
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri