Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2017 Pazar - 17:12

CHP'li Çam, “İzmir İstanbul olmasın”

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediye başkanı arkadaşlarıma sesleniyorum: Bir tane, birkaç tane gökdelenle bir şey olmaz yaklaşımı doğru değildir, kabul edilemez. İzmir İstanbul olmasın" dedi.

CHP li Çam, “İzmir İstanbul olmasın”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu CHP üyesi ve İzmir Milletvekili Musa Çam, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçesinin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, şehirlerin ‘gökdelen’ yağmasını rakamlarla ortaya çıkarırken Bakan Mehmet Özhaseki’den başta İzmir, Yarımada ve eylemlere de neden olan gündemdeki Urla’nın Gülbahçe köyüne yapılması planlanan taş ocağına ÇED raporu hakkında gerekli hassasiyeti ve dikkati göstereceklerinin sözünü aldı.

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmalarda ‘İstanbul’a ihanet ettik, ben de bundan sorumluyum, dikey değil yatay mimariden yanayım’ şeklindeki açıklamalarını hatırlatan CHP’li Çam, “-Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı’na başladığı 1994 yılına kadar İstanbul’da sadece 4 gökdelen inşa edilmiş, AKP’nin 15 yıllık döneminde İstanbul’da yaklaşık 1075 adet 47 metre veya daha uzun bina yapılmış. 1994’te başlayan 2007’de çoğalmaya başlayan dikey mimari 2010’lara gelindiğinde tepe noktasını görmüş durumda. İstanbul’da şu andaki 121 gökdelenin 117’si Erdoğan’ın söz sahibi olduğu dönemde yapılmıştır- sözlerimden sonra AKP’lilerden beni arayanlar, sözlü olarak eleştirilerime yanıt verenler oldu. Hemen tümünün yanıtındaki ortak ifade: ‘Peki, CHP’nin iktidar olduğu illerde, özellikle vekili olduğunuz İzmir’de durum nedir’di” dedi.

Kendisine bu şekilde soruyla yanıt verilmesini eleştirilerinin haklılığını ortaya koyduğunu belirten Çam, bu soruyu İstanbul’da oluşan kötü manzarayı, rant uğruna nasıl katledildiğini, kenti beton yığınlarına dönüştüren bu çarpık yapılaşmada Erdoğan’ın büyük payı ve suçu olduğunun kabullenilmesi; dolaylı yoldan ikrar, itiraf olarak değerlendirdi.

İZMİR’DEKİ BAŞKANLARA SESLENDİ

“Bu arkadaşlara verdiğim cevabı tüm kamuoyu ile ve özellikle de yerel yönetimlerde iktidar olduğumuz illerdeki belediye başkanı arkadaşlarımla paylaşmak isterim” diyerek sözlerini sürdüren Çam, “Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediye başkanı arkadaşlarıma sesleniyorum:

Biliyorum ki, ne İzmir’deki ne de bir başka il ve beldelerimizdeki yapılaşma İstanbul’la mukayese edilemez. Ama biz mukayese için değil, başka partilere cevap vermek için hiç değil; sosyal demokrat olmanın,  çevre bilincimizin, insana, kente saygımızın ve gelecek nesillere olan borcumuzun duyarlılığıyla hareket etmek zorundayız. Bir tane, birkaç tane gökdelenle bir şey olmaz yaklaşımı doğru değildir, kabul edilemez. Ankara’dan yapılan planlar ve verilen ruhsatlar da olsa çevre yağmalanmasına cepheden karşı durmak partimizin savunduğu ilkelere bağlı kalarak tam çevreci bir anlayışla görev yapmak zorundayız” diye açıklama yaptı.

GÜLBAHÇE MÜJDESİ

Öte yandan ülkedeki pek çok çevre sorunuyla birlikte başta İzmir ve Yarımada ile son günlerde gündemde olan Urla Gülbahçe köyünde tepkilere ve büyük bir eyleme neden olan iki maden ocağıyla ilgili ÇED başvurusu yapılmasını gündeme getiren CHP’li Çam, Bakan’dan bu konuya hassasiyet göstereceklerine dair söz aldı. Bakan Mehmet Özhaseki, bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li Çam’a cevap vererek iki maden ocağı için ÇED başvurusunun ret edileceğini, taş ocaklarını maden gibi görmediklerini, her nerede olursa olsun bu konuda hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

 
Çeşme berabere, Alaçatı mağlup
 
18. İZMİR KISA FİLM FESTİVALİ ALTI KEDİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme CHP'de kongre tarihi belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre süreci devam ederken, CHP Çeşme İlçe ...
CHP Spor Kurulu Toplandı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Spor Kurulu’nun ...
MHP'den 10 Kasım mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi Çeşme İlçe Başkanı Gazi Fildir, Gazi Mustafa ...
 
21 Kasım’da İzmir’de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni ve partisinin ...
Oran, “CHP'nin yol haritası yalnız ve daima Atatürk devrimleridir”
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran Manisa'daki AKP İl Danışma Meclisi'nde ...
MHP’den Cumhuriyet mesajı
HP Çeşme İlçe Başkanı Gazi Fildir, bir mesaj yayınlayarak ilçede yaşayan ...
 
ROMAN VATANDAŞLAR TBMM’DE
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Özcan Purçu, ...
Oran, "Biz halkız, ne yaptılarsa bilelim"
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran seçilmiş belediye başkanlarının kamuoyuna ...
Erken seçim çağrısı!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ''17 ay beklemeyelim buyurun gelin seçimleri erken yapalım'' dedi.
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri