Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
11 Ağustos 2018 Cumartesi - 08:14

Çeşme CHP Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısı yapıldı

CHP Çeşme İlçe Örgütü Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirilerek, 24 Haziran seçimleri, yerel seçimler ve parti içi konular görüşüldü.

Çeşme CHP Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısı yapıldı

10 Ağustos Cuma günü, Çakabey Kültür Merkezi'nde yapılan CHP Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısına, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu ve Tacettin Bayır, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP eski Milletvekili Musa Çam, CHP eski Milletvekili ve Alaçatı eski Belediye Başkanı Remzi Özen, 24 Haziran seçimlerinde CHP İzmir Milletvekili Adayı olan Devrim Barış Çelik, CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, Çeşme Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri Banu Ayhan, Şerif Gün, Nurcan Albayrak, Güneş Barbaros, Abdullah Aküzüm, Celil Altan, Yüksel Kızılateş ile partililer katıldı.

"Örgütümüz her seçime hazır"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, İlçe Örgütü'nün uyumlu çalışma anlayışı ve dinamik yapısıyla her seçime hazır olduğunu vurgulayarak, "18 Nisan tarihinde açıklanan 24 Haziran baskın seçimlerine karşı da anında tepki vererek saha çalışmalarımıza derhal başladık. Sosyal medya duyurularımızın yanı sıra, kadın kollarımız, partililerimiz, gönüllülerimizle birlikte sokak sokak, ev ev dolaşarak, aktif ve etkili bir seçim süreci yürüttük. Cumhuriyet Bandosu eşliğinde yürüttüğümüz kampanyamız boyunca, Çeşmemizin tüm mahallerinde, çarşı, pazarlarında ve sanayi sitelerinde ilgi merkezi yaratarak, olabildiğince geniş kitlelere sesimizi duyurma fırsatı yarattık. Her kesimden binlerce Çeşmeli'ye ve Çeşme'yi ziyaret eden seçmenlere partimizin üretim ve kalkınma politikalarını anlatma imkanı bulduk" diye anlattı.

"Kampanya boyunca ve seçim günü yoğun çalışma yürüttük"

24 Haziran seçimlerinde kadın kollarının gerçekleştirdiği ev ziyaretleriyle samimi ve etkin çalışma ortaya konduğunu da ifade eden CHP İlçe Başkanı Oran, "Saha çalışmalarımıza destek veren Milletvekillerimiz Kani Beko ve Özcan Purçu ile mahalle toplantıları gerçekleştirdik. 'Sandık Gücü' yürütücülerinden İzmir 1. Bölge Milletvekilimiz Mehmet Ali Çelebi de, Ilıca Mahallemizde yapılan kahve toplantısında seçim güvenliği hakkında önemli uyarılarda bulundu. Medyanın tutsaklığının farkında olarak, adayımıza ve partimize yönelik yayın ambargosunu kırmak üzere, kamyon üzerindeki dev led ekran aracılığı ile adayımız Muharrem İnce'nin mitinglerini canlı yayınladık. Gösterilen eğitici videolarla seçmene nasıl geçerli oy kullanacakları bilgisini verdik. Kampanya sürecinde yoğun ve özverili bir çalışma yürüten değerli dava arkadaşlarımla birlikte, 24 Haziran günü de son sandık teslim edilene kadar görevimizin başında yer alarak seçim güvenliğinden ödün vermedik. Okul temsilcilerimizle bilgisayar başında, ilçe binamızda da telefon aracılığı ile hem oy veren vatandaşlarımıza yardımcı olduk, hem de mükerrer oy kullanılmasının önüne geçtik" diyerek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

"Çeşme, CHP'ye en yüksek desteğini verdi"

Yoğun ve etkin seçim çalışması sonucunda, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin, Çeşme'deki geçerli oyların yüzde 65'ini, CHP'nin ise yüzde 53'ünü aldığını vurgulayan Oran, "Sonuçlar gösteriyor ki, yurtsever, Cumhuriyetçi, Kemalist Çeşme seçmeni, vatanı için bir kez daha görevini yapmış ve teveccüh göstererek CHP'ye en yüksek desteği vermiştir" dedi. 

"Yerel seçimlere odaklanmalıyız"

Kurultay tartışmalarına ve yerel seçimlere de değinen Oran, "Seçimlerin ardından yaşanan değişim talebi ve kurultay isteği doğaldır. Parti içi demokrasinin gereğidir. Bu süreçte, kurultay için imza veren de vermeyen de bizdendir, partimizin değerli neferidir. Ancak kurultay tartışmasını, kırgınlıkları geride bırakarak, tüm enerjimiz, bütün gücümüzle yaklaşık yedi ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlere odaklanmak zorundayız. Yerel seçimler sürecinde de partimizin geleneklerine uygun olarak farklı adaylar çıkacaktır. Bu partiiçi demokrasinin ülkemizin, Çeşmemizin yarınları için gereklidir ve önemlidir" diye konuştu. 

"CHP, aydınlık Türkiye'nin tek dayanağı, tek umududur"

CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, konuşmasını şöyle tamamladı; "Bu toplantıda gerekli eleştirileri yapalım, görüşlerimizi açıklayalım. Ancak unutmayalım ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi CHP, bugün de demokrasinin, çağdaşlığın, aydınlık Türkiye'nin tek dayanağı, tek umududur. Ülkemize dayatılan yeni başkanlık sürecinde, vatandaşa direk temas edebilmesi açısından örgütlerimizin önemi ve sorumluluğu artmıştır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kendi çıkarlarımızı bir kenara bırakarak, Çeşmemizin, ülkemizin, çocuklarımızın aydınlık yarınları için yılmadan, yorulmadan, pes etmeden Kemalist devrimler ışığında mücadeleye devam edeceğiz."

Açılış konuşmasının ardından, CHP Çeşme İlçe Örgütü'nün yaptığı seçim çalışması ile ilgili slayt gösterisi yapıldı. 

Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısının Divan Başkanlığı'na, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan seçildi. Divan Başkanı seçilen Arslan'ın yaptığı değerlendirme konuşmasının ardından, CHP Çeşme İlçe Örgütü üyeleri, görüş ve önerilerini açıkladılar.

Toplantı, eski İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Özcan Purçu, 24 Haziran seçimlerindeki CHP İzmir Milletvekili adayı Devrim Barış Çelik ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın konuşmalarıyla sona erdi. 

 
ÇEŞTOB hızlı çözüm için söz aldı
 
Tilki Osi'yi elleriyle besliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur'dan Kılıçdaroğlu'na davet
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrasi ...
"700’e yakın ithal ilaç piyasada yok "
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, çoğunluğu ...
Ayhan’dan değişim mesajı!
CHP İzmir delegesi Banu Ayhan, yayınladığı mesajda değişimden yana olduğunu dile getirdi.
 
CHP’de imzalar teslim edildi
CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkez'e teslim ...
CHP'li Bakan'dan SİT tepkisi: "İzmir yağmalanıyor"
İzmir’in değerli ormanlık arazileri ve kıyı bölgeleri gibi korunması gereken ...
CHP'li Bakan'dan balık çiftlikleri soruları
Türkiye’de faaliyette olan balık çiftlikleri ile ilgili detayları meclis ...
 
19 CHP İlçe Başkanı'ndan Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması
Aralarında CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran'ı da olduğu İzmir'in 19 CHP İlçe ...
CHP Danışma Kurulları toplanarak seçimleri değerlendirecek
CHP Genel Merkezi, İzmir İl Başkanlığı'na bir yazı göndererek, Danışma ...
"Değişim tehdit değil fırsattır"
24 Haziran seçimleri sonrasındaki "kısa" açıklamasıyla Cumhuriyet Halk ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri