Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
3 Şubat 2019 Pazar - 17:26

Çeşme'ye "Eğitim Köyü" yapılacak

Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün uzun süredir üzerinde çalıştığı, yeni döneme damgasını vuracak olan ÇİZGİ (Çeşme Eğitiminde İzleme, Geliştirme ve İnovasyon) Projesi kapsamında yapılması düşünülen "Eğitim Köyü" için tanıtım toplantısı düzenlenecek.

Çeşme ye  Eğitim Köyü  yapılacak

52 bin metrekare alan üzerinde kurulması planlanan "Eğitim Köyü"nün,sınıfsız, programsız, ihtiyaca göre hızla kendini değiştirip güncelleyebilen gelecek yüzyılın okulu olduğunu açıklayan Çeşme Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Şubat ayı içinde proje ile ilgili bir tanıtım toplantısı düzenleneceğini ifade etti. 

Çeşme Kaymakamı ve Belediye Başkanı olmak üzere tüm Çeşme kurum yöneticilerinin, Çeşme’ nin sivil toplum örgüt ve oda temsilcilerinin, Çeşme iş dünyasının katılımı ile gerçekleşecek  tanıtım toplantısı öncesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Şube Müdürleri Suat Ağı ve Sıdıka topal ile Çeşme'deki okul müdürleri, ÇİZGİ Projesi Tanıtım Toplantısından önce son rötuşlar ve yapılacak iş bölümü için bir araya geldiler.

"Amacımız; teknolojiyi doğru kullanan mutlu çocuklar yetiştirmek"

Yapılan toplantıda, aslında tam olarak ÇİZGİ'nin bir projeden çok, bir eğitim yönetim biçimi olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker; “Uzunca süredir Çeşme’nin ölçülebilir değerlerini ve verilerini inceliyoruz. Hem çok başarılı hem de geliştirmemiz gereken yönlerimizi tespit ettik. Bunu yaparken öğretmenlerimizle, okul yöneticileriyle, velilerle, öğrencilerle görüşerek çok önemsediğimiz geri dönüşler aldık. Bakanlığımızın 2023 vizyon belgesi kapsamında eğitimde yeni yapılanmayı Çeşme özelinde değerlendirmek için geniş katılımla Çeşme 2023 eğitim vizyon ve ÇİZGİ projesi çalıştayını gerçekleştirdik. Bütün kamu kurumlarımızı, Hayırseverlerimizi, odalarımızı ziyaret ediyoruz. Çünkü bu proje iddiasını “Tüm Çeşme Halkıyla yürütülür” cümlesinden alıyor. Onun için projenin yönetim kurulu başkanlığını sayın kaymakamımız Hacı Mehmet Kara yapacak, yönetim kurulunu da Çeşme’nin kurum amirleri oluşturacaktır. Tüm kurum, kuruluş ve Çeşme’liler projenin paydaşıdır. Çünkü yaşayan herkes eğitimle ilgilidir. Amacımız 21. Yüzyıl üst düzey becerileriyle donatılmış, teknolojiyi doğru kullanan, üreten, kendisine güvenen, Ülkesini, değerlerini, anne babasını seven en önemlisi Mutlu çocuklar yetiştirmektir" diye konuştu.

"Anne babalar, faaliyetleri izleyip, katılım sağlayabilecek"

ÇİZGİ'nin, aslında eğitim öğretim sürecinin içindeki tüm faaliyetleri kapsayan bütünleşik bir proje olduğunu belirten Çöker, "Öğrencilerin akademik başarılarını, sanatsal, kültürel , sportif faaliyetlerinden evrensel ve milli değerlerimize, çevre duyarlılığından, ailelerin eğitim süreçlerine katılımı gibi bir çok çalışmayı okul okul,  sınıf sınıf planlamayı içeriyor.  Bunları dijital bir alt yapı üzerinden yapıyor. Ancak izleme kısmını isteyen herkesin görebileceği Milli Eğitim Bakanlığı WEB alt yapısını kullanarak gerçekleştiriyor. Özetle isteyen herkes bütün anne babalar bütün okulların o yıl o ay hangi konularda bütün yapacakları yaptıkları faaliyetleri ve kim tarafından yapılacağını izleyebiliyor ve katılım sağlayabiliyor” diye ifade etti. 

Uzay similatöründen olimpik yüzme havuzuna kadar her şey var

52 bin metrekare üzerine bir eğitim köyü kurulmasının da projenin İnovasyon bölümünde yer aldığını açıklayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çöker, "6 istasyondan oluşan köy içinde uzay similatörü, ve teleskopların bulunduğu  planetoryum, robotik çalışma atölyeleri, STEM laboratuvarları gibi bilimsel istasyonların yanında minyatür çiftlikler, tarım alanları, koyun ağılları, modern kümesler bulunuyor. Hatta çocukların yaparak öğrenme ve tarım sevgileri için birde küçük mandıra kurulması hedefleniyor. Olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonları, profesyonel atletizm pisti ise spor istasyonunda bulunuyor. Sanat ve kültürel faaliyetler için konser salonları, sergi salonları müzik ve sinema stüdyoları, uluslararası bir eğitim müzesi öncelik Çeşmenin çocukları olmak üzere tüm Türkiye’de ki öğrenciler tarafından ziyaret edilip kullanılabilecek" diye anlattı.

"Kurmaya çalıştığımız şey, gelecek yüzyılın okuludur"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, “Şu an düşündüğümüz tam bir prototip, Avrupa’da ki örnekleri ve Ülkemizde bulunan benzer çalışmalara oranla daha içerikli ve bütünleşik projedir. Şu an anlaşılır olsun diye biz buraya eğitim köyü diyoruz. Aslında kurmaya çalıştığımız şey, Sınıfsız, programsız, ihtiyaca göre hızla kendini değiştirip güncelleyebilen gelecek yüzyılın okuludur. Eğer bunu başarırsak gerçekten Çeşme markasıyla birleştiğinde birçok ulusal ve uluslararası etkinliğe de ev sahipliği yapacaktır. Proje sloganlarımızdan biri de 'Çeşme artık yalnızca deniziyle, turizmle değil eğitimle de konuşulacaktır' derken bu projeye de güveniyoruz.  ÇİZGİ, başı ve sonu olmayan, sürekli kendini ihtiyaca göre geliştiren, bakanlığımızın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz'ün bütün çalışma ve talimatlarını da anında bünyesine katarak kendisini güncelleyebilen bir çalışmadır. Eğer Çeşme halkının güvenini ve katılımını sağlayabilirsek bizden sonra da devam edecektir” diye konuştu.

"Atölyeler peş peşe faaliyete geçecek"

Çöker, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nün proje tanıtımı için hazırladığı broşürlerde; ‘STEM laboratuvarları, robotik çalışma ve kodlama merkezleri, sanat, tasarım atölyeleri peş peşe faaliyete geçecek.  Özel okulların velilere sundukları ekstra gibi gösterdikleri birçok eğitim hizmeti ve daha fazlası resmi okullarımıza da geliyor. Özel yetenekleri olan çocukların bu yeteneklerine katkı sağlayıp geleceğe hazırlayacak, yazarlık, resim, grafik, kısa film, fotoğrafçılık ve müzik akademilerimiz için hemen ikinci dönem çalışmaya başlıyor’ gibi ibareler yer alıyor" diye anlattı. 

Toplantıda,  ilkokullarda ödevin kaldırılması, teneffüslerin uzatılması, oyun tabanlı eğitime geçilmesi, gerekirse evlere gidilerek anne babalara çocuklarıyla nasıl oyunlar oynayacakları , oynarken nasıl eğitim vereceklerinin anlatılacağı , teneffüs zillerinin kaldırılması, ressam, yazar, müzisyen ,sinemacı olarak yetiştirilecek çocukların tespiti gibi konular da görüşüldü. 

 
Oran'dan Balıkçılara Tesis Müjdesi
 
Çeşme acımadı: 3-1
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'nin nüfusu belli oldu
Adresi Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, 31 Aralık 2018 tarihi ...
Çeşme’de Sığınmacı Operasyonu
Çeşme’den yasadışı yollarla Yunanistan’ın Sakız (Chios) Adası’na geçmeye ...
Temizlik aracına arkadan çarpan aracın sürücüsü yaralandı
Belediye Temizlik aracına arkadan çarpan özel araçta ağır hasar oluşurken, ...
 
Pınar Aylin aşırı sevginin kurbanı oldu!
Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi'nde yaşamını sürdüren sanatçı Pınar Aylin, ...
Ustalık ve kalfalık belgesi için sınava girdiler
Çalışabilmek ve iş yeri açabilmek için zorunlu olan kalfalık ve ustalık ...
Çeşme’ye çok yakışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme için başlattığı belediye hizmet binası ...
 
Çeşme'de 4 hırsızlık zanlısı tutuklandı
Çeşme'de 24 farklı eve girerek hırsızlık yaptığı iddiasıyla yakalanarak ...
Çeşme'de sel suları yolu yardı
Çeşme'de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden aşırı ...
Uğur Mumcu anma töreni ertelendi
Uğur Mumcu'nun katledilişinin 26. yıldönümü nedeniyle, bugün CHP Çeşme ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri