Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
6 Şubat 2019 Çarşamba - 09:23

ÇYDD Genel Kurulu gerçekleştirildi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şubesi'nin Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Genel Kurul toplantısına konuk olarak katıldı.

ÇYDD Genel Kurulu gerçekleştirildi

ÇYDD Çeşme Şubesi'nin Olağan Genel Kurul toplantısı, Çakabey Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurul toplantısına, CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, CHP Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere ile CHP Yönetim Kurulu üyeleri ve bir grup partili de katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Genel Kurul toplantısında, Gülseli Saatli divan başkanlığına seçilirken, Sabise Suna Tamer, Saadet Er ve Nur Şahinoğlu divan üyeliklerine getirildiler. 

"Bizleri teröristlerle aynı kefeye koyan zihniyete 'hayır' diyoruz"

Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Hamide Bal, Türkan Saylan Eğitimevi'ni hem ofis, hem de eğitim amacıyla kullandıklarını, ancak yetersiz büyüklükte olması nedeniyle aynı anda 2-3 etkinlik yapamadıklarını anlattı. Derneklerinin 142 üyesi olduğunu belirten Bal, "Ggüzel yurdumuz; maalesef adeta bir uçurum kıyısına getirilmek istenmekte, işsizliğe, açlığa, yoksulluğa, savaşa, ölümlere, doğanın ve çevremizin talanına mahkum bırakılmaktadır. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına engel olmalıyız. İçinde bulunduğumuz olumsuz şartlara karşı olduğumuz için bizleri cezalandıran, yasaklayan, soruşturmalar açan, bizleri teröristlerle aynı kefeye koyan zihniyete 'hayır' diyoruz. İnsan haklarından, demokrasiden, Cumhuriyet'ten yana olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Bütün dünyanın büyük bir lider olarak gördüğü, tarihçi ve profesörlerin kendisine, çok zeki anlamına gelen gri kurt dedikleri, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz. O'nun yolundan gitmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Genel Kurul toplantısında, yaptıkları faaliyetler hakkında da bilgi veren Hamide Bal, CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'dan, Belediye Başkanı seçilmesi durumunda, dernek faaliyet ve toplantılarını daha rahat sürdürebilecekleri bir yer talep etti. 

"Hep beraber, omuz omuza olacağız"

Talep üzerine söz alan Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Çeşmemizin aydınlık yüzlü, devrimci, ilerici güzel insanları, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Sadece Çeşme Belediye Başkan Adayı olarak değil, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı  eski Yönetim Kurulu üyelerinden birisi olarak, sizin baş koyduğunuz bu yolda, zamanında mücadele etmiş birisi olarak, size yapılan her türlü saldırının karşısında, demirden bir duvar gibi duracağım. Sizin ihtiyaçlarınızın her zaman arkasında ve yanında destekçisi olacağım. Sizin idealinizin ve Atatürk idealinin gerçekleşmesi için, çağdaş Türk kadınıyla, çağdaş Türk gençleriyle, bu karanlığa karşı aydınlığın galip gelmesi için, hep beraber, el ele, omuz omuza olacağıma sizlerin karşısında söz veriyorum. ÇYDD'nin yer ihtiyacının farkındayım. Bunun için de 1 Nisan'dan itibaren, en kısa sürede çalışmalarını yapıp, kanunlar çerçevesinde, tefriş edilmiş bir şekilde, teslim etmeye çalışacağımı da sizlere taahhüt ediyorum" diye açıkladı. 

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, Yönetim Kurulu asil üyeliklerine; Hamide Bal, Seyran Bilgiç, İlksen Doğan, Nur Şahinoğlu, Derya Atalan, Behice Özkur ve Münire Koçanoğulları seçilirken, yedek üyeliklere ise Güneş Barbaros, Gülnaz Oranlı, Sibel Yıldırım, Nazan Onat, Behnan Hagele, Halide Tokalıoğlu ve Ümmühan Güleç seçildiler.

Yapılan seçimde, Denetleme Kurulu'na Sibel Yıldırım, Özlem Akgün ve Hikmet Sayar getirilirken, Hamide Bal, Derya Atalan ve Özlem Akgün ise delege olarak seçildiler. 

 
Çeşme'nin seçmen sayısı belli oldu
 
İzmir-Selanik seferleri başlıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'nin seçmen sayısı belli oldu
31 Mart yerel seçimlerinde Çeşme'de oy kullanacak seçmen sayısı belli oldu.
Çeşme'ye "Eğitim Köyü" yapılacak
Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün uzun süredir üzerinde çalıştığı, ...
Çeşme'nin nüfusu belli oldu
Adresi Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, 31 Aralık 2018 tarihi ...
 
Çeşme’de Sığınmacı Operasyonu
Çeşme’den yasadışı yollarla Yunanistan’ın Sakız (Chios) Adası’na geçmeye ...
Temizlik aracına arkadan çarpan aracın sürücüsü yaralandı
Belediye Temizlik aracına arkadan çarpan özel araçta ağır hasar oluşurken, ...
Pınar Aylin aşırı sevginin kurbanı oldu!
Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi'nde yaşamını sürdüren sanatçı Pınar Aylin, ...
 
Ustalık ve kalfalık belgesi için sınava girdiler
Çalışabilmek ve iş yeri açabilmek için zorunlu olan kalfalık ve ustalık ...
Çeşme’ye çok yakışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme için başlattığı belediye hizmet binası ...
Çeşme'de 4 hırsızlık zanlısı tutuklandı
Çeşme'de 24 farklı eve girerek hırsızlık yaptığı iddiasıyla yakalanarak ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri