Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
8 Şubat 2020 Cumartesi - 13:57

CHP İzmir başkanını seçiyor!

Mahalle delege seçimleri ve ilçe kongrelerinin ardından olağan kurultay sürecinin yereldeki son etabı olan il kongresi için geri sayım sürüyor.

CHP İzmir başkanını seçiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Celal Atik Spor Salonu’nda saat 10:00’da kongre başladı. İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz süreçte aday olacağını kamuoyuna duyurmuştu. Oğuz’un 654 il delegesinin yüzde 10’u olan 65 imzayı bulup bulamayacağı merak ediliyor. Kongrenin divan başkanlığına Ankara’dan Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca atandı.

İL BAŞKANI YÜCEL KONGRE SALONUNA GELDİ
Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel ve beraberindeki heyet kongre salonuna giriş yaptı ve partilileri selamladı.

KAMULAŞTIRMALARA DEĞİNDİ!
İl Başkanı Yücel kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Kürsüye gelen Yücel iktidara yüklendi. İzmir’deki kamulaştırma hamlesi ve kötü ekonomi gidiş üzerinden sert ifadeler kullanan Yücel, “Urla’da 511 parselde köylünün, çiftçinin, DİSK’in arazilerine el konulurken kendi arazilerine dokunulmayan Ensar Vakfı var. Cumhurbaşkanı bir kararname çıkarmış. Acele kamulaştırma kararı verilmiş. Şanslı ve ayrıcalıklı kurumlarından olan Ensar Vakfı’nın arazilerine dokunulmuyor. Kıt kanaat yaşayan vatandaşın arazini alınırken inci Ensar Vakfı’nın arazine dokunulmamış. Acele kamulaştırma yapılacak şeyler yurt savunmasıdır. Burada cumhurbaşkanının aldığı karar halkın mı yoksa belli kişilerin yararına mı? Kamu yararı nerede? Peşini bırakmayacağız! Vatandaşın bir karış toprağını yandaşa, sermaye odaklarına yedirmeyeceğiz” dedi.

EKONOMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA!
Yücel, “Bugün Türkiye’de ekonomi çökmüş durumda. 7 milyonu aşkın işsiz var. 2020’nin Ocak ayında 600 binin üzerinde icra dosyası var. 500 binin üzerinde atanamayan öğretmen, 1 buçuk milyon üzerinde EYT’li yurttaşımız var. 18 sene önce iktidara geldiklerinde komşularıyla sıfır sorun yaşayan Türkiye sorun yaşamadığı komşusu kalmayan ülke haline gelmiştir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Bu işe dur demek sizlerin görevi. Bu işe dur demek CHP’nin ve örgütlerinin görevidir. Bu gidişe dur demek vatanını, milletini seven tüm yurttaşlarımızın görevidir. CHP kurulduğu günden beri tarihiyle özdeşleşmiş bir misyonu var. Kurucumu ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ettilerse siz de bu ülkedeki insanların daha huzurlu, daha çağdaş ve daha demokratik bir ülkede yaşaması için mücadele ediyorsunuz” diye konuştu.

BU BAŞARIDA HEPİMİZİN PAYI VAR
“31 Mart yerel seçimlerinde Mart’ın sonu bahar olsun dedik. Baharı getirdik. Türkiye genelinde bir başarı yakaladık. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP 11 büyükşehir ve il ile içe belediyeleri kazandık. İzmir’de Yüzde 58 gibi rekor bir oyla seçim kazandık. İzmir’de 22 olan belediye sayımızı 24’e çıkardık. 24 ilçede kendi adaylarımızda 1 ilçede ittifak ortağımız İYİ Parti adayıyla Millet İttifakı olarak toplamda 25 ilçede seçim kazandık. 25 sene sonra İstanbul ve Ankara’yı kazandık. Bu iller AKP’ye genelde iktidara taşıyan iller. Bugün Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 50’sini CHP’li belediyeler yönetiyor. Bu başarıda hepimizin payı var. Bu başarıda ittifak ortaklarımızın, Atatürk ilke ve devrimleri için kaygılanan ve mücadele eden yurttaşlarımızın emeği var. Ama bu başarının bir de mimarı var. Göreve geldiği günden beri CHP’yi ve örgütlerini topumun tüm kesimleriyle kucaklaştıran, herkes için adalet diyerek 435 kilometre yürüyen, Millet İttifakı’nın kurulmasına öncülük eden ve attığı doğru adımlarla süreci doğru yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kııçdaroğlu’nu kutluyorum ve İzmir il örgütü adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÜRETEN, PAYLAŞAN, MUTLU GEÇECEK BİR KONGRENİN ÖRGÜTÜMÜZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
 

Kongre özelinde değerlendirme yapan Yücel, “Bugün CHP’yi iktidara taşıyacak kadroları seçeceğiz. İlçe kongrelerimizi yaptık. Parti içi kadrolarımızı yenilediğimiz bu süreçte mahalle delege seçimlerinden bu yana sandığa irade yansıtan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni seçilen ilçe başkanlarını, yöneticileri ve delegeleri kutluyorum. Birlikte görev yaptığımız ilçe başkanları ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. CHP bugün genel başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve tüm örgüt ve kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazırdır. CHP bugün iktidara çok yakın. Üreten, paylaşan bir Türkiye'nin kurulması için mutlu geçecek bir kongrenin örgütümüze hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

DİVAN BAŞKANI KARACA: GENEL BAŞKAN’IN SELAMINI İLETİYORUM
Kongrenin divan başkanlığına getirilen Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Hak, hukuk, adalet diyerek milyonları arkasına alarak Ankara’dan İstanbul’a yürüyen, 31 Mart’ta siyaset mühendisliğiyle kurduğu ittifakla Türkiye’ye nefes aldıran genel başkanımızın selamlarını iletiyorum” dedi.  

OYLAMA YAPILDI BLOK LİSTE REDEDDİLDİ!
Divan Başkanı Karaca kongrenin blok mu çarşaf mı yapılacağı noktasında oylama yaptırdı. Fakat öncesinde blok listeyle seçime gidilme noktasında bir eğilim oluştuğunu ifade eden Karaca lehte ve aleyhte söz vereceğini aktardı. Bunun üzerine blok listenin aleyhinde konuşan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Farkındaysanız ilk kez bir konuda hemfikiriz. Nedir bu? Yaşadığımız ilk seçimde iktidar olacağız.  İlk genel seçimde CHP mutlaka iktidar olacak. Peki yıllardır partiye emek vermiş, ak saçlı arkadaşlarımız, partinin iktidar gittiği bugünlerde partiye emek vermek istediklerini, yönetim kurulu üyesi, disiplin kurulu üyesi olmak, kurultay delegesi  olmak istediklerini söylüyorlar. Bunu talep ediyorlar. Bugüne kadar 37 yıldır aktif siyasetin içinde, geçmiş dönemlerde il başkanlığı yapmış, ön seçimden çıkmış bir kardeşiniz olarak çarşaf liste birleştirir, blok liste ayrıştırır diyorum. Blok listenin en fazla zararı seçilecek olan il başkanı ve genel başkanına olur. 655 delegesi olan İzmir’in listelerde yaklaşık yer bulabilecek arkadaşımızın sayısı 95 civarındadır. 540 civarında il delegesi arkadaşlarımız kendi adını bu listede göremeyecek. Ama örgütün kantarına çıkmak istiyor. Niye engel oluyoruz? Bırakın yarışsınlar. Kimse aleyhte konuştuğum için buradan bir tartışma çıkmasını beklemesin. Bekleyenler çok beklersiniz. Kavga etmeyeceğiz. Birleşerek çıkacağız ve doğrusunu yapacağız. İktidara yürüyen bir partinin İzmir gibi bir ilde kongre yakışan kongre çarşaf liste ile yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.  

Bunun ardından İzmir eski Milletvekili Sabri Ergül’ün önce aleyhte sonrasında da lehte konuşmak için söz istemesi şaşkınlık yarattı. Ergül’e söz hakkı tanımayan Karaca delegeler arasında oylama yaptı. Açık ara farkla çarşaf liste kazandı.

CHP’DE FETÖ VE TEK ADAM OLMAZ!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan yaptığı kısa konuşmada, “CHP’de ne olmaz? Demokrasi dışında bir şey olmaz! FETÖ, tek adam olmaz. Her gün ağız dolusu bir şekilde CHP’ye küfredenlere söylüyorum; FETÖ’nün siyasi ayağını arıyorsanız bu salonda değil sarayda arayacaksınız! Biz kazanacağız. Biz iktidara yürüyoruz. İktidar ateşinin fitilini yakacak İzmir il delegelerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum” açıklamasını yaptı.

YÜZDE 58’LİK REKOR İÇİN YÜCEL’E TEŞEKKÜR EDİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tam 10 ay oldu… Bu 10 ay içinde İzmir’in tarihindeki en büyük yatırımlarından birine başladık.  Buca metrosu… 1 milyar 70 milyon dolarlık bir projeydi. İzmir’de yepyeni bir adım atıyoruz. Aslında bu sadece bir metro projesi değil. Türkiye’de demir ağ atılımlarıyla ilerliyoruz, en büyük yatırımlarına bu dönemde imza atacağız. 3 yıl içinde körfez temizliğini sağlayacağız. Kooperatiflere sahip çıkmak ve onlarca yüzlerce proje ve başlığımız var. 2 ay sonra 1 yılda neler yaptıklarımızı bütün Türkiye ile paylaşacağız. Hepinizin gurur duyacağı, onur duyacağınız 1 yıl olacak.  Yüzde 58’lik rekor başarıyı kazanmamıza emek veren tüm milletvekillerimize, sevgili Deniz Yücel başkanımıza, il ve ilçe yöneticilerine, tüm CHP’lilere teşekkür ediyorum” dedi.  

SALONDAN DETAYLAR
Kongrenin gerçekleşeceği Celal Atik Spor Salonu parti bayrakları ile süslendi. Kongrede İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından kesitlerin yer alacağı kısa bir video izletildi. Salonda seçim kurulu 8 sandık ve 80 kabin kuracak. (Egede SonSöz)

 

Etiketler:
 
Tarım Fuarı'na yoğun ilgi
 
Çeşme’de Aya Haralambos için anma günü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sertel’den yerel televizyonlara nefes aldıracak öneri
CHP Milletvekili Atila Sertel’den TÜRKSAT yönetimine çağrı: “Uydu kiralarını ...
Akşener, “ Çözüm Anadolu tohumunda”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çeşme’de katıldığı ‘Tohum-Takas ...
CHP Çeşme Kadın Kolları Kongresi yapıldı
CHP Çeşme Kadın Kolları Kongresi gerçekleştirildi. Şeniz İridere yeniden ...
 
Basın Kartlarını Gazeteciler vermeli"
Cumhuriyet Halk Partisi’nin gazeteci kökenli milletvekilleri Atilla Sertel ...
Meral Akşener Çeşme'ye geliyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2 Şubat Pazar günü Çeşme'yi ziyaret edecek.
Çeşme ve Urla parselleri Meclis gündeminde
İyi Parti İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
 
511 parselin acele kamulaştırılması Meclis'e taşındı
İyi Parti İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
Deniz Yücel’den Çeşme örgütüne ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) ilçe kongreleri biterken gözler 8 Şubat’ta ...
CHP İl Başkanı Yücel bugün Çeşme’de
CHP’de tamamlanan ilçe kongreleri sonrası gözler 8 Şubat'ta gerçekleştirilecek ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri