Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
18 Şubat 2020 Salı - 16:11

Çeşme Halk Eğitim'den vizyon değiştiren projeler

Çeşme Halk Eğitim Müdürlüğü, geliştirdiği ve gerçekleştirdiği projelerle, Halk Eğitim'i hobi kursları açan kurum olmaktan çıkararak, istihdam yaratan kurum haline dönüştürmeye başladı. 

Çeşme Halk Eğitim den vizyon değiştiren projeler

2017-2018 yılında 130 kursta 3 bin 382 kursiyere eğitim veren Çeşme Halk Eğitim Müdürlüğü, 2019-2020 eğitim yılında kurs sayısını 237'ye, kursiyer sayısını da 5 bin 229'a yükseltirken, istihdama yönelik kurslar da açarak, kursiyerlerin aldıkları belgelerle işe girmelerini de sağlamak için projeler geliştirdi. 

"Meslek Fabrikası projesi ile kalifiye eleman yetiştireceğiz"

Halk Eğitim Merkezi'nin sadece hobi kursları açan bir kurum olmaktan çıkacağını, istihdama yönelik kurslar da açarak, kalifiye eleman yetiştireceklerini açıklayan ve Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker'in de projelerine destek verdiğini belirten Çeşme Halk Eğitim Müdürü Ali Rıza Doğruyol, "'Meslek Fabrikası', uygulamaya koyacağımız en güzel projelerden birisi. Altyapısı oluşturuldu. Çeşme'de personel çalıştıran bütün kurumlarla irtibata geçip, anketler yapıp, hangi sezonda hangi elemanlara ihtiyaçları olduğunu belirleyip, ihtiyaç duydukları alanlarda çalıştırabilecekleri elemanları, Halk Eğitim Merkezi olarak yetiştireceğiz. Yetiştireceğimiz kalifiye elemanlara belgelerini vererek, nerelerde çalışabileceklerini göstereceğiz. Bu kursları da her yıl tekrar edeceğiz. Başından beri söylediğimiz gibi; Halk Eğitim Merkezi'ni, kurs açıp, belge veren bir kurum olmaktan çıkararak, istihdama dayalı eğitim veren bir kurum haline getiriyoruz. Bunu da 'Meslek Fabrikası' projemizle taçlandırmış olacağız. Bu projeyle ilgili öncelikle Çeşme Belediyesi ile görüştük. Belediye de bize destek veriyor. Birkaç projede Belediye ile birlikte hareket edeceğiz. Ayrıca Çeşme'nin turizm bölgesi olması nedeniyle otellerle görüşmelerimiz olacak. Kalifiye eleman ihtiyaçlarını öğrenerek, o elemanları yetiştirmek üzere kurslar açacağız. Kurslarda yetiştirdiğimiz elemanlar, bizden belgelerini alarak, sezonun açılması ile birlikte ihtiyaç duyulan yerlerde çalışmaya başlayabilecekler" diye konuştu. 

"Duvar resmi kursiyerlerimize teklif geldi"

Çeşme Halk Eğitim Müdürü olarak göreve başladığında, Halk Eğitim'e bakışı değiştireceklerini söylediğini hatırlatan Doğruyol, "Bu anlayışla bir takım projeleri hayata geçirmeye başlamıştık. Bu projelerden birisi; kurumu sanat merkezine dönüştürme projesiydi. Kurumu sanat merkezine dönüştürme projesinde 2 temel amacımız vardı. Birinci  olarak, duvar resimleri kursunu açtık. Bu kursta duvar resmi ile ilgili bilgilendirme yaparak, kursiyerlerimizi yetiştirdik. Duvar resminin ilk uygulamasını da kendi kurumumuzda yaptık. Açtığımız kurs sonucunda, yaklaşık 15 kişiyi, duvar resmi yapabilecek şekilde yetiştirdik. Çeşme Belediyesi ve ÇEŞTOB'dan duvar resmi ile ilgili talep geldi. Çeşme'de Sanat Sokağı çalışmaları başlamış. Bizden, Sanat Sokağı'nda duvar resmi yapacak elemanlarımız olup olmadığını sordular. Biz de var olduğunu söyledik. Duvar resmi kursunda yetiştirdiğimiz kursiyerlerin ilk işleri de sanırım bu olacak. Duvar resmi kursu ile hem kendi kurumumuzu sanat merkezine dönüştürdük, hem de kursiyerlerimiz duvar resmi sertifikalarını alarak, talep olan yerlerde duvar resimleri yapabilecekler" diye anlattı. 

"Kurumumuzun önünde Sanat Sokağı'nı hayata geçireceğiz"

Kurumu sanat merkezine dönüştürmede belirledikleri ikinci hedefin de "Sanat Sokağı" projesi olduğunu açıklayan Doğruyol, "Bu proje ile ilgili bütün yazışmalarımızı yaptık. Sadece mevsimi bekliyoruz. Mayıs ayından itibaren hayata geçireceğiz. Belediyemize gerekli yazıları yazdık. Kurumumuzun önündeki geniş kaldırımda Sanat Sokağı projemizi gerçekleştireceğiz. Sanat Sokağı'ndaki amacımız;  Halk Eğitim Merkezi'mizdeki kurslarda yapılan eserleri, belli saatlerde Sanat Sokağı'nda sergileyerek, neler yaptığımızı halkımıza göstermek. Ayrıca Sanat Sokağı'nda, öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz uygulamalı olarak resim, seramik, el işleri çalışmaları yapacaklar. Halkımız da çalışmaları izleyebilecekler. Üretilen eserler, Sanat Sokağı'nda, döner sermaye kapsamında satışa sunulacak. Böylece kursiyerlerimizin emek verdikleri eserler, maddi değere dönmüş olacak. Yıl boyunca kursiyerlerimizin yaptığı sanat eserleri bu Sanat Sokağı'mızda ve kurumumuzda sergilenmiş olacak. Kurumumuz, her gün gezilebilecek bir Sanat Merkezi'ne dönüşmüş olacak" diye konuştu. 

"Kaleiçi Kültür ve Sanat Festivali'ni planlıyoruz"

Çeşme'de, tarihi, kültürü ve sanatı bir araya getireceklerini belirten Doğruyol, "Bununla ilgili olarak Kaleiçi Kültür ve Sanat Festivali'ni planladık. Bu projemizle ilgili olarak Kültür Müdürü'müzle görüştük. Gerekli yazışmaları yaptık. Bu yıl ilki olacak bu etkinlik, farklı ve güzel bir etkinlik olacak. Ayrıca uluslararası olmasını planlıyoruz. Komşumuz Yunanistan'dan gösteri yapmak üzere ekipler gelecek. Yunanistan'dan gelecek olan ekipler, Türkçe şarkılar söyleyip, bizim oyunlarımızı oynayacaklar. Bizim ekiplerimiz de, Rumca şarkılar söyleyip, Sirtaki oynayacaklar. Böylece bu festivalde, Ege'nin iki yakası bir araya gelecek. Komşumuzla dostluğumuzu da böylece pekiştirmiş olacağız" diye açıkladı. 

"Kale'de ve Kilise'de açılacak sergilerimizde sanatla zanaatı ayıracağız"

Halk Eğitim kursiyerlerinin yaptıkları çalışmaların bir kısmının Çeşme Kalesi'nde, bir kısmının da Çeşme çarşısındaki tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde sergileneceğini söyleyen Doğruyol, "Böylece sanatla zanaatı birbirinden ayırmış olacağız. Daha önce Kilise'de açılan sergilerde, hepsi birbirine karışmış olduğu için, insanlar eserleri zevk alarak izleyemiyorlardı. Öğretmenlerimiz de bu konuda muzdaripdi. Dolayısıyla Kale'de farklı çalışmalar sergilenecek, Kilise'de de farklı çalışmalar sergilenecek. Çeşme Kalesi'nde hem sergi, hem de gösteriler yapmış olacağız" diye anlattı. 

"Çamur Şenliği uluslararası olacak"

Çamur Şenliği'ni de uluslararası boyuta taşıdıklarını belirten Doğruyol, "Çamur Şenliği ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çamur Şenliği'ne, hem ülkemizin 7 bölgesinden mağduriyet oranı yüksek 7 farklı okul, hem de 4-5 ülkeden çocuklar gelecekler" diye açıkladı. 

"Kurs verdiğimiz engelliler, Engelsiz Kafe'mizde istihdam edilerek, hayata katılacaklar"

En önemli projelerinden birisinin de "Engelsiz Kafe" olduğunu vurgulayan Doğruyol, "Çeşme'de göreve başladığım zaman, ilk yaptığım işlerden birisi döner sermayeyi kurmak oldu. Döner sermayeyi kurmaktaki amacımız; kursiyerlerimizin ürettiklerinden, kendilerine ekonomik olarak girdi sağlamaktı. Kurumumuzun bulunduğu binanın konumu itibariyle, halka açık bir kafe açılabilmesi mümkün. Bu amaçla binamızın giriş katını kafe olarak düzenledik. Duvarları resimlerle donattık. Ayrıca kafe bölümümüzde zengin bir kitaplığımız var. Sezonda da bahçeyi kafe olarak düzenleyeceğiz. Bu kafede engellilerimiz çalışacak. Şu anda kendilerine kurs veriyoruz. Kurs verdiğimiz engelliler, Engelsiz Kafe'mizde istihdam edilerek, hayata katılacaklar. Şu anda 6 engelli kursiyerimiz var. Ama sayısını arttırmak istiyoruz. Engelsiz Kafe'de dönüşümlü olarak çalışacaklar. Böylece engelli bireylerimize de istihdam olanağı sağlamış olacağız. Bu projemiz de, hem Çeşme'de, hem de Türkiye'de Halk Eğitim Merkezleri'nde bir ilk olacak" diyerek vizyon değiştiren projeleri hakkında bilgi verdi. 

Etiketler:
 
Çeşmeli Muhtarları telefonla dolandırmaya kalktılar
 
Tunç Soyer İzmirli bisikletçilere ödüllerini verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşmeli Muhtarları telefonla dolandırmaya kalktılar
Kendisini "Başçavuş" olarak tanıtan bir dolandırıcı, Çeşmeli muhtarları ...
Çeşmeli Romanlar dernek kurdu
Çeşme'de yaşayan Romanlar, "Çeşme Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği"ni ...
Sarı Zeybekler, dayanışma yemeğinde buluştu
Çeşme Sarı Zeybek Dans ve Sahne Sanatları Derneği üyeleri ve aileleri, ...
 
Miami derken Dallas Çeşme!
9 Eylül Gazetesi yazarı Dilek Gappi, Çeşme'de yapılması planlanan turizm ...
Alev Coşkun, Çeşme'de okurlarıyla buluştu
Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve gazetemiz İmtiyaz Sahibi Alev ...
Çeşme’de Aya Haralambos için anma günü!
Aya (Aziz) Haralambos’un isim günü için düzenlenen anma töreni kendi adını ...
 
‘Pargalı Hamamı’ hizmete açılıyor!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’nin en önemli tarihi yapılarından ...
Aya Haralambos için anma töreni!
Aya (Aziz) Haralambos’un isim günü için pazar günü Çeşme’de kendi adını ...
Çeşmeli öğrencilere gıda eğitimi veriliyor
Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çeşme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri