Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
6 Ağustos 2020 Perşembe - 19:40

“Çeşme’ye algı operasyonu yapıyorlar!”

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ÇESO) Başkanı Osman Köfüncü, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Köfüncü Çeşme’nin hedefe konduğunu belirterek, “ Bu ülkede bir tek Çeşme’de mi sosyal mesafe ihlal ediliyor?” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Çeşme’ye algı operasyonu yapıyorlar!”

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara’nın görev yerinin değiştirilmesi ile son günlerde yaşanan olayları değerlendiren Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, “Çeşme'nin böyle bir olayla gündeme gelmesi, esnaf teşkilatı başkanı ve bir Çeşmeli olarak beni derinden üzdü. Dini, ırkı, dili, mezhebi ne olursa olsun, dünyanın hangi milletinden olursa olsun, kadına yapılan şiddeti lanetle kınıyorum. Kaymakamımız Hacı Mehmet Kara’nın görev yerinin değiştirilmesi dün saat 12.00'den sonra ulusal televizyonlarda alt yazı geçmesinin ardından birçok tepki telefonu aldık. Alt yazıda, 'Ukraynalı bir mankenin darp edilmesinden dolayı Çeşme Kaymakamı görevden alındı' diye yazıyordu. Çeşme'den giden ne ilk kaymakamdır, gelen de ne son kaymakamdır. Diğer illerdeki bir çok esnaf teşkilatı  'Başkan, Çeşme'de neler oluyor?' dediklerinde çok üzüldüm. Türkiye'de her gün onlarca kadın dövülüyor,  öldürülüyor, katlediliyor. Ama manşetlerde, Çeşme Kaymakamı bu nedenle görevden alınıyor diye yazılıyor. Bu haberlere baktığımızda, bir Çeşmeli olarak müthiş bir üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Bugüne kadar görev yaptığım süre içerisinde, bütün kaymakamlarımız gönlümüzde yer etmiştir. Biz hepsinden razıyız, umarım tüm kaymakamlarımız da bizden razıdır" şeklinde konuştu.

Basında son zamanlarda çıkan haberlerle, pandeminin Çeşme'den yayıldığı izlenimi verilmesinin kendilerini üzdüğünü de dile getiren Köfüncü, “Saatlerin normal düzene geçmesiyle eğlencenin yapıldığı yerlerde denetimler yapılmıştır. Kurallara uymayanlara cezalar yazılmıştır. Gereken ikazlar yapılmıştır. Tedbirler ve genelgeler insanlara, esnaflara anlatılmıştır. Bunda bir sorun yok! Pandemi sürecinde Çeşme'deki tüm ilgili birimlerin özveriyle çalışmıştır. Covid-19 çıktığı günden bugüne kadar, değerli Kaymakamım Hacı Mehmet Kara'nın başkanlığında, tüm kurum ve kuruluşlara, görevlerini yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Her kaymakamımızı sevdiğimiz gibi Kaymakamımız Hacı Mehmet Kara'yı da çok sevdik. Ona yeri görev yerinde başarılar dilerken, yeni gelen kaymakamımıza da 'hoşgeldiniz' diyorum.Bir kadının dövülmesinin kesinlikle kabul edilemeyeceğini vurgulayan Köfüncü, "Takdir edersiniz ki; Çeşme'de, belediye, emniyet, jandarma, hastane, 43 bin nüfusa göre görev yapıyor. Her kişiye bir polis düşmeyeceğine göre, devlet görevini yapmıştır. İkazını yaptıktan sonra 6 işletme hakkında kapatma kararı vermiştir. Süre konusu tartışılır. Başka turistik ilçelerde pandemi kurallarına uyulmadığı, sosyal mesafenin yok edildiği alanların görüntüsü. Neden buraları değil de, neden Çeşme? Bu hadise sadece bizde mi oluyor? Bütün turistik ilçelerde sosyal mesafe yok edilmiştir. İnsanlarımız gerekli özeni göstermemiştir. Kurallara uymayanlar, görüldüğünde cezayı yemiştir" dedi.

Çeşme üzerinde olumsuz bir imaj yaratıldığını da sözlerine ekleyen Osman Köfüncü, “Zaten pandemi ile beraber kötü günler geçirdik. Bu kısa dönemde de ne kadar çalışabilirsek, ekmeğimizi bir lokma arttırabilirsek, bunun peşinde olmuşuzdur. Fakat bu son olay Türkiye'de gündeme oturmuş, sanki pandemi, koronavirüs, pahalılık Çeşme'den çıkıyor gibi algı var. Sosyal medyaya, internete bakın bakalım, hangi turistik ilçelerde neler oluyor?  Neden Çeşme? Sadece Çeşme mi sosyal mesafeyi yok etti? Türkiye'de birçok turizm ilçesi var. Niçin Çeşme gündeme geliyor, anlamak mümkün değil. Biz bu senaryoyu daha önce de gördük. 4 sene öncede burada bir senaryo gerçekleşti. Türkiye'de o kadar turistik ilçe var, o kadar beach club var. Neden Çeşme? Neden? Kadın öldürülüyor, yakılıyor, varille gömülüyor, kimseye bir şey olmuyor. Çeşme'de bir darp meselesinden dolayı, ki bu darbın da gerekçesi ve yapılan olay belli değil" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Etiketler:
 
İzmirli kadınlardan hükümete İstanbul Sözleşmesi çağrısı
 
Türkiye'ye yönelik kısıtlama devam edecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’nin yeni Kaymakamı Ünal Çakıcı oldu
Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara’nın İzmir Vali Yardımcılığı görevine ...
O Beach Club kapatıldı!
Alaçatı’da 5 eğlence kulübü koronavirüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle ...
Çeşme Polisi Ceza yağdırdı!
Çeşme emniyeti sosyal mesafe ve maske kuralına uymayan mekan ve şahıslara ...
 
Çeşme’nin Plajları full çekti!
Kurban Bayramı tatilinde, İzmir'in deniziyle ünlü turizm cenneti ilçesi ...
Afganlara Asayiş Eğitimi verdi!
Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Afganistan Emniyet Müdürlüğü biriminde ...
Çeşme Emniyeti’nden kesintisiz mesai!
Kurban Bayramı nedeniyle binlerce tatilciler sahil beldelerine akın ederken, ...
 
Çeşme’de Bayramlaşma töreni
Yarın başlayacak Kurban Bayramı öncesinde Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet ...
Çeşme’deki taşocağı yargı kararıyla kapatıldı!
Çeşme’nin Germiyan Mahallesi’nde 40 yıl faaliyet gösteren, 14 yıldır mahalle ...
Vali Köşger’den Çeşme mesaisi
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme’de incelemelerde bulundu. Çeşme ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri