Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2018 Cuma - 08:55

CHP İl Başkanı Yücel, "Aday adayları ile mülakat planlıyoruz"

Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile genel başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile bir görüşme yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Aday adaylarıyla il başkanlığında mülakat yapmayı planlıyoruz" dedi.

CHP İl Başkanı Yücel,  Aday adayları ile mülakat planlıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ziyarette öne çıkan noktaları ve alınan kararların bir kısmını gazetecilerle paylaştı. Büyükşehir adayının metropol ilçelerden önce açıklanacağını, bazı ilçelerin Aralık ayı başında duyurulacağını açıklayan İl Başkanı Deniz Yücel, aday adaylarıyla mülakatlar yapacaklarını da duyurdu.

Başkent'teki görüşmelerinde CHP’de olmayan 8 ilçenin adaylarının erken açıklanması, ilçelerde aday adaylarının belirlenmesi noktasında yöntemin belirlenmesi gibi konuları ele aldıklarını belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, adayların bir bölümünün Aralık ayında diğerlerinin ise daha sonra açıklanacağını, büyükşehir adayının metropol ilçelerden daha önce açıklanabileceğini söyledi.

ARALIK AYINDA BİR KISMI AÇIKLANACAK; BÜYÜKŞEHİR ADAYI İSE….

Yücel, bu konuya dair,  “Aralık ayında bir kısmı açıklanacak, ama hepsi değil. Bu bir kısım da bizde olmayan 8 ilçe öncelikli olarak. Onun dışında bir kısım ilçeler açıklanır. Büyükşehir adayının daha sonra açıklanması daha doğru ama büyükşehir belediye başkan adayımızın metropolde çalışmak isteyeceği isimler olabilir. Bu konuda onun fikir ve görüşleri de önemlidir. Dolayısıyla metropol ilçelerin büyük bölümü büyükşehir adayından sonra açıklanır diye düşünüyorum ama bu konuda yine karar verecek olan genel merkezdir” açıklamasını yaptı.

ADAY ADAYLARIYLA MÜLAKAT PLANLIYORUZ

Aday adaylarıyla il başkanlığında mülakat yapmayı planladıklarını, bunun için komisyon ya da komisyonlar kurmayı düşündüklerini belirten İl Başkanı Deniz Yücel, “Şu anda sağlıklı eğilim yoklaması yapabileceğimiz ilçeler üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda bir karar verilirse bazı ilçelerde aday eğilim yoklamasıyla belirlenecek. Merkez yoklaması durumunda bu konuda ilçe başkanlarının ve il başkanlığının görüşü alınacak. Biz il başkanlığımızda aday adaylarıyla bir mülakat yapmayı planlıyoruz. Bu konuda il başkanlığımız nezdinde bir komisyon ya da komisyonlar oluşturacağız. Genel merkez de bu konuda bir vekilimizi ya da birkaç vekilimizi ya da bir genel başkan yardımcımızı görevlendirecek. Genel başkanımızla Seyit Bey ile Oğuz Bey ile paylaştığım için sizlerle de paylaşmakta bir sakınca görmüyorum. Göreve geldikleri takdirde yapmak istedikleri, izleyecekleri yönetim anlayışı, ilçeyle ilgili hedefleri ve projeleri gibi konularda onlardan bilgi almak için aday adaylarıyla kısa kısa bir araya geleceğiz, raporlayıp genel merkeze sunmayı planlıyoruz” şeklinde bilgi verdi.

HANGİ BÖLGEDE HANGİ TAKVİMİN AÇIKLANACAĞINI GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK

“Adayların belirlenmesi ve yöntem konusunda genel merkezin talebiyle ilçe başkanlarımıza görüş sorduk. Bu görüşlerini bildirdiler. Biz de il başkanlığı olarak ilçeler için görüşlerimizi genel merkeze ulaştıracağız. Zamanı geldiğinde her ilçeyle ilgili MYK ve PM’de yöntem görüşülecek ve karar verilecek. Memur aday adaylarıyla ilgili takvim de açıklandı. Pazartesi günü genel başkanımızla görüştük. İzmir’in durumu, 24 Haziran seçim sonuçları, 2014 yerel seçim sonuçları ve 2019 yerel seçimiyle ilgili bir değerlendirme, analiz yaptık. Özellikle CHP’de olmayan 8 ilçeyle ilgili adayların erken açıklanmasıyla ilgili bir talep var, bir beklenti var. Açıkçası bizim de görüşümüz bu yönde. Bu görüşümüzü tekrar dile getirdik. Salı günü genel başkan yardımcılarımız Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile görüştük” diyen Deniz Yücel, yöntem konusundaki takvimin en kısa sürede açıklanacağını dile getirerek, şunları söyledi:

“İlçelerin yöntem konusundaki görüşleri il başkanlığımızın da görüşü eklenerek genel merkezimize gönderilecek ve yöntem konusunda en kısa sürede bir takvim açıklanacak. Öneri ve talep olarak kimi ilçelerimiz eğilim yoklaması yapılmasını istiyor, kimi ilçelerimiz merkez yoklaması istiyor. İl ve ilçenin görüşü alınarak genel merkez tarafından atama yapılmasını isteyen arkadaşlarımız var. Ön seçim yapılmasını isteyen ilçelerimiz var. İlçenin, seçmenin, örgütün yapısı birbiriyle örtüştüğü takdirde ön seçim dahi yapılmasını düşünebiliriz. Ancak hakim denetiminde ön seçim zamanı daralttığından pratikte risk ve sakıncaları olduğunu düşünüyoruz. O yüzden eğilim yoklaması daha ağır basıyor. Bu konuda biz de görüşlerimizi paylaşacağız ve hangi bölgede hangi yöntemin uygulanacağı PM tarafından genel merkez tarafından belirlenecek.”

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA CUMARTESİ ADAY ADAYLARIYLA BİRARAYA GELECEĞİZ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, önümüzdeki hafta cumartesi günü aday adaylarıyla bir araya geleceklerini de açıklayarak, “Önümüzdeki hafta cumartesi aday adaylarıyla bir araya geleceğiz. Bir yemek organizasyonumuz var. Bir aksilik olmadığı takdirde Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun da bu yemeğe katılacaklar. Yemeğin öncesinde gerekli mesajlar, dikkat edilmesi gereken hususlar, kaynaşma niyetimiz var” dedi.

KADIN ADAY GENEL BAŞKANIMIZIN DA DÜŞÜNDÜĞÜ, BİZİM DE DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BİR KONU ANCAK..

İzmir için kadın başkan adayı arayışı olduğu şeklindeki bir soruyu da yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Ciddi bir kadın arayışı diye bir şey yok. Ama İzmir’in demografik yapısı, İzmir’in eğitim ve kültür düzeyi, kadın aday genel başkanımızın da düşündüğü, bizim de düşündüğümüz bir konu. Ama ciddi ciddi bir arayışa girme gibi bir durum söz konusu değil. Zaten İzmir’de kadın belediye başkanlarımız var. Belki bu sayı artabilir yerel seçimlerde. O doğru değil, bunları konuşmak için çok erken. Bu konuda yetkili olan ilçe başkanlarıdır, ben ilçe başkanlarına güveniyorum bu konuda. Bunları konuşmak için çok erken.”

KESİNLİKLE BÖYLE BİR NİYETİM VE HEDEFİM YOK

Adının başkan adaylığı için geçtiği iddialarını bir kez daha yalanlayan Deniz Yücel, “Ben bu konuda çok samimiyim. Kesinlikle benim böyle bir niyetim de hedefim de yok. İl başkanlığı görevini her şeyin üzerinde tutuyorum. Tek hedefim var İzmir’de 30 ilçeyi kazanmak. Bu hedefimizi yakaladığımız takdirde de bu başarı tüm CHP İzmir İl Örgütünün başarısı olacak” dedi.

ADAYIN BİR KİŞİ TARAFINDAN BELİRLENMESİNİ BEKLEMEK DOĞRU DEĞİL

İl Başkanı Deniz Yücel, adayların genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirleneceği iddialarına da açıklık getirdi. Böyle bir durumun partileri için sözkonusu olamayacağının altını çizen Yücel, şöyle konuştu:

“Böyle bir şey mümkün değil. Biz demokrasiyi işleten bir partiyiz. Genel başkanımız bu konuda PM’den yetki alsa bile örgütümüzün görüşü alınır, PM’nin görüşü alınır, iş dünyası, stk’ların ve emek örgütlerinin görüşü alınır. Ve ortak akıl bu konuda eğer genel başkanımız yetki alırsa tabiî ki genel başkanımız tarafından adayın ismi kamuoyu ve örgütle paylaşılır. Ancak CHP gibi bir siyasi partide bir adayın genel başkan olsa dahi, bir kişi tarafından belirlenmesini beklemek doğru değil. Biz İzmir’de İzmir’e yakışan, demokrasi, özgürlük, yaşam tarzı, CHP’nin savunduğu değerleri en en iyi şekilde temsil edecek adayın belirlenmesi için gayret ediyoruz, edeceğiz. Bu görev kime verilirse verilsin eminim partimizi en iyi şekilde temsil edip partimizi başarıya taşıyacak.”

Kaynak: Ege Postası

 
Barajdaki su seviyesi yüzde 10'un altına düştü
 
"Gelen beni geçmek zorunda"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu'ndan seçim temennisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim dönemleri öncesi ...
Ak Parti Çeşme’den anlamlı kampanya!
Ak Parti Çeşme İlçe Başkanlığı, aday adaylarından bağış olarak 1000 fidan isteyecek.
AK Parti'de Aday Adaylığı başvuruları bugün başlıyor
Yerel seçimler için geri sayım sürerken, AK Parti'de de aday adaylığı ...
 
“Faize bütçe var ama emekliye yok!”
CHP İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır, ...
Çeşme için ‘Dalgıç’ dedi
Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden ...
CHP İzmir'de 'seçim' zirvesi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, örgütle yerel seçim sürecini ...
 
Kaçak göçmenler için soru önergesi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, önceki gün İzmir’in ...
Gülseli Saatli, "Çeşme'yi yönetmek için ortak akla ihtiyaç var"
CHP'den Çeşme Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapan Gülseli ...
CHP'li Sertel sordu Meclis’in harcamaları açıklandı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Meclis’in ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri