Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
22 Şubat 2020 Cumartesi - 15:47

Çeşme ADD’de 2. Bilgiç dönemi!

Çeşme Atatürkçü Düşünce Derneği 13. Olağan Genel Kurulu Çakabey Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tek liste halinde gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Mehmet Bilgiç, 2. kez başkanlık koltuğuna oturdu.

Çeşme ADD’de 2. Bilgiç dönemi!

CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, CHP Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Öner Önal, Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Mutlu, Çeşme Emniyetini Güçlendirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Erdoğan, Çeşme ADD Şubesi eski başkanı Veysel Ayhan, ADD Genel Merkez Yöneticisi Ahmet Tutan ve üyelerin izlediği 13. Olağan Genel Kurul’da Mehmet Bilgiç, tekrar başkanlığa seçildi.

Genel Kurulda davetlilere seslenen Atatürkçü Düşünce DERNEĞİ Çeşme Şube Başkanı Mehmet Bilgiç, “ Burada Atatürkçü düşüncenin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Burada bulunan herkes bunun farkında. Çeşme’de Atatürkçü Düşünce Derneği daha da ileri  gidecektir. Özellikle gençlerimizle daha da ileri gidecektir. Bu sözleri söylerken Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Oran’ı örnek olarak gösterebilirim. Kendisi ADD Çeşme Şubesinden çıkıp, bugün belediye başkanı olarak görev yapmaktadır” dedi.

Divan Başkanlığını Ömer Önal, yazmanlığı da Betül Araz ve Veysel Ayhan’ın yaptığı genel kurulda bir konuşma yapan Divan Başkanı Ömer Önal, kendisinin ilk kez divan başkanlığı yaptığını söyleyerek, “ Çeşme o kadar şanslı ki, insanlarının hepsi Atatürkçü, Kemalist ve aydın yüzlü. Atatürk’ün partisi, çocuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi en kısa zamanda iktidar olur ki, Atatürk kabrinde rahat uyumaya başlar” diye konuştu.

ADD Genel Merkez yöneticisi Ahmet Tutan ise gerçekleştirdiği konuşmasında Türkiye’ye karşı devrim içinde olanların emperyalistlerle işbirliği içinde olduğunu dile getirerek, “ Bunlar planlı ve sistemli saldırılarını daha da arttırdılar. Bunun karşılığında Muammer Aksoy ve diğer aydın, demokrat ve Atatürkçü düşüncede olan arkadaşları ile 19 Mayıs 1989 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurdular. Bu derneğin ne kadar gerekli olduğunu aradan 8 ay geçtikten sonra kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un haince bir pusu sonrasında çok daha iyi anladık. Onun arkasından Ahmet Taner Kışlalı’yı öldürdüler. Bundan sonra bizler, Cumhuriyet ve onun kazanımlarını korumayı ve çok daha ileriye taşımayı görev bildik. Geçmişe baktığımızda ise Atatürkçü düşünce ve çizgisinden ayrılan iktidarlar, ülkemizi her zaman çıkmazlara sürüklemiş, gerek halkımızın ekonomik ve sosyal durumunu, gerekse ülkemizin bağımsızlığını defalarca tehdit altına sokmuşlardır. İktidar hükümetinin aldığı son kararlar adalet, hukuk, eğitim, sağlık sistemini olumsuz etkilediği gibi bugün belki de bir savaşa sürükleniyoruz. Emebi Camii’nde namaz kılıp Suriye’ye girecekken, Suriye bize girdi. Dünya’da da böyle bir göç yaşanmamıştır. Bu bizim için büyük bir tuzak. Günümüzde bunlar yaşanırken bizlerin Atatürkçü Düşünce ile daha da çok çalışmamız gerekiyor” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise ülke olarak zor günlerden geçildiğine vurgu yaparak, “ Bu salonun aslında tıklım tıklım dolu olması lazım. ADD’nin yoğun ve kuvvetli faaliyetlerde bulunması gerekiyor. Buradan aslında kendim de dahil herkese pay çıkarıyorum. Çeşme’de Cumhuriyet tabanlı sivil toplum örgütlerinin büyütmemiz ve genişletmemiz lazım. Bugün eğer bizlerin karşısındaki oy oranları yüzde 40’ı geçtiyse buradan herkese pay çıkması gerekiyor. Bugün ADD’nin üye sayısı yüzlerle anılıyorsa bundan da pay çıkarmamız lazım. Ekrem Oran olarak sizlere söz veriyorum. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin attığı her adımda, her faaliyetinde üyeniz Ekrem Oran’ın yanınızda göreceksiniz. Biz Kemalist devrimciler, ‘Ne Şeriat, Ne Darbe. Tam Bağımsız Türkiye’ diyenleriz. Bizler hepimiz Mustafa Kemaliz!” dedi.

Gençleri, Kemalist bir birey olarak yetiştirmenin boyunlarının borçu olduğunu vurgulayan Oran, “ Şimdi belediye olarak Masal Evleri açıyoruz. Bu evlerin bir amacı da çocuklarımıza Atatürkçülüğü ve Kemalizmi aşılamak. Her okulda Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşam Derneği ile okullarımızda çalışmaları ortak yapacağız. Şimdi Çeşme Vakfı (ÇEŞVAK) hayata geçecek. Eğitim, Kültür Sanat ve Spor çalışmalarımızı bu vakıf üzerinden yürüteceğiz. Kanunların çizdiği sınırlar içerisinde belediye olarak yardım yapabiliyorduk. Şimdi ÇEŞVAK üzerinden bu çalışmaları sürdüreceğiz. Herkesi de ÇEŞVAK’a üye olmaya, destek vermeye çağıracağız. Çeşme ve Alaçatı Spor Kulüplerimize de bu vakıf üzerinden destek vereceğiz. Çeşme olarak birçok saldırı ile karşı karşıyayız. Bizler artık birbirimizin altını oymaktan vazgeçelim. Birbirimizi bölmekten, parçalamaktan vazgeçelim. Çeşme bizim evimiz ve herkes kendi evinin önünü süpürsün. Bir olalım, birlik olalım” diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan oylama sonucunda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

ASİL LİSTE: Mehmet Bilgiç, Semra Aktaş, Murat Erdoğan, Sabise Suna Tamer, Hülya Aktaş, Sevcan Biçer, Abdürrahim Kadagan.

YEDEK LİSTE: Ali Ekber Şen, Melis Baykın, Ünal Canbek, Mustafa Kemal Yanık, Orhan Ayvaz, Deniz Ahilik ve Bayram Sazak.

Denetleme Kurulu: İbrahim Büüyüksomalı,Halit Akdemir, Sevgi Erşahin.

Denetleme Kurulu Yedek: Fazlı Algan,  Meziyet Aslan ve Aslı Çiftçi.

Genel Merkez Delegesi: Semra Aktaş, Semra Kupik.

Disiplin Kurulu: İbrahim Cengiz, Serhat Karaaslan ve Feral Tek.   

   

Etiketler:
 
Nea Smirni ile İzmir arasındaki ilişki güçlenecek
 
Kamulaştırma iptali için davalar açılmaya devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’dan Çeşme’de su kesintisi
İzmir’in çeşitli semtlerinde 21 Şubat Cuma günü planlı su kesintisinin ...
Çeşme ADD Genel Kurulu yarın yapılıyor.
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Olağan Genel Kurul toplantısı yarın ...
Suç makinası Çeşme’de yakalandı!
Hakkında 156 yıl 117 ay hapis cezası bulunan suç makinası Çeşme’de yakalandı. ...
 
Okulda Örümcek Adam Paniği!
Çeşme Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu önünde Örümcek Adam kostümlü bir şahsı ...
Çeşme “Masal Evi” hizmete açılıyor!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, çocukların sosyal gelişimleri için ...
Çeşme'deki Çorumlular dayanışma yemeğinde buluştu
Çeşme Çorumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, dayanışma yemeğinde buluştular. 
 
Ortaokul öğrencileri Sakız Ağacı'nı koruma altına aldılar
İsmail Güral Ortaokulu öğrencileri, merkezi Avrupa'da bulunan uluslararası ...
Çeşme Halk Eğitim'den vizyon değiştiren projeler
Çeşme Halk Eğitim Müdürlüğü, geliştirdiği ve gerçekleştirdiği projelerle, ...
Çeşmeli Muhtarları telefonla dolandırmaya kalktılar
Kendisini "Başçavuş" olarak tanıtan bir dolandırıcı, Çeşmeli muhtarları ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri