Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2018 Pazar - 16:08

CHP'li Sertel sordu Meclis’in harcamaları açıklandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Meclis’in çeşitli harcamaları ve alınan tasarruf tedbirlerine ilişkin yazılı soru önergesini yanıtlayan TBMM Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop, turkuaz rengi halıların 1 milyon 350 bin liraya ihale edildiğini açıkladı.

CHP li Sertel sordu Meclis’in harcamaları açıklandı

Atila Sertel’in Meclis’in araç envanteri ve yakıt masraflarına ilişkin sorusunu da cevaplayan Şentop, 2017 yılı ve 2018 Ağustos ayı arasında 20 aylık süre zarfında Meclis’e hizmet veren 258 aracın akaryakıt giderinin 5 milyon 839 bin 210 olduğunu söyledi.

Yedi yıldır kullanılan bordo renkli halıların Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarında kullanılmaya başlanan halılarla uyumlu olması amacıyla değiştirildiğini belirten Meclis Başkanvekili Şentop, “20 Temmuz 2016 tarihli başkanlık oluru gereği bordo halıların yüzde 100 yün turkuaz renkli halılarla değiştirilmesi kararlaştırıldı. Değiştirilen halıların ev halısı ebadına küçültülerek kaymakamlıklara, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere verilmesi planlanmıştır. Şubat 2018’de yapılan ihale sonucu 1 milyon 350 bin lira fiyat üzerinden tüm halılar turkuaz rengi halıyla değiştirilmiştir” dedi.

“MÜSRİFLİK SÜRÜYOR”

Tasarruf tasarruf denilen bir dönemde halıların değiştirilmesini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Asgari ücretli çalışan 841 bin 121 kişinin maaşına denk gelen bir para kurumlar arası uyum gerekçesiyle halıya yatırıldı. Şayet uyum yapılacaksa gelir dağılımı arasındaki uyumsuzluğu giderin, maaşlar arasındaki uçurumu yok edin. Söylemler başka yapılanlar başka. Müsriflik sürüyor” dedi.

20 AYDA 6 MİLYONA YAKIN YAKIT MASRAFI

Soru önergesinde kamudaki araç envanterinin tespit edilmesinin yanı sıra Türkiye’de üretilen araçların tercih edilmesine yönelik çalışmayı da hatırlatan Atila Sertel’e verilen yanıtta, Meclis’in araç envanteri ve yıllık masrafları da ortaya çıktı.

Buna göre; TBMM’ye ait 88’i binek toplam 147, Emniyet Müdürlüğüne ait 41 ve kiralanan 70 makam aracıyla birlikte toplamda 258 araç TBMM’ye hizmet veriyor.

TBMM’ye hizmet veren araçların 2017 yılı yakıt tüketimi 686 bin 627 litre olurken, akaryakıt maliyeti de 3 milyon 252 94 lirayı buldu. Ocak 2018, Ağustos 2018 tarihleri arasındaki akaryakıt tüketimi 464 bin 906 litre olarak gerçekleşirken, bu tarihler arasındaki akaryakıt gideri de 2 milyon 587 bin lira oldu. Böylece Meclis’in 20 aylık akaryakıt gideri toplamda 5 milyon 839 bin 210 lira olarak gerçekleşti.

YERLİ ÜRETİM YOK

Meclis’in araç envanteri incelendiğinde Türkiye’de üretilen araçların büyük çoğunluğunun ithal olduğu görülürken, piyasa değeri 1 milyonun üzerinde olan 2012 model Mercedes S 600 L Guard, piyasa değeri 500 bin lira civarında olan 2012 model Mercedes S 350 L 4 Matic, piyasa değeri yaklaşık 300 bin lira olan 2010 model Mercedes 350 L ve piyasa değeri 1 milyon 700 bin lira olan 2018 model Mercedes Maybach en dikkat çeken araçlar oldu. Yine Meclis’e ait araçlar arasında 1 adet 2004 model Hyundai limuzin ve 3 adet Audi A6, 1 adet Audi A8 otomobil piyasa değeri yüksek otomobiller arasında dikkat çekti.

Meclis’e ait binek araç sayısı 88 olarak açıklanırken, 31 adet 2016 model Volkswagen Passat, 1 adet 2017 model Volkswagen Passat, 36 adet 2016 model Audi A6 ve 2 adet 2018 model Audi A8 olmak üzere toplamda 70 araç makam aracı olarak kiralandı.

10 AYDA 20 MİLYON BASKI

Piyasadaki kağıt krizinden hareketle Meclis’in basılı yayınlarına ilişkin adet ve maliyetlerini de soran CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e TBMM Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop tarafından verilen yanıtta, şöyle denildi:

“1 Ocak 2018 – 1 Ekim 2018 tarihleri arasında basımevinde TBMM’nin yasama ve denetim faaliyetlerine ilişkin olarak yapılan 49 bin 232 adet baskıda toplam 2 milyon 297 bin 748 sayfa yasama belgesi basılmıştır. Yasama belgeleri baskısı haricinde; Meclis Haber Dergisi, davetiye, broşür, kitap, afiş, bloknot, kartvizit, karton dosya, not kartı, tebrik, talep formu, zarf üstü baskı ve benzeri işler için 1 milyon 691 bin 204 baskıda toplam 20 milyon 25 bin 453 adet/cilt baskı yapılmıştır.”

 

 
İlk günkü heyecanla...
 
Gülseli Saatli, "Çeşme'yi yönetmek için ortak akla ihtiyaç var"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır, “milli değerlerimizle oynamaktan vazgeçin!”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Cumhuriyet resepsiyonunun ...
CHP'li kadınlardan imza kampanyası; "Atatürk'ün vasiyeti tartışılamaz"
CHP Çeşme Kadın Kolları, Atatürk'ün vasiyeti üzerine CHP denetimine verilen ...
Musa Çam, "Parti içi seçim isteğinizi Ankara'ya duyurun"
CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı'nı parti içi ...
 
Çeşme CHP'de Aday Adayları belli oldu
Çeşme Belediye Başkan Aday Adaylığı için 11 kişi CHP Çeşme İlçe Örgütü'ne başvuruda bulundu.
Urla Belediye Başkanı Uyar, CHP'li kadınların konuğu oldu
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Çeşme CHP Kadın Kolları'nın konuğu oldu. ...
CHP’li Sertel, "AKP’nin emeklilikte yaşa taktığı kişiler var”
Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Meclis’te konuşan CHP İzmir Milletvekili ...
 
CHP İlçe Başkanı'ndan Dalgıç'a çiçek
Ekrem Oran'ın Belediye Başkanı Aday Adayı olması nedeniyle istifa etmesi ...
Çeşme Kent Konseyi Başkanı Önal'dan eleştirilere yanıt
Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, birlikte güzel projeler ürettikleri ...
İYİ Parti'den CHP'ye nezaket ziyareti
İYİ Parti Çeşme Kurucu İlçe Başkanı Volkan Evci, CHP Çeşme İlçe Örgütü'ne ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri