Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2018 Pazar - 15:44

CHP'nin 95. kuruluş yıldönümü Çeşme'de kutlandı

CHP'nin 95. kuruluş yıldönümü, Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı.

CHP nin 95. kuruluş yıldönümü Çeşme de kutlandı

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Çeşme Belediyesi Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, CHP İlçe Örgütü Başkan Yardımcıları Sait Kavasoğulları ve Özay Dinç, Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP'li Belediye Meclis Üyeleri, CHP eski İlçe Başkanı Halil Saatli ve partililer katıldılar. 

CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, CHP Genel Merkezi'nin Ankara'da gerçekleştirilen kutlama töreni nedeniyle Ankara'da bulunması, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın ise İzmir'in Kurtuluşu törenlerinde bulunması nedeniyle Çeşme'deki CHP'nin kuruluş yıldönümü törenlerine katılamadılar. 

CHP İlçe Örgütü'nün çelenginin Atatürk Anıtı'na konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran'ın mesajı, İlçe Örgütü Başkan Yardımcısı Sait Kavasoğlulları tarafından okundu. 

"Atatürk ilke ve devrimleri, karanlıktan çıkışın anahtarıdır"

CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran yazılı mesajında, İzmirimizin kurtuluşunun 96, laik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 95. Yıldönümü'nün çakışmasının, gururlarını da heyecanlarını da arttırmakta, göğüslerini kabartmakta olduğunu vurgulayarak, "Son on altı yılda ülkemizde yaşananlar, ülkemiz için talihsiz bir süreç, gençlerimiz için ise Kemalist devrimler çizgisinden ayrıldıklarında ne tür melanetlerle karşılaşacaklarını gösteren önemli bir ders niteliğindedir. Partimizin sembolü altı okta vücut bulan, ulusumuzu çağdaş medeniyetler hedefine ulaştıracak yol haritası olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri Türkiye Cumhuriyeti’nin karşılaşabileceği tüm karanlıklardan çıkış anahtarıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu hazin durum bu gerçeğin tartışmasız ispatı niteliğindedir. Cumhuriyet tarihiyle kavgalı, Kemalist devrimleri reddeden iktidarın politikaları malesef bizleri dünyanın gözünde Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerindeki çaresizliğine düşürmüştür. Altı oktan biri olan, kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayanan Cumhuriyetçilik ilkesi soru işaretleriyle dolu seçimler neticesinde terk edilmiş, tek kişinin ihtirasları millet egemenliğini esir almıştır" diye belirtti. 

İlçe Örgütü Başkan Yardımcısı tarafından okunan yazılı mesajında, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran şu görüşlere yer verdi; 

"Saraylarında ejder meyveli kokteyllerle resepsiyon düzenleyenler ‘Halkçılık’ ilkesini anlayamazlar"

"Her seçimde ‘Bizi seçerseniz ekonomiyi uçuracağız’ diyenler 24 Haziran seçimlerinin ardından sözlerini tuttular. Dolar uçtu, Euro uçtu. Enflasyon uçtu. Dış borç uçtu. Devşirilmiş medyalarında pembe tablolar sunarak saklamaya çalışsalar da esnafımız, sanayicimiz, turizmcimiz, işçimiz, emeklimiz ekonomik çöküntüyü iliklerine kadar hissediyor. Her gün yeni zam haberleri karşısında biraz daha eziliyorlar. Vatandaşlarımız kur artışları karşısında çaresiz ekonomik krizle boğuşurken 1000 odalı saraylarında ejder meyveli kokteyllerle resepsiyon düzenleyenlerin ‘Halkçılık’ ilkesini anlamalarını beklememiz de mümkün değildir. Geçmişte her türlü Milliyetçiliği ayaklar altına aldıklarını ifade edenler, ‘Ne mutlu Türküm Diyene’ sözünden rahatsız olanlar, andımızı, milli bayramlarımızı yasaklamaya kalkanlar, bugün tutturdukları ‘Milli ve Yerli’ türküsüyle beceriksizliklerinin faturasını vatandaşa ödetmeye çalışmakta, yandaş müteahhitlerinin milyarlarca liralık vergi borçlarını silerken, vatandaşın yastık altındaki üç kuruşuyla sözde ekonomik savaş veriyoruz masalı anlatmaktalar. Kirli düzenlerini sürdürmek için tüm devlet teamüllerini terk eden, onurlu milletimizin doksan beş yılda dişiyle tırnağıyla var ettiği fabrikalarını, köprülerini, limanlarını eşe dosta peşkeş çeken anlayış ‘devletçilik’ kavramını idrak edemeyecek kadar hastalıklıdır. Bu millet, Zarrap Reza’letini, ayakkabı kutularını, saatçileri, makaracıları unutmayacak, üç kuruşa  satılan tekellerinin, sümen altı edilmeye çalışılan Telekom yolsuzluğunun hesabını ergeç soracaktır."

"Mücadelemiz, ulusumuz yeniden 1923 ruhuna kavuşana dek bitmeyecek"

"Zat-ı muhteremleri en çok rahatsız eden de inanç ve düşünce özgürlüğünün teminatı, birlikte seksen beş milyon vatandaşımızı bir arada tutan ‘Laiklik’ ilkesi. Sırf laiklik alerjilerinden, dünyanın en kirli yapılanmasının devletimiz içinde yapılanmasına en iyimser ifadeyle göz yummuş, ‘menzilimiz aynı’ diyerek FETÖ denen zilleti milletimizin başına bela etmişlerdir. Milli eğitimi alt üst eden bu karanlık zihniyetin yarattığı sonuçlar ortadadır. Son on altı yılda, Kindar ve dindar nesil hevesiyle gençlerimiz dünyadan kopmuş, kendi dilinde okuduğunu anlamayan bir kuşak yaratılmıştır. Evet çizdiğim bu manzarada şartlar çetin, ufuk karanlık olabilir. Ancak bizler, Cumhuriyet aşıkları, Kemalist devrimlerin yılmaz neferleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yılmadan yorulmadan aydınlığa yürümeye devam edeceğiz. Yeni sistemle milletin elinden alınan egemenlik karşısında, laik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne inanmış biz yurtseverler için her şartta mücadele devam edecek, ulusumuz yeniden 1923 ruhuna kavuşana dek bitmeyecektir. Bundan sonra hepimiz, hepiniz birer Kuvay-ı Milliye neferi olarak Kemalist Devrimlere sahip çıkacak, sokaklarda, meydanlarda daima ayakta, tüm yüreğimizle ülkemizi çağdaş yarınlara taşımak için durmadan, yorulmadan çalışacağız."

CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran'ın yazılı mesajının okunmasının ardından, törene katılanlar, Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çektirdiler. 

 
Duygu dolu anlar…
 
Tour Çeşme 2018’e yoğun ilgi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekim ayında açıklanıyor!
Kurultay tartışmalarını geride bırakan CHP’de belediye başkan adaylarının ...
CHP'li yöneticiler mahallelilerle bayramlaştı
CHP Çeşme İlçe Örgütü yöneticileri, Çeşme'nin mahallelerini dolaşarak ...
Faik Öztrak, "Ekonomiyi bu hale niye getirdin? "
CHP Ekonomi Politikaları Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik ...
 
Çeşme CHP Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısı yapıldı
CHP Çeşme İlçe Örgütü Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirilerek, ...
Batur'dan Kılıçdaroğlu'na davet
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrasi ...
"700’e yakın ithal ilaç piyasada yok "
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, çoğunluğu ...
 
Ayhan’dan değişim mesajı!
CHP İzmir delegesi Banu Ayhan, yayınladığı mesajda değişimden yana olduğunu dile getirdi.
CHP’de imzalar teslim edildi
CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkez'e teslim ...
CHP'li Bakan'dan SİT tepkisi: "İzmir yağmalanıyor"
İzmir’in değerli ormanlık arazileri ve kıyı bölgeleri gibi korunması gereken ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri