Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
29 Ekim 2018 Pazartesi - 14:22

Çeşme Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı

Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yılı, Çeşme'de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı'nın resmi kutlama töreni, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın tebrikleri kabulü ile başladı.

Çeşme Cumhuriyet Bayramı nı coşkuyla kutladı

Kaymakam Kara'nın tebrikleri kabulünün ardından Çeşme çarşısı girişinde toplanan ilçe protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşın katılımıyla, bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşün ardından, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Engin Keçeci ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, meydanda toplanan öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

"Bizler, özgürlük ve bağımsızlığını koruyan asil bir milletiz"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmasında, en büyük bayramı coşkuyla kutladıklarını vurgulayan Kaymakam Kara, "95 yıl önce Cumhuriyetimiz'i kuran ve sonsuza kadar ilelebet payidar kalması için bizlere emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Cumhuriyet; tarihin hiçbir döneminde esarete konu edinmemiş, özgürlük ve bağımsızlığından asla taviz vermemiş bir asil milletin şahlanışı ve bir destan yazmasının adıdır. Bu topraklarda bin yıldır birlik beraberlik içinde yaşayan bu büyük milleti yok etmek isteyen her türlü iç ve dış hain düşünce, fikir ve  temsilcilere karşı bu millet yek vücut olup, eşi görülmemiş ve bir daha yaşanmamış, bir kahramanlık mücadelesinin adıdır. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşi ile bu toprakların her köşesinde, milletimizin kanıyla, canıyla elde edilmiş bir büyük zaferin adıdır. Bizler tarihin her döneminde, özgürlük ve bağımsızlığını koruyan, asla bundan taviz vermeyen bir asil milletiz. Bu duruşumuz; dosta güven, düşmana korku veren bir kararlılığın adıdır" diye konuştu. 

"Emaneti ileriye taşıma kararlılığındayız"

Cumhuriyet'in büyük milletimizin karakterine en uygun yönetim olduğunu vurgulayan Kaymakam Kara, sözlerini şöyle tamamladı;

"Cumhuriyet; egemenliğin doğrudan millete ait olan ve egemenliğin kaynağı da TBMM olan yönetim şeklidir. İşte bu yüzden, bu büyük millet, emsali görülmemiş bir kahramanlıkla, 95 yıl önce  sonsuza kadar payidar olacak Cumhuriyet'i hep birlikte kurdu. Bizlere emanet ederken, Cumhuriyet'i ve devleti sonsuza kadar yaşatmamız ve gelecek nesillerimize daha güçlü, daha kararlı, daha inançlı, daha gelişmiş ve kalkınmış bir devlet ve millet ideali ile bu emaneti devretti. Bizler, bu şerefli milletin her bir ferdi olarak, bu emaneti her gün daha iyiye, daha güzele ve gelişmiş bir ülkeye taşıma kararlılığında, bir arada ve bir noktadayız. Bizler bugün, bu büyük devletin şerefli ve onurlu bir bireyi olarak, nazlı bayrağımızın altında özgür ve bağımsız yaşıyorsak, başta Cumhuriyetimiz olmak üzere bütün bu değerleri, canlarıyla, kanlarıyla  bize emanet eden, başta aziz şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz."

"Cumhuriyet'e sahip çıkma kararlılığımızı Çeşme'den haykırıyoruz"

"Sevgili gençlerimize de özellikle seslenmek istiyorum; Onlar be değerlerin taşıyıcısı ve yarınlara devredecek en büyük güçtür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere hitaben; 'Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yükseltecek ve geliştirecek olan sizlersiniz' dedi. Özellikle gençlerimiz, kararlı bir duruşla, bu değerleri daha güçlü bir şekilde yarınlara taşıyacak olan, yenilmez, dinamik, inancı ve imanı ile yıkılmaz bir abidedir.  Ne mutlu bizlere... Böyle büyük bir milletin fertleriyiz. Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak yaşayacaktır. Atatürk'ün, 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyet'e sahip çıkma kararlılığımızı, bugün bir kez daha Çeşme'den hepimiz yürekten haykırıyoruz. Bu büyük bayramı bir kez daha coşku ve içtenlikle kutluyor, 

başta Cumhuriyetimiz'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimiz'in kuruluşundan bugüne, bu değerler uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnet duygularıyla bir kez daha anıyorum."

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın konuşmasının ardından, Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu öğrencilerinin dans gösterisi gerçekleştirildi. Resmi kutlama töreni, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. 

DALGIÇ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Törenlerde öğrencilerin gösterilerini izleyen Çeşme Beelediye Başkanı Muhittin Dalgıç gözyaşlarını tutamadı. Öğrencilerin gösterilerini protokol üyeleri ile birlilkte ayakta alkışlayan Dalgıç, "Bir kez daha gurur duydum" diyerek duygularını dile getirdi.

Törende, Çeşme Halk Eğitim Merkezi'nin Anadolu Ateşi dans gösterisi ilgi ile izlenirken, gösterini ardından Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı "Cumhuriyet" adlı tiyatral gösteri büyük alkış aldı. Resmi tören, Çeşme Belediyesi önünde gerçekleştirilen resmi geçit töreni ile sona erdi. 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bugün 18.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki resepsiyon ve vals gösterisi ile devam edecek. Resepsiyonun ardından da saat 17.30'da, Musalla Mahallesi'ndeki 16 Eylül Parkı'ndan başlayacak ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek Fener Alayı düzenlenecek.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Zuhal Olcay konseri ve havai fişek gösterisi ile sona erecek. 

 
Çeşme Belediyespor'un yeni Teknik Direktörü belli oldu
 
Çeşme'de uyuşturucu satıcısı zanlısı tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk günkü heyecanla...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yılı kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.
Çeşmeli kadınların tarih gezisi yeniden başlıyor
Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin, Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek ...
Çeşme KOM insan kaçakçılarına göz açtırmıyor
KOM Çeşme Grup Amirliği ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları bir araçta ...
 
Ovacık JES Meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Çeşme’de kurulmak istenen jeotermal ...
Fenerbahçelilerden “Sakız ağaçlandırmasına” katkı
Fenerbahçe Spor Kulübü İzmir Şubesi, sakız ormanı oluşturmak üzere Ege ...
Bu giysiler alım gücü olmayanlar için
CHP Çeşme İlçe Kadın Kolları'nın açtığı kampanyada toplanan giysileri, ...
 
Çeşme açıklarında 90 sığınmacı yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız adasına 2 ayrı lastik ...
Çeşme Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlayacak
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Çeşme'de coşkuyla kutlanması için hazırlanan program açıklandı.
Çeşmeli Boran sakız fidanlarında yaşayacak…
Geçtiğimiz yaz, havuzda nefes denemesi yaparken boğularak yaşamını yitiren, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri