Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
24 Eylül 2019 Salı - 15:17

Can dostlarla büyük buluşma 28 Eylül'de Gündoğdu'da

Türkiye’nin en kapsamlı festivali “Patival Konak; Can Dostlarımızla Buluşuyoruz”, 28 Eylül Cumartesi günü, Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak.

Can dostlarla büyük buluşma 28 Eylül de Gündoğdu da

Konak Belediyesi’nin Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Lider Pet Food ve Kinderland/Çocuklar Ülkesi’yle birlikte düzenlediği, 40’a yakın sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği, Türkiye’nin en kapsamlı festivali “Patival Konak; Can Dostlarımızla Buluşuyoruz”, 28 Eylül Cumartesi günü, Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak.

Sokak hayvanları özelinde gerçekleştirilerek onlara yuva arayan ilk festival olarak dikkat çeken ve “doğa, çocuk, can dostları” temasıyla düzenlenen Patival Konak’la ilgili basın toplantısı, Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, organizasyona destek veren sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basın mensuplarının geniş katılımıyla gerçekleşti.

 “Size anlatacak bir öykümüz var”

Düzenlenen basın toplantısında organizasyonla ilgili bilgiler veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sözlerine “Bizim bugün burada size anlatacak bir öykümüz var. Bilmenizi isterim ki, bu öykü, hayatı ve çevreyi savunan yani ağacına, toprağına, suyuna, can dostlarına sahip çıkan, daha iyi bir yaşamın mümkün olduğuna inanan, çocuklarına daha iyi bir gelecek bırakmak isteyenlerin hikâyesidir” diyerek sözlerine başladı.

Festivali, İzmir’in kalbinde gerçekleşecek bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğünü vurgulayan Batur, “Türkiye’nin alanında en büyük doğa, çocuk, yaşam ve evcil hayvan festivalini Konak’ta gerçekleştiriyor olacağız. Bu noktada, festival çatısı altında oluşturduğumuz güç birliğinin de oldukça görkemli olduğunu vurgulamak isterim. Greenpeace, Ege Orman Vakfı, TEMA, İZÇEV, AKUT gibi çevre kuruluşları, Anadolu Otizm Derneği, Çağdaş Yaşam Derneği, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, HAYTAP’tan Foça Hayat’a, Çeşme’deki ÇESAL’den Hayvanlara Yardım Derneği’ne Menemen Can Dostları’ndan Seferihisar’daki SEHAYDER’e kadar uzanan ve adını sayamadığımız birçok sivil toplum kuruluşu bizi destekleyecek. Biz büyük bir topluluk olarak Gündoğdu’da yerimizi alacak ve doğamıza, hayatı paylaştığımız can dostlarımıza, çocuklarımıza yani aslında daha iyi bir yaşam umuduna tutunacağız” dedi.

“Farkındalık yaratmak istiyoruz”

İzmir’in yakın zamanda büyük bir felaket yaşadığını ve neredeyse bir ilçe kadar büyük yeşil alanını, o alanı ev sayan nice canlısını kaybettiğini anımsatan Batur, “Ciğerlerimiz yanarken, hepimiz çok üzüldük, çaresiz kaldık. İşte biz bu etkinlikle doğanın bizim için, hayat için önemine dikkat çekerek farkındalık yaratmak istiyoruz. Ama bu öykünün size anlatmak istedikleri sadece bu kadar da değil… Festivalimizin çok önemli bir özelliği daha var. Böylesi kapsamlı olan ve çok sayıda katılımcıyla desteklenen bu etkinliği sokaktaki can dostlarımız özelinde düzenliyoruz” diye konuştu.

“Can dostlarımızı sahiplendireceğiz”

Batur, festival sırasında barınaklarda kalan yaklaşık 100 can dostun sahiplendirilmesinin hedeflendiğini de belirtti. Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin festivalin ardından da can dostlara yuva arayışına, sosyal medya hesapları ve belediye web sayfasından destek vermeyi sürdüreceğini söyledi.

İzmirlilere çağrı

Bağışlanan mama miktarının katılım oranında artacağını belirterek, tüm İzmirlileri festivale çağıran Batur, sözlerini şöyle noktaladı:

“Festivalin tüm destekçilerine çok teşekkür ediyorum; onların emekleri büyük. Tüm hemşehrilerimi de bu hafta sonu, Gündoğdu’ya, aslında Konak’ta bundan böyle her öykünün daha iyi nasıl yazılacağını görmeye bekliyorum; çünkü biz bunun için gece gündüz çalışıp, elimizden gelen ne varsa yapıyoruz.”

HAYTAP İzmir Temsilcisi Meral Örünç ile festivalin fikir annesi, hayvan hakları savunucu Banu Özdemir, desteklerinden dolayı Başkan Batur’a teşekkür etti.

Beş saatlik, dolu dolu program

Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak ve akşam saat 21.00’e kadar devam edecek festivalde birçok sivil toplum kuruluşu İzmirlilerle buluşacak. Festivalde birbirinden renkli aktiviteler yer alacak. Hayvan haklarına duyarlılığıyla bilinen, O Ses Türkiye 2015 yılı birincisi Elnur Hüseynov konser verecek. Dans gösterileri, K9 şovları ve can dostların yetenek ve güzelliklerini sergileyecekleri çeşitli yarışmalar yapılacak. “En Yetenekli”, “En Şık” ve “Sahibine En çok Benzeyen” olarak belirlenen üç farklı dalda düzenlenecek yarışmalarda dereceye giren can dostları için çeşitli hediyeler verilecek. Katılım herkese açık olacak.

Çocuklar için atölyeler

Projenin ana destekçilerinden Kinderland/Çocuklar Ülkesi ise etkinliğe gelecek çocuklar için üç farklı oyun atölyesi kuracak. Meslek öğrenme oyun atölyelerinde çocuklar hem eğlenerek öğrenecek hem de sürpriz hediyeler alacak.

Ve “Bir Öyküsü Var”

Festival, barınaklarda bakılan can dostların öykülerini de gündeme taşıyacak. Konak Belediyesi, Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi’nde yaşamını sürdüren can dostlarının her birinin fotoğraf ve öyküsünün yer aldığı bir kitapçık hazırladı. Üniversite öğrencilerinden oluşan Ateş Böceği Gönüllü grubuyla birlikte, günlerce süren çalışmanın ardından oluşturulan “Bir Öyküsü Var” kitapçığı, sıcak bir yuva bekleyen onlarca can dostun öyküsünü katılımcılara aktaracak. Kitapçık, Şopengazi Barınağı’na ait stantta yer alacak, katılımcılar bakımını üstlenmek istediği can dostu festival sırasında sahiplenebilecek.

Barınaklara mama desteği

Etkinliğin bir diğer ana sponsoru Lider Pet Food festival sonunda, yüzlerce kedi ve köpeğin bulunduğu Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi ile Konak Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamını sürdüren can dostları için katılımcı oranında mama bağışı yapacak. Her iki barınak için 1’er ton mama bağışı sağlanması hedefleniyor.

Lider Grup, festivale gelen tüm İzmirlilere ücretsiz kedi ve köpek maması da hediye edecek.

Konak Belediyesi de katılımcılara sokak hayvanları için ücretsiz mama kabı ve temizlik torbası dağıtacak.

Etiketler:
 
TYF Rüzgar Sörfü/Slalom Türkiye Ligi 2.Ayağı Alaçatı'da tamamlandı
 
Çeşme’de 98 Düzensiz Göçmen daha kurtarıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den sağanak uyarısı!
İzmir’de akşam saatlerinde etkili olacak olan gök gürültülü sağanak yağış ...
İki Haftalık Fatma Bebeği Sahil Güvenlik kurtardı!
İzmir’in Çeşme İlçesi’nden yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isteyen ...
Kuş Cenneti Flamingolar için temizlendi
Ege Üniversitesi (EÜ) Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER) ...
 
İzmir'de otomobilsiz sokaklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği ...
“Terra Madre” İzmir'e geliyor
Dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food (Yavaş Gıda) önderliğinde iki ...
Uluslararası İfade Özgürlüğü ve Medya Çalıştayı Başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Barosu'nun ev sahipliği yaptığı ...
 
Türkiye'nin ilk altyapı galeri sistemi İzmir'de olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'deki 32 hektarlık kensel dönüşüm ...
Tarihi Saat Kulesi Alzheimer'a dikkat çekmek için mora bürünüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada Dünya Alzheimer günü kabul edilen ...
SunExpress çalışanlarından İzmir için kampanya
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in çalışanları, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri