Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2018 Cuma - 09:18

Urla Belediye Başkanı Uyar, CHP'li kadınların konuğu oldu

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Çeşme CHP Kadın Kolları'nın konuğu oldu. Uyar, siyaseti futbola benzediğini söyleyerek, " Siyasete, futbol gibi bir takım oyunu. Eğer stoper veya kaleciniz iyi değilse golü yerseniz" benzetmesinde bulundu.

Urla Belediye Başkanı Uyar, CHP li kadınların konuğu oldu

Urla Belediye Başkanı Uyar, CHP Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, Çeşme Belediye Meclisi'nin kadın üyeleri ve partili kadınlar tarafından karşılanarak, ağırlandı. Kadın Kolları Başkanı İridere, Urla Belediye Başkanı Uyar'a çiçek verdi. 

Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, 15 günde bir partili kadınlarla toplandıklarını belirterek, "Bugünkü toplantımızda, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ı ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Urla'daki çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Başarılı çalışmalar yaptınız. Çeşmeli CHP'li kadınlar olarak yapacağınız konuşmanızı da merakla bekliyoruz" diyerek sözü konuk Belediye Başkanı Sibel Uyar'a bıraktı.

"Kadının siyasetteki yeri için Atatürk'e teşekkür etmemiz gerekiyor"

Konuşmasında, davet edildiği bütük kadın toplantılarına katılmaya gayret ettiğini vurgulayarak, "Yerel seçimler yaklaştığı için, kadının siyasetteki yeri de önem kazanıyor. Kadının siyasetteki yeri için öncelikle Atatürk'e teşekkür etmemiz gerekiyor. Kadınlar, Atatürk sayesinde, 1930 yılında Belediye seçimlerine, sonrasında muhtarlık seçimlerine, sonrasında da Milletvekilliği seçimlerine katılma hakkı kazandılar. Avrupa'nın en demokratik ülkesi İsviçre'de bile bu haklar ancak 36 yıl önce verildi. Bu da ne kadar vizyon sahibi bir liderimizin olduğunu gösteriyor" dedi. 

"Her koşulda adayım"

İzmirli kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini de belirten Uyar, "Cumhuriyet'in kurucu partisi CHP'nin daha fazla kadın aday göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Kadınlarımızın da daha cesur olması şart. Kadın gerçekten isterse siyasette de başarılı olabilir. Ben de siyaseti severek ve isteyerek yapıyorum. Kimse beni zorlamıyor. Severek yaptığım için de bir kez daha aday oldum. 'Her koşulda adayım' dedim. Böyle demekle, şunu demek istedim aslında; Belediye Başkanı, aday adayı olmaz. Adaydır. O anlamda söyledim. Ben bunu kötü bir niyetle de söylemedim. Çekinecek, gücenecek bir şeyim de yok. Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi, öz değerlerine sahip çıkarak, kadınların tekrar cepheye çıkması gerekir. Hep beraber yapacak çok işimiz var. Siyaseti futbola benzetiyorum. Herkes gol atamaz. Ama iyi bir takım olmamız gerekir. İçimizden birisini belirleyip, gol atsın diye 

destek vermemiz gerekir. Kalecisinin sağlam olması gerekir. Yani siyaset bir takım oyunudur. Tek başınıza hiçbir şey yapamazsınız. Özellikle genç ve kadınları bulup, desteklemek gerekir" şeklinde konuştu. 

"Kooperatif, kadınlara örgütlü çalışmayı öğretti"

Hayalindeki kooperatifi Urla'da kurmayı başardığını da anlatan Uyar, "Meclis üyeliği yaparken, o dönemim Belediye Başkanı kooperatifi kurma görevini bana verdi. Kadınla evlerinde bir çok şeyi üretiyorlar. Ama ekonomiye katamıyorlar. Üreten kadınları bir araya toplayarak, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'ndan, kooperatifçiliği anlatmalarını istedik. 20 kişiyle başladık. 5 günlük bir programla kooperatifçiliği anlattılar. Bitirdiğimizde 84 kişiydik. Şu anda kooperatifte 180 kadın var. 180 kadın, aile ekonomisine katkı sağlıyor. Kooperatif; hiç kimsenin olmayan, kooperatif üyesi herkesin olan bir yapıdır. Kooperatif, kadınlara örgütlü çalışmayı öğretti. Sipariş aldıklarında, herkes işin bir tarafından tutuyor. Urla'daki kooperatif, şu anda Türkiye'de ilk 5'in içinde. Onlara, İskele'de bir çay ocağı verdik. Orada ürettiklerini de satıyorlar. Ayrıca tekstil atölyeleri var. Otellere, çarşaf, masa örtüsü yapıyorlar. Bunun dışında pastaneleri var. Şimdi de tabldot lokantası açmak için yer arıyorlar. Ekonomik durumların zorda olduğu bir dönemde, kadınların ailelerine ekonomik anlamda katkıda bulunmaları çok büyük artı getiriyor" diye anlattı.  Kadınların toplantısı, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın konuşmasının ardından sohbetlerle devam etti. 

 

Etiketler:
 
Göztepeli İşadamları TSYD izmir'de
 
Narlıdere İstasyonu'nda kazı başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sertel, "AKP’nin emeklilikte yaşa taktığı kişiler var”
Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Meclis’te konuşan CHP İzmir Milletvekili ...
CHP İlçe Başkanı'ndan Dalgıç'a çiçek
Ekrem Oran'ın Belediye Başkanı Aday Adayı olması nedeniyle istifa etmesi ...
Çeşme Kent Konseyi Başkanı Önal'dan eleştirilere yanıt
Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, birlikte güzel projeler ürettikleri ...
 
İYİ Parti'den CHP'ye nezaket ziyareti
İYİ Parti Çeşme Kurucu İlçe Başkanı Volkan Evci, CHP Çeşme İlçe Örgütü'ne ...
Kocaoğlu, partisine aday gösterilecek isim için net konuştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisine aday gösterilecek ...
İzmir'de fener alayına katılıyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıl ...
 
CHP'de aday adaylığı süresi uzadı
CHP'de yerel seçimler için aday adaylığı süresi uzarken, Çeşme'de 10 kişi ...
Volkan Evci istifa etti
İyi Parti Çeşme Kurucu İlçe Başkanı Volkan Evci görevinden istifa etti.
Erdoğan Siyaset Arenası’nda!
Çeşme’nin STK faaliyetlerinde önemli işlere imza atan ADD Çeşme Şubesi ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri