Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
13 Ağustos 2020 Perşembe - 17:03

Çeşme Kaymakamı Çakıcı’dan mesajlar!

Çeşme’nin yeni Kaymakamı Ünal Çakıcı ile bir tanışma sohbeti gerçekleştirdik. Şu aralar ilçeyi deyim yerindeyse tedbili kıyafet dolaşıyor, eksiklikleri kendi gözlemleri ile tespit etmeye çalışıyor. Resmi makam arabası kullanmadan bunları yapan Kaymakam Çakıcı’nın en önemli gündemi Koronavirüs.

Çeşme Kaymakamı Çakıcı’dan mesajlar!

 

Denizhan Güzel

Yaklaşık 30 küsur yıl önce Çeşme’de bir köfte dükkanında, yanında arkadaşları ile çalışarak başlayan Çeşme macerasına şimdi İlçe Kaymakamı olarak devam ediyor Ünal Çakıcı.

Şu sıralar ufak bir pansiyonda kalıyor, tedbili kıyafet gezerek eksiklikleri, aksaklıkları görmeye çalışıyor.

Önemle vurgu yaptığı tek konu ise Koronavirüs pandemisi. Söze, “Bizler hala işin ciddiyetinde değiliz ama durumumuz gittikçe yükselen bir pandemi süreci yaşıyoruz” diyerek başlıyor.

Sohbetimiz boyunca ısrarla sosyal mesafe ve maske vurgusu yapıyor.

İlçe Kaymakamlığı koordinesinde denetimlerin artarak devam edeceği sinyalini veren Ünal Çakıcı, “ Bu işin üstesinden hep beraber geleceğiz. Burada önemli olan ceza yaptprpmı değil, insanların öncelikle kendi sağlıklarını düşünmelerini sağlamak. Hepimizin önceliği toplum sağlığı” diyerek net mesajını veriyor.

Çakıcı’nın üzerinde durduğu bir diğer önemli konu ise sorunların çözümü noktasında ortak akıl, ortak çözüm oluyor. Çeşme’nin Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu dile getiren Çeşme’nin yeni Kaymakamı Ünal Çakıcı, ilçenin nüfusa göre kadro yapılanmasının getirdiği bazı problemlerin de farkında. Çakıcı, yaz sezonunda nüfusun 500 binlere dayandığına vurgu yaparak, “İlçenin yerleşik nüfusu 42 bin civarında. Yaz sezonunda ise inanılmaz bir ilgi ile karşı karşıyayız. Bu yalnızca Çeşme için geçerli değil. Türkiye’nin diğer turizm ilçelerinde de yaşanan bir sıkıntı. Bunla beraber bazı sorunları da yaşamamız kaçınılmaz oluyor. Sezonun başlaması ile birlikte biz de tedbirlerimizi alıyoruz. İzmir’den takviye taleplerimiz oluyor” diyerek görüşlerini dile getiriyor.

-ÇEŞME HER ZAMAN SAYGIN BİR TURİZM İLÇESİ-

Ünal Çakıcı, Çeşme’nin 30 yıl önce de Türkiye’nin saygın bir turizm ilçesi olduğuna vurgu yaparak, “ Çeşme 30 yıl önce de Türkiye’nin en popüler turizm ilçesiydi şimdi de  aynı konumda. Ben daha önce den turizm bölgelerinde görev yaptım. Turizm konusuna çok yabancı bir insan değilim. Çeşme’nin kendine özgü bir turizm profili var. Çeşme’nin çok güzel ve bir o kadar da çok sahilleri var. Alaçatı’nın profili ise çok yüksek. 30 yıl önce yabancı turist oranı fazlaydı ama şimdi yerli turist oranı ciddi yükselmiş durumda. Özellikle İstanbul kökenli vatandaşlarımız ve Avrupa kökenli insanlarımızın tatil için Çeşme’yi tercih ettiklerini gördüm. Bu insanların Çeşme’ye bıraktıkları katma değeri de değerlendirmemiz gerekiyor. Şu ana kadar ciddi bir problem görmedim. Gürültü konusunda ben daha yüksek bir problem bekliyordum ama bunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Trafik ve otopark sorunu var. Ben su anda hareketli bir filmin tam ortasında sinema salonuna girmiş gibiyim. Şu ana güvenlik ve pandemi konularına odaklanmış durumdayım. Çeşme’nin mutlaka bir çok sorunu vardır ama bunları sezon bittikten sonra masaya yatıracağız. Sorunun olmadığı tek yer kabristan. Sorunlarımızı kademe kademe çözeceğiz. Yöneticilerin kahramanlık yapmalarını beklemiyorum ama akıllı olmalarını istiyorum. Gerçekçi hedefler doğrultusunda çalışacağız. Spontane anlık başarılardan ziyade sürdürülebilir başarılar istiyoruz. Bunun en güzel örneği Alaçatı’dır. Burası benim zamanımda bir köydü. 90’larda keşfedildi ve şimdi geldiği nokta bambaşka” açıklamasında bulundu.

Çakıcı, göreve başladığı günden bu yana pandemi sorununa yoğunlaştığını da dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı;

“ Çeşme’yi okumak için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Kendi gördüklerimle bakarsam bu hata olur. Diğer arkadaşlarımızla ortak akıl ile çalışacağız. Hep beraber sorunları tespit edip çözümler üreteceğiz. Pandemi konusunu ele alırsak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir artış söz konusu. Bu İlçemiz için de geçerli. Bunun için sıkı tedbirler almamız gerekiyor. Sıkıntılı bir süreç geçiren turizmciye zarar verme gibi bir niyetimiz yok ama tabloyu hepimiz görüyoruz. Çeşme halkının da bu konuda çok dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. Şu anda sağlık açısından bir sorunumuz yok. Sağlık ekiplerimiz çok iyi karşılık veriyor. Bizler şu anda tedbirler konusunda rehberlik yapmaya çalışıyoruz fakat insanlar daha duyarlı olmalılar. Özellikle gençler bazen özensiz olabiliyorlar. Cazyı düşünmeden insanlar kendi sağlıklarını düşünmeli. Tez canlıyız ama çok da çabuk motivasyonumuzu yitiriyoruz. Pandemi geçmiş gibi bir algı var. Tedbirlerimizin biraz işe yaradığını görüyorum. Halkı denetleyenleri denetlemek adına tek başıma dolaşıyorum. Halkımızı bir kez daha pandemi konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum.”

  

 

 

 

Etiketler:
 
Soyer'in köylüye desteği sürüyor
 
Çeşme Ildır’da büyük yangım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de faaliyet gösteren o işletmeler mühürlendi.
Çeşme İlçe Hıfsızsıhha Kurulu'nun aldığı karara yönelik Alaçatı'da faaliyet ...
Çeşme’ye giremeden yakalandı!
Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün organize suç örgütleri ile mücadelesine ...
İzmir İl Emniyet Müdürü Aşkın Çeşme’de!
İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ...
 
İçişleri Bakanı Soylu’dan Çeşme açıklaması!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çeşme ve Alaçatı’da yaşananların medyada ...
ÇEŞKA Başkanı Berna Güler’in acı günü!
Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin (ÇEŞKA) Başkanı ...
Türkiye'ye yönelik kısıtlama devam edecek
Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle mart ayında sınırlarını kapatan Avrupa ...
 
“Çeşme’ye algı operasyonu yapıyorlar!”
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ÇESO) Başkanı Osman Köfüncü, düzenlediği ...
Çeşme’nin yeni Kaymakamı Ünal Çakıcı oldu
Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara’nın İzmir Vali Yardımcılığı görevine ...
O Beach Club kapatıldı!
Alaçatı’da 5 eğlence kulübü koronavirüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle ...
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri