Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2018 Cuma - 17:54

Anneler günü kutlaması yapan CHP'li kadınlar, "T A M A M" dedi

CHP Çeşme Kadın Kolları, Anneler Günü nedeniyle, bir etkinlik düzenledi.

Anneler günü kutlaması yapan CHP li kadınlar,  T A M A M  dedi

Çeşme Amfi Tiyatro'nun altındaki düğün salonunda düzenlenen etkinliğe, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere ve çok sayıda kadın katıldı. 

Etkinliğe gelen kadınlar, salon girişine asılan "T A M A M" yazılı pankartın altında, CHP Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandılar. Anneler Günü kutlamasına katılan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, masaları dolaşarak, eğlenceye katılan kadınların tek tek Anneler Günü'nü kutladı.

"Bu seçim, siyasi bir seçim değil" 

Anneler Günü etkinliğinin başlamasından önce bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ülkenin içinde bulunduğu durum belli olduğunu ifade ederek, "24 Haziran seçimlerine hazırlanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri, Cumhuriyet değerleri, parlamenter sistem ve Demokrasi'nin önemini hepimiz biliyoruz. Bütün bu değerler elimizden alınmaya çalışılıyor. Bu nedenle, 24 Haziran seçimleri için her birimiz, onar kat daha fazla çalışmak zorundayız. Bir günde, yüz yıllık bir ülkenin geleceğinin değişebileceği bir seçim söz konusu. Seçime kadar olan sürede, evimizde, işyerimizde, sokağımızda, mahallemizde olanlarla birebir konuşmalıyız. Bu seçim, siyasi bir seçim değil. 24 Haziran seçimleri, bu ülkenin geleceğinin, parlamenter demokrasinin oylanacağı, tek adamlık hakkında karar verilecek bir seçimdir. Çeşitli siyasal görüşlerden de arkadaşlarınız var. Olacaktır tabi. Ona da saygı duyarım. Ama, tekrar ediyorum; bu seçim bir siyasal seçim değildir. Bu seçimde, parti amblemleri değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasisi, parlamenter sistemi, bağımsızlığı, Cumhuriyet değerlerinin geleceği önem kazanıyor" diye dikkat çekti. 

"25 Haziran'da güneş, daha aydınlık doğacak"

13 Mayıs Pazar günü, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Manisa'ya geleceğini belirten Başkan Dalgıç, "Ben bugüne kadar 'Cumhurbaşkanı' sözcüğünü dolu dolu söyleyemedim. Şimdi onurla söylüyorum, siz de söyleyebilirsiniz; Sayın Cumhurbaşkanımz Muharrem İnce, Pazar günü, Manisa'da miting yapacak. Hepinizi, Cumhurbaşkanımızı karşılamak içi Manisa'ya davet ediyorum. Parlamenter demokrasiye dönüş, ülkenin uzun süredir içinde bulunduğu ve hepimizin bıktığı kavgadan, huzursuzluktan uzaklaşmak için inşallah herkes 'T A M A M' diyecek. 25 Haziran'da kalktığımız zaman, doğan güneş, daha da aydınlık doğacak" şeklinde konuştu. 

"Çalışacağız ve başaracağız"

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere de bir konuşma yaparak, "Anne bir güne sığmaz. Anne candır. Anne vatandır. Fedakar kelimesinin anlamıdır. Anne, çocuğu nefes aldıkça yaşayandır. Toksa tok, açsa ondan beter açtır. Sevgili anneler, kadınlar; çocuklarınız için yapmayacağınız hiçbir şey yoktur, değil mi? Güzel ülkemizin geldiği kaos ortamında, onları nasıl bir gelecek bekliyor endişesinden kurtulup, bir an önce, tek çözüm olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda birleşmek ve ileriye yürümektir. Özgürlüğümüze ve Cumhuriyet'in bize verdiklerine sahip çıkmak için, birlik ve beraberlik içinde çalışacağız ve başaracağız. Hepimizin isteği, bu topraklarda özgürce ve eşit paylaşımlar içinde yaşamak olduğuna göre, barış içinde doğuracağız, büyüteceğiz, yaşayacağız ve gelişeceğiz. Gür bir orman gibi. Buna inanın sevgili anneler. Korkma, gel katıl, paylaş, çoğalalım ve kazanalım. Uzun ince bir yolda ilerlerken, bir enerji toplamaya var mısınız? 24 Haziran'da T A M A M demeye hazır mısınız?" dedi. 

"Bu zihniyete, biz kadınlar, analar 'Dur' diyeceğiz"

CHP Çeşme İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Kirindi de bir konuşma yaparak, "Etkinliğimiz, Anneler Günü. Ama ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreçte, birkaç cümle söylemeden geçmek mümkün değil. Cumhuriyet, elimizden kayıp giderken, çocuklarımızın da geleceği gidiyor. Biz kadınların, hak ve özgürlükleri elden gidiyor. Kısaca vatan elden gidiyor. Bu gidişe, yine biz kadınlar, anneler 'Dur' diyeceğiz. Başı açık kadını perdesiz eve benzeten, kaç çocuk doğuracağımıza karar veren, istedikleri gibi giyinmeyen genç kızlarımıza tacizi mübah gören, yüzlerce Özgecan'ları hayattan koparan bu zihniyete, biz kadınlar, analar 'Dur' diyeceğiz. Gün, gücümüzü birleştirme zamanı. Kadın isterse olur. Aydınlık, özgür, kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin, çocuk gelinlerin son bulduğu, kadın ve erkeğin eşit olduğu aydınlık bir ülkede kutlayacağımız nice Anneler Günü diliyorum" diye kaydederek, Harun Yiğit'e ait "Ülkemde Kadın" adlı şiiri okudu.

CHP İlçe Kadın Kolları'nın düzenlediği etkinliğe katılan kadınlar, akşam saatlerine kadar, müzik eşliğinde eğlendiler. ?

 

 
Ata’dan Annesi’ne karanfil götürecekler
 
"Özel Çocuklar Şenliği" ile farkındalık yarattılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalgıç, İnce ile buluştu!
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi ...
Akşener için zeybekli imza daveti
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuran ve 100 ...
Dalgıç'tan 'İnce' mesaj!
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda ...
 
Gürültü sorunu Meclis'e taşındı
Alaçatı Turizm Derneği'nin "75 desibel Alaçatı" projesi ile yeniden gündeme ...
Cenger Milletvekili aday adayı oldu.
Geçtiğimiz dönem Ak Parti Çeşme Belediye Başkan adaylığı için siyaset ...
Çeşme CHP’den “İyi” ziyaret
CHP’li 15 Milletvekili’nin İyi Parti’ye geçmesinin ardından, iki parti ...
 
İyi Parti'ye geçtiler
Erken seçim kararı alınmasının ardından Çeşme'de de siyaset hareketlendi. ...
Volkan Evci, "Amaçlarına ulaşamayacaklar"
Erken seçim kararı üzerine bir açıklama yapan İyi Parti Çeşme İlçe Başkanı ...
CHP'li Oran, "Baskın değil, 'acil' seçim kararı"
Erken seçim kararı alınması üzerine bir açıklama yapan CHP Çeşme İlçe ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Sedat Kaya
Sedat Kaya
CELAL
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri