Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SPOR
18 Ocak 2017 Çarşamba - 12:07

Antalya'daki Satranç Şöleni'ne Çeşme'den 10 sporcu katılacak

Türkiye Satranç Federasyonu'nun düzenlediği ve Türkiye'nin 81 ilinden 6 bin satranç sporcusunun katılacağı dev Satranç Şöleni'ne, Çeşme'den de 10 sporcu katılacak.

Antalya daki Satranç Şöleni ne Çeşme den 10 sporcu katılacak

Çeşme Belediyespor'un desteğiyle, Satranç Antrenörü Mehmet Sarısaç'ın Başkanlığında Antalya'daki satranç şölenine gidecek ekipte, Alparslan Işık, Nehar Barış Kaya, Egehan Yıldız, Kağan Onar, Delfin Aydın, Ecem Çalman, Sıla Çalman, Talat Yıldız, Zeynep Dayıoğlu ve Ege Ünlü yer alacak. 

Antalya’da 21-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Türkiye Küçükler Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası” bir Türkiye buluşmasına da sahne olacak.

“Türkiye’de satranç sporuna ilgi her gün biraz daha büyüyor. Rekor katılımla gerçekleşen bu organizasyonumuz da bunun göstergesi” diyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Bu yıl Eskişehir’den Batman’a, Sinop’tan Mersin’e, Muğla’dan Diyarbakır’a, Kars’tan Çanakkale’ye kadar 81 şehirden 2 bin 524 sporcu ve ailelerinin katılımıyla yaklaşık 6 bin kişilik dev bir spor organizasyonuna imza atıyoruz. Geçtiğimiz yıl bu buluşmaya 5 bin kişi katılmıştı. Kendi rekorumuzu da kırdık. Doğudan batıya, güneyden kuzeye Türkiye’yi satrançta buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

7’DEN 70’E HERKES HAMLE YAPACAK

7 yaşından 70 yaşına kadar satranç sporcularının yer alacağı “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonası”, 22 Ocak Pazar günü Antalya’da başlıyor. Türkiye Küçükler Şampiyonası’nda 7-12 yaş kategorisinde bin 897, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda 13-18 yaş kategorisinde 555 ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda 50 yaş ve üstü / 65 yaş ve üstü kategorilerinde 72 sporcu olmak üzere toplamda 2 bin 524 sporcu yarışacak. Şampiyonalar 9 turluk zorlu, heyecanlı mücadelelerin ardından 27 Ocak Cuma günü kapanış töreni ile sona erecek.

MELEK ABLALAR DEVREDE

Sporcular, veliler, hakemler, antrenörler, kafile başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kurul başkanları ve üyeleri, il ilçe temsilcilerinin, psikolog ve sağlık görevlilerinin yer alacağı şampiyonada küçük sporculara “Melek Abla”lar da destek verecek. TSF’nin gönüllü “Melek Abla”ları müsabaka heyecanı yaşayan, desteğe ihtiyacı olan miniklere yardım edecek.

SATRANÇ SPORUNA TALEP YÜKSELİYOR

Türkiye’nin artık uluslararası alanda da satranç ülkesi olarak anıldığını ve son yıllarda tarihi zaferlere imza atıldığını söyleyen Tulay, “Türkiye’de satranç sporu önemli gündem maddeleri içinde yer alıyor. Son dönemlerde satranca olan ilginin daha da yükseldiğine tanıklık ediyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Ülkemizin dört bir yanında satranç çağrıları var. Özellikle okullarımızdan satranç takımı ya da satranç sınıfları açılması talepleri fazlalaştı” dedi.

TSF olarak dünya satranç kamuoyu tarafından da takdir edilen organizasyon ve etkinliklere imza attıklarını ifade eden Tulay, bu açıdan uluslararası otoritelerin de dikkatini çektiklerini kaydetti. Tulay, şunları söyledi:

“Ülke olarak 2016 yılında büyük ve zorlu sınavlar verdik. Zor bir süreçten geçen ülkemiz bu günlerde satrancın bütünleştirici gücüne ve aydınlatıcı ışığına ihtiyaç duyuyor. Türk satranç ailesi olarak zor günlerimizde birlikte hareket ederek 64 karede birleştik. Yeni yılda rekor katılımlı Türkiye’nin en büyük organizasyonuna 81 ilden sporcularımızın katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Türkiye’yi satranç coşkusunda birleştiriyoruz. Satranç sporunun ülkenin dört bir tarafına yayıldığının en büyük göstergesi olan Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonası aslında bir anlamda büyük bir Türkiye buluşması niteliği taşıyor. Geçtiğimiz yıl 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz şampiyona FIDE’nin de örnek gösterdiği organizasyonlardan biri olmuştu. Bu yıl da dünya satranç otoritelerinin ilgisini çekecek.”

BAŞARILI SPORCULAR TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Çekişmeli ve zevkli mücadelelere sahne olacak Türk satrancının dev organizasyonu Topkapı Palace, Mardan Palace ve Belek Bellis Deluxe olmak üzere 3 otelde yapılacak. Şampiyonalarda birincilere şampiyonluk beratı, ilk üçte yer alan sporculara kupa, madalya verilecek. Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonalarında başarılı olan sporcular, Dünya ve Avrupa Yaş Gurupları Şampiyonaları, Dünya ve Avrupa Okullar Şampiyonaları, uluslararası ve ulusal turnuvalara davet edilecek. Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda kategorilerine göre ilk üç dereceyi alan sporcular ise uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecekler.

 

Etiketler:
 
Zeytineli Köyü zeytin ile tanıtılacak
 
ADD'den çağrı: ''Bu oyunu hep birlikte bozalım''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Senkronize başarı
Büyükşehirli buz patenciler Ankara’dan 2 madalya ile döndü.
Yürekler Şehit Kahraman Polisimiz Fethi Sekin için attı
Bornova Stadı’nda oynanan Göztepe – Denizlispor maçında Kahraman Polisimizin ...
Fena dağıttılar: 6-0
Çeşme Belediyespor, ligin ikinci yarısının ikinci maçında ağırladığı Selçuk ...
 
1-1'lerini üzmediler
Çeşme Belediyespor, yenilenen sahasında misafir ettiği Sakin Şehir Seferihisarspor ...
Finale 1 kala yenildiler, ama gururlular
Çeşme Belediyespor Genç Kızlar Voleybol Takımı, finale bir adım kala yenilseler ...
Alaçatıspor kan yeniledi
Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Alaçatıspor, üç oyuncusu ile yolunu ...
 
Çeşme Kartalları, ''Bu ülkeyi yıkamayacaklar''
Çeşme Kartalları Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mesut Karaca, İstanbul'daki ...
Çeşme Kartalları, yeni yılda barış diledi
Çeşme Kartalları Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mesut Karaca, bir mesaj ...
Kalleşçe bir saldırı
Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı yazılı açıklama ile Ortaköy saldırısını sert bir dille kınadı.
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri